E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP'den Türkiye açıklaması: Yeni fasıl açılmayacak---

AP'den Türkiye açıklaması: Yeni fasıl açılmayacak

AP'den Türkiye açıklaması: Yeni fasıl açılmayacak
03 Mayıs 2017 - 09:39 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, yeni bir faslın açılmasının söz konusu olmadığını belirterek Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'e çattı: Müzakerelerin kesilmesine direnerek AB'nin inandırıcılığını tehlikeye sokuyor

AP Türkiye Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, “Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsaydı, Ankara’nın bunu göstermesi gerekirdi” dedi, yeni bir faslın açılmasının “kesinlikle söz konusu olmadığını” söyledi.

DW'nin Alman Die Welt gazetesinden aktardığı habere göre Piri, Avrupa Birliği’nin (AB) üyelik konusunda hiçbir ülkenin şantajına boyun eğmeyeceğini, bunun Türkiye için de geçerli olduğunu savundu ve “AB’ye girmek isteyen, kriterleri yerine getirmek zorunda. Ama Türkiye’de bunu hiç göremiyorum" dedi, müzakerelerin kesilmesi gerektiğini savundu.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i de eleştiren Piri, Gabriel’in Ankara’ya yönelik politikasını değiştirmesini istedi.
“Gabriel Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesine direnişiyle, Avrupa Birliği’nin inandırıcılığını tehlikeye sokuyor ve Türk vatandaşlarının anayasa reformuna Hayır diyen yarısının görüşünü hiçe sayıyor” diyen Hollandalı raportör, Türkiye ile ortak değerler üzerine kurulu olmayan bir işbirliğinin ülkedeki demokratik güçlere yardımcı olacağına inanmadığını kaydetti. Piri, Gabriel’e istinaden “İnsan haklarının ihlallerine sesini çıkarmayan, Avrupa karşıtlarının da ekmeğine yağ sürer” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ordu03 Mayıs 2017 12:43

    Benim turkiyeye dair umidim kalmadi. Isimi avrupaya tasinacagim.

  • cingoz03 Mayıs 2017 12:42

    Suriyeliler bile turkiyeyi yasanabilir bir ulke olarak gormuyor, ab ulkelerine kaciyor

  • aynen03 Mayıs 2017 11:08

    evet emin ol türkiyeden çok korkuyorlar şuan eminim avrupa tir tir titriyordur...

  • isimsizleriz03 Mayıs 2017 09:53

    Korkun bizden AB istemeyen güçlü bir Türkiye geliyor. Siz davet edeceksiniz biz üye olmayacağız bu sefer. Siz istiyorsunuz diye biz güvenliğimizden taviz mı verelim. Korkun bizden