E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemApple evden çalışmayı azaltmaya başlıyor---

Apple evden çalışmayı azaltmaya başlıyor

Apple evden çalışmayı azaltmaya başlıyor
03 Haziran 2021 - 10:54 borsagundem.com

Apple, Eylül ayının başından itibaren çalışanlarından haftada üç gün ofise dönmelerini istiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Apple çalışanlarından Eylül ayının başından itibaren haftada üç gün ofise dönmeleri istiyor. Tim Cook, Çarşamba günü personele değişiklik hakkında bilgi veren bir e-posta göndererek “Birçoğumuz ayrıyken başarabildiğimiz her şeye rağmen, gerçek şu ki geçen yıl çok önemli bir şeyden eksik kaldık: Birbirimizden. Görüntülü konferans görüşmesi, aramızdaki mesafeyi daralttı, elbette, ancak kopyalayamayacağı şeyler var" dedi.

Cook, çoğu çalışanın Çarşamba ve Cuma günleri uzaktan çalışma seçeneğiyle Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri ofise gelmelerinin isteneceğini söyledi. Yüz yüze çalışması gereken ekipler, haftada dört ila beş gün ofiste olacak.

Mektuba göre, çalışanlar ayrıca yılda iki haftaya kadar “aile ve sevdiklerinize daha yakın olmak, bir manzara değişikliği sağlamak, beklenmedik seyahatleri yönetmek veya tamamen kendinize ait farklı bir neden” için uzaktan çalışma şansına sahipler. Yöneticilerin uzaktan çalışma isteklerini onaylaması gerekecek.

Değişiklik, Apple çalışanları için tamamen beklenmedik bir durum değil. Çalışanlar koronavirüs pandemisi sırasında uzaktan çalışırken, şirket 2020'den önce evden çalışmayı caydırmıştı. Aralık ayında Tim Cook, Bloomberg’e göre, çalışanlarından Haziran ayında ofise geri gelmelerinin istenebileceğini söyledi

Apple'ın uzaktan çalışma konusundaki duruşu daha rahatlarken diğer teknoloji devlerine kıyasla hala muhafazakar. Mayıs ayında Google, işgücünün yüzde 20’sinin kalıcı olarak evden çalışabileceğini duyurdu. Mark Zuckerberg, uzaktan çalışmanın “gelecek” olduğunu söyledi ve Facebook çalışanlarına, yöneticilerinin onayını aldıkları sürece sonsuza kadar evden çalışabileceklerini söyledi.

Çarşamba günü yazdığı mektupta Cook ayrıca tüm çalışanları aşı olmaya teşvik ederek "Şimdilik, yüzlerinizi görmeyi dört gözle beklediğimi söylememe izin verin. Yüz yüze toplantılarımızın hareketliliğini, enerjisini, yaratıcılığını ve işbirliğini ve hepimizin oluşturduğu topluluk duygusunu kaçırma konusunda yalnız olmadığımı biliyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aqua03 Haziran 2021 23:42

    Salgın biter veya aşı-tedbir ile kayıplar gözardı edilebilecek seviyeye gelmeye başlarsa herzamanki gibi ekonomik kaygılar öne çıkmaya başlar. O zaman çoğu işe döndürülür , bir kısım da evden ,uzaktan çalışmaya devam eder

  • Aqua03 Haziran 2021 23:28

    Bazı şeyleri zorlamaya gerek yok evden çalışmada biryere kadar, mutlaka yüz yüze çalışması gereken alanlar var.Bunun yanında insanda aidiyet duygusu ancak birlikte çalışınca oluşuyor ve bu da yapılan işte uyumu ,verimi getiriyor, yanında da insani sıcaklığı.Bu sonuncusu ise çağımız insanlarının çoğu zaman paradan daha çok aradığı şey.

  • Gardrop Fuat03 Haziran 2021 12:19

    Bizene Apelden