E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşılama ile iki ilin risk grubu düştü---

Aşılama ile iki ilin risk grubu düştü

Aşılama ile iki ilin risk grubu düştü
01 Ağustos 2021 - 16:14 borsagundem.com

Türkiye genelinde yapılan korona aşı sayısı 73 milyon 300 bini aşarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kilis ve Kayseri'nin aşılanmada yüzde 65'in üstünde bir orana ulaşarak orta riskli iller grubuna geçtiğini bildirdi

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kilis ve Kayseri aşılanmada yüzde 65'in üstünde bir orana ulaşarak yüksek riskli (turuncu) iller grubundan çıktı. Orta riskli (sarı) iller grubuna geçti. Bundan daha iyisi mavi" dedi.

VAKA TABLOSUNDA SON DURUM
Sağlık Bakanlığınca Günlük Korona virüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 259 bin 196 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 332 kişinin testi pozitif çıktı, 79 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 107 oldu.

Türkiye genelinde yapılan korona virüs aşı sayısı 73 milyon 300 bini aştı. 18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 66,03, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 43,93 olarak kayda geçti. Kovid-19'la mücadele kapsamında son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam 617 bin 245 aşı uygulandı.

Koronayla savaş yön değiştirdi

Türkiye'de son 24 saatte 22 bin 332 yeni vaka tespit edildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iğneci ilhan01 Ağustos 2021 21:46

    aşıların o kadar da korumadığı ortada.en iyisi olmam daha iyi.olanlar düşünsün.

  • Pr01 Ağustos 2021 17:29

    İnsanları aşıya zorlamak için aşı olmayanların aşı olablara zarar verdiği palavrasını ortaya atmaya başladıkar. Aşı ile bağışıklık gelişiyorsa böyle bir şey mümkün değil. Sadece kışın ortaya çıkacsk olası aşı başarısızlığını örtme. Aşı olanda olmayanda taşıyıcı olabilir. İki tarafta aktarıcı olabilir. Aşı etkili şse alı olan korumadadır, aşı olmayan korumasızdır. Bilimin dediği bu! Sahtekarlık yapmasınlar.

  • Geriden gelenler01 Ağustos 2021 21:26

    Doktor olmadığın belli ediyorsun. Sağlık konusunda bu kadar atmandan belli.

  • Erc01 Ağustos 2021 17:23

    Günlük Pozitiflerde belirti gösteren %10 ölüm %0.5 Yani %90 belirti göstermeden geciriyor zaten. Aşıya ne gerek var!? Eğer d vitamini ve iyot balansı iyi kurulsa belirti gmsterenler ve ölümlerde büyük düşüş sağlar. Bu kadar basit bir şeyi bu kadar abartılar. Ayrıca o ölümler içinde yanlış ilaç ve tedavi, eve kapanma hareketsizlik, maske ile nitelikli oksijen alamama, oluşturulan korku endişe etkisi azınimsanamayacak oranda!! Ayrıca belirti göstermediği için hiç teste tabi olmadığından pozitifliği bilinmeyenlerde vakalara eklenirse, ölümcül etki oranı diğer influnzalardan bir farkı olmadığı ortaya çıkacaktır

  • DR01 Ağustos 2021 17:16

    Covşd veya diğer coronalara karşı insanların yarısının Doğal bağışıklığı olduğu ortaya çıktı. İnsanları aşıya zorlayanazsınız. Ayrıca bu kadar düşük oranda belirti gösteren veya ölüm oranı olan bir viruse aşı gerekmez. O ölümlerin önemli kısmı da covid ile ilgili değil sadece raporlama farkı. Bu aşıların yan etkileri covit virusumden daha az olunsuz değil.

  • Gercekler 01 Ağustos 2021 17:12

    Aşırı sıcakların virüs üzerinde etkisi sadece. Aşılanmanın bir faydası olacağı şupheli. Bu faydasızlığı örtmek için, dördüncü doz muhabetleri başlar yakında. Kışın aşı olan ve olmayandan vaka sayıları hersey aynı çıkar