E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAr Tarım bilançoları gerçeği ortaya çıkardı---

Ar Tarım bilançoları gerçeği ortaya çıkardı

Ar Tarım bilançoları gerçeği ortaya çıkardı
28 Mayıs 2014 - 12:53 borsagundem.com

Ar Tarım’ın dün açıkladığı bilançolarda Tümer Tarım’ın elinde 5 milyon adet hisse olduğu ortaya çıktı. Peki, satılan araziler neden açıklanmadı?

BORSAGUNDEM.COM-ARAŞTIRMA SERVİSİ
 
Ocak ayı sonunda yüzde 55.3’ü 32 milyon liraya Bayrampaşa Mega Center’da 100 bin lira sermayeyle kurulan Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret’e satılan Ar Tarım, Nisan ayı başında Ayhan Öztürk’e devredildi. Tümer Tarım, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) çağrı zorunluluğunu yerine getiremeden hisseleri Ayhan Öztürk’e sattı. Yapılan açıklamada A Grubu 1.000.000-TL nominal bedelli payın Ayhan Öztürk’e, B Grubu 4.800.000-TL nominal bedelli paylarının Haskız Öztürk'e ve B Grubu 2.200.000-TL nominal bedelli payın Mert Eren'e satıldığı belirtildi. Ocak ayı sonunda 2.60 liraya satılan hisselere bu sefer 3.10 lira değer biçildi. Bir önceki satışa 12 milyon 445 bin 665 adet B Grubu pay konu edilirken bu satışta pay oranı 8 milyona geriledi. Çünkü bir önceki satışta Tümer Tarım’ın kağıt üzerinde sahibi gibi görünen Ali Kemal Tümer, 4 milyon lot hisseyi kredi teminatı olarak vermek amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydettirdi. Hem de satış işleminden bir gün sonra. Satılan hisselerden gelen parayla karşı tarafa ödeme yaptığı öne sürülüyor. Gecikmeli olarak açıklanan bilançolar ise Borsagundem.com’un haberlerini doğruladı.
Dün yapılan finansal tablo dipnot açıklamalarında ilginç detaylar mevcut. Bir önceki açıklamada Tümer Tarım Ar Tarım’dan satın aldığı 12 milyon hissenin 8 milyonunu devrettiğini açıkladı. Yaklaşık 4 milyon hisse ne oldu, buharlaştı mı? Diğer taraftan 31.03. 2014 bilanço kayıtlarında Tümer Tarım’ın elinde 5 milyon adet hisse olduğu görülüyor. Yani Ayhan Öztürk’e satış yapmadan birkaç gün önce Tümer Tarım’ın elindeki hisse sayısı 5 milyon 128 bin 982’ymiş.
Her yapılan açıklamada rakamlar, oranlar değişiyor. Tümer Tarım, elinde olmayan hisseleri Ayhan Öztürk’e nasıl devrediyor?
Ayhan Öztürk’ün devreye girmesiyle büyük sıkıntılar yaşamaya başlayan şirketle ilgili bir önemli ayrıntı da en değerli varlıklar olan arazilerin satışı. Borsagundem.com geçtiğimiz günlerde satış ilgili detayları tapu kayıtlarıyla birlikte yayınladı. Ancak kendi açıkladığı KAP haberini bile yayınladığımızda yeniden açıklama yapan şirket yöneticileri bu habere sesiz kaldı. Sessiz kalmaları ise haberimizin doğruluğunun kanıtı.
 
TAPU KAYITLARINI YAYINLADIK, NEDEN AÇIKLAMA YAPILMADI
 
Araziler bilanço satışından sonra satıldığı için kayıtlarda görünmüyor. İddialara göre 20 milyon lira karşılığında eski ortağa devredilmiş. Yani Tümer Tarım, 32 milyon liraya satın aldığını açıkladığı şirkete 12 milyon lira ödeme taahhüdüyle sahip olmuş. Araziler 20 milyona devredilmiş ve şirket içerisinden çıkarılmış. Bu detaylarla ilgili bir açıklama yapılmadı. Normal şartlarda 20 milyon liranın şirket kasasına girmesi gerekiyor.
Normal bilançolarda bu kayıtlar bilançoların en son sayfasında ‘Bilanço tarihinden sonraki gelişmeler’ bölümünde yayınlanması gerekirken yayınlanmadı.
 
ARAZİLER GİDERSE AR TARIM NE İŞ YAPAR?

 
Ar Tarım, adı üstünde tarım ile uğraşan bir şirket. İçerisindeki araziler devredilince hiçbir özelliği kalmadığı gibi faaliyet alanı da sonlanmış oluyor. Faaliyeti sonlanmış bir firma hangi pazarda olmalı? Neresinden tutsanız sıkıntılı… 

İŞTE BİLANÇODAKİ 5 MİLYON LOT GERÇEĞİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bekir buğra30 Mayıs 2014 19:16

    Hırsızın başı şehmus arslan ve yandaşları şehmusun arkasında belliki bir güç var kimse onu gündemde tutmuyor arkadaşlarım gelin birlik olalım ortağı olduğu aldino otel önünde oturma eylemi akebinde ağabeyi atilla beyle görüşelim hatta ve hatta bismilde yazenesinde eylem yapalım varmısınız

  • ahmet28 Mayıs 2014 16:39

    hırsız var diye bağırmak istiyorummmmmm

  • MERT28 Mayıs 2014 14:53

    BU KADAR AYMAZLIK BU KADAR PATAVASIZLIK NERDE OLMUŞTUR ŞİRKETİN İÇİNİ BOŞALTIYORLAR ALENEN PES

  • Hasan28 Mayıs 2014 14:26

    Açıklama yapamıyorlar çünkü suçlular. Herkesin arsa satışı ve hisse satışı konularında savcılık ve SPK ya suç duyurusu yapması lazım.

  • tömer28 Mayıs 2014 13:56

    bu ne kardeşim eşeğin kulağına su kaçırttınız

  • poka hontas28 Mayıs 2014 13:45

    Bu ülkenin kurumları neden bu kadar aciz. ben 50 bin tl sermayeli ltd sahibi olarak , gidip koç holdingi alabilir miyim. sen kimsin, alamazsın, satış iptal diyecek bir kurum yok mu koca ülkede.

  • dlbyz28 Mayıs 2014 13:42

    borsadan kaçın olsun bitsin