E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıArtan sıkılaşma endişeleri risk iştahını baskılamaya devam ediyor---

Artan sıkılaşma endişeleri risk iştahını baskılamaya devam ediyor

Artan sıkılaşma endişeleri risk iştahını baskılamaya devam ediyor
08 Mart 2023 - 09:04 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell dün ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nde yaptığı sunumda son verilerin beklenenden daha güçlü geldiğini ve faiz oranlarının nihai seviyesinin önceden tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini ifade etti. Powell’ın açıklamaları sonrasında riskli varlıklarda satışlar hız kazandı. Powell bugün de Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde sunum yapacak. Fed’e yönelik artan sıkılaşma endişeleri risk iştahını baskılamaya devam ediyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 13:00 ECB Başkanı Lagarde'ın Konuşması Önem: Yüksek
• 18:00 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Şubat ayında sıkılaşma endişeleriyle baskı altında kalan ve son günlerde toparlanma çabasının gözlendiği küresel hisse piyasalarında dün Fed Başkanı Powell’ın daha fazla faiz artırımına işaret etmesi sonrasında satışlar hız kazandı. BIST-100 Endeksi ise dün dalgalı bir seyir izleyerek günü %0,19 oranında sınırlı bir düşüşle 5.381,90 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan kayıplarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,91 – 18,92 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,92’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Pazartesi günü yaşanan güçlü yükselişlerin ardından dün de güne pozitif bir açılışla başlayan BIST-100 Endeksi’nde gün içerisinde 5.500 seviyesine doğru fiyatlamalar kaydedildi. Ancak günün ikinci yarısında hız kazanan kâr satışlarıyla endeksin kazançlarını geri verdiği takip edildi. Kısa vadede 5.350 seviyesi üzerinde tutunmasını koruyan endekste yeniden alımların etkili olması durumunda 5.400 – 5.440 aralığı ile 5.500 seviyesini direnç olarak izleyeceğiz. 5.500 üzerinde ise 5.550 seviyesi kritik bir seviye olarak karşımıza çıkacaktır. Endekste düzeltme eğiliminin devamında ise 5.350 – 5.300 – 5.253 ve 50 günlük basit hareketli ortalama (5.210) destek konumunda bulunmaktadır. Ortalama altında zayıflayan teknik görünümle birlikte satışların hız kazanabileceği dikkate alınmalıdır.

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Borsada hacmin yüzde 22,55’i beş hissede

 

Borsada seçim rallisi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)