E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşı çalışmalarını yürüten Prof. Ovalı'dan önemli açıklamalar---

Aşı çalışmalarını yürüten Prof. Ovalı'dan önemli açıklamalar

Aşı çalışmalarını yürüten Prof. Ovalı'dan önemli açıklamalar
04 Nisan 2020 - 17:11 borsagundem.com

Koronavirüs'e karşı aşı ve tedavi çalışmaları yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış. Çözmeye çalışacağız” dedi

'COVID-19 Türkiye Platformu Aşı ve İlaç Geliştirme' çalışmalarının üyesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, çalışmalarıyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulunup görüntü ve fotoğraf da paylaşıyor.

Ovalı dün attığı tweette ekibiyle laboratuvar çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Aşı için son çalışmalarımızı yaptık ve içeri girdik” dedi. Ovalı, “Bu günden itibaren Acıbademin bize sağladığı bu yerde 45 gün süre ile karantinaya giriyoruz. Neden mi? Aşı üretimi için gerekli, herkesin kaçtığı Covid19 virüsünden 10 milyar PFU üretmeye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarla ilgili görüntü de paylaşan Ovalı, “Saat 23. Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış. Neden? Çözmeye çalışacağız. Sonuç: Test tekrarı…” bilgisini verdi.

Ovalı risk nedeniyle bir hafta boyunca tek başına çalışacağını da belirtti. Ovalı’nın sunduğu plazma tedavisi projesi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

Ovalı ayrıca, kendisi hakkında televizyonda yayınlanan bir programdaki yorumları için bir meslektaşına da sitem etti. Ovalı paylaşımında, “Ben laboratuvarda covid19 virusu ile çalışırken her akşam televizyonlarda konuşan çok unvanlı bir profesör. Ben laboratuarda iken hakkımda ileri geri konuşmuş. Kolay gelsin be hocam. Sen konuşmaya devam et. Bende çalışmaya…” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM05 Nisan 2020 11:51

    SAĞLIK BAKANINA ; ÇALIŞANLARINIZ SİZE EMANET AMA HALEN BİR ÇOK HASTANEDE BASİT İHTİYAÇLARDA DAHİ EKSİKLİKLER ÇOK FAZLA EMANETE SAHİP ÇIKMAK BUMUDUR.LÜTFEN ELDİVEN VE MASKE GİBİ BASİT İHTİYAÇLAR VE DİĞER ACİL İHTİYAÇLAR EN ERKEN ZAMANDA KARŞILANSIN. YERYÜZÜNÜN KORUYUCULARI VE KAHRAMANLARI OLAN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İYİLİK VE SAĞLIK VERSİN.TÜM İYİ İNSANLARIN KALPLERİNE GÜNEŞ DOĞSUN.saygılarımla.

  • ALEVİ DİNİNDENİM05 Nisan 2020 11:47

    Emeğinize yüreğinize ve cesaretinize teşekkür ederim.Başarılı olmanızı diliyorum.İNSANLIĞA HİZMET EDEBİLDİM İSE NE MUTLU BANA. YERYÜZÜNÜN KORUYUCULARI VE KAHRAMANLARI OLAN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İYİLİK VE SAĞLIK VERSİN.TÜM İYİ İNSANLARIN KALPLERİNE GÜNEŞ DOĞSUN.saygılarımla.

  • Cezmi05 Nisan 2020 14:18

    Ulan iyi ki alevisin hepimiz aleviyiz sanki sen bişey yapınca iki katı mı oluyo nedir

  • : )05 Nisan 2020 09:53

    Neyse ki, sağlık alanında, ergenekon ve balyoz olmadı. yoksa işimiz duman olurdu.... allah büyük acımış halimize. Kananlar kandıranlar, sağlık alanına köklü bulaşamamış.

  • Mehmet04 Nisan 2020 22:05

    Hadi goçum aslan gibisiniz. . Şu virüs Savaşlarını sona erdirin inş. Devlet de sizi koruma altına alsın bu arada. Aselsan mühendisleri gibi suikaste ugramayin. Dualar sizinle

  • Pınar04 Nisan 2020 20:03

    İlacı Türkiye bulursa dünyaya hükmederiz

  • Nejdet topuz04 Nisan 2020 18:46

    Allahtan yâr ve yardımcı olmasını diliyorum,Allahım kolaylıklar ihsan eylesin inşallah.

  • Çakır04 Nisan 2020 17:37

    Gönül veren tüm çalışanların Allah yardımcısı olsun inşallah bizim elimizden dilimimizden gelen bu

  • Yorum04 Nisan 2020 17:29

    Bu yöntem iyi ama doz problemi var dünyada 2 milyar insanın bu hastalıgı geçireceği düşünülürse 2 milyar doz ama durumu kritik olanlar için süper Bi çalışma bence