E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP Türkiye raporunu kabul etti---

AP Türkiye raporunu kabul etti

AP Türkiye raporunu kabul etti
06 Temmuz 2017 - 13:25 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu, müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti.

Avrupa Parlamentosu’nda dün görüşülen Türkiye Raporu'na ilişkin bugün yapılan oylamaya 638 parlamenter katıldı. Oylamaya katılanlardan 477 parlamenter Türkiye ile müzakerelerin dondurulması yönünde oy kullanırken, 64 parlamenter müzakerelerin devam etmesi yönünde tercih kullandı.

AP Türkiye raportörü Kati Piri tarafından hazırlanan raporda Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısı yapılıyor.

Raporda, "16 Nisan anayasa değişikliği paketinin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi halinde" Türkiye ile üyelik müzakerelerinin "derhal ve resmen askıya alınması" için AB üyesi ülkeler ve Avrupa Komisyonu’na çağrıda bulunuluyor.

Bu karara Anayasa değişikliği paketinin kuvvetler ayrılığı ilkesi ve Kopenhag kriterleriyle uyumlu olmaması gerekçe gösteriliyor. Avrupa Parlamentosu Kasım 2016'da aldığı bir diğer kararda da üyelik müzakerelerinin "dondurulması" çağrısında bulunmuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, oylama öncesi AB'li yetkili Johannnes Hahn ile yaptığı basın toplantısında, "Türkiye ile AB arasında katılım müzakereleri olmasın, onun yerine 'terör, göç ya da diğer alanlarda güçlü bir iş birliği' şeklindeki tekliflerin hepsini elimizin tersiyle itiyoruz. Kriz çıkarmak kimsenin yararına değil. Katılım müzakereleri olmasın teklifi sağlıklı değil" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçekler..06 Temmuz 2017 23:20

    Sorun var ortada. Sokakda 100 gence sorun. TÜrkiyede mi iş istersin.. Almanyada mı iş istersin. birini seç sana o ikmanı vericem diyin. CEVAP ne olacak merak ediyorum... Yani lafla herkes iyi süper diyorda. iş imkanlara gelince Avrupa ülkeri ağır basıyor. Hatta bugun a tvde suriyelile rvar, öve öve Türk misavfir perverliği var.. neyse.. madem okadar türk dostudu bu suriyeliler ne diye denizde boğuldu yüzlercesi ? ne diye sınırlardan geçip avrupaya akın ettiler? lafa geldimi dost, kardeş,müslüman. kimse kandırmasın kendini. önce ekonomi, para. gelecek, kaliteli ülke,yaşam imkanı vb. .vb.. avrupa bizden şuan kat kat üstün. araplarda kat ve kat geri. yolu biz seçicez.

  • Yunus yusuf06 Temmuz 2017 19:18

    Duyanda bir halt yapacağınızı sanar,50 yıldır oyalıdınız yeter gayri,alın AB.nizi bir yerinize ..........

  • Sait mutlu06 Temmuz 2017 19:11

    Bayılıyorduk sanki sizin AB,nize,hadi anca gidersiniz

  • Murat fuat06 Temmuz 2017 19:10

    Alın AB.nizi kafanıza çalın

  • D.demirkan 06 Temmuz 2017 17:58

    SAYIN AA.O ESKİDENDİ.TÜRKİYE ÇAĞ ATLADI DEDİYİM DE BU ZATEN.ARÇELİK VESTEL BEKO.BUNLAR DÜNYA MARKASI OLDU İNGİLTERE AVRUPANIN BİR ÇOK ÜLKESİ TÜRK MALI KULLANIYOR.HATTA AVRUPA KORKTUĞUN DAN KENDİ MALLARI KORUMAYA ALYOR.TÜRK ŞİRKETLERİ DÜNYA ŞİRKET LERİNİ ALMAYA BAŞLADI.OTO YA KAMYONA GELİNCE.AKSARAYDAKİ MESEDES FABRİKASI DÜNYA BİRİNCİSİ SEÇİLDİ.YERLİ ÜRETİM YÜZDE SEKSENE ULAŞTI.BÜTÜN ALMAN MALI ARAÇ GEREÇLERİ TÜRK FİMALARI PAZARLIYOR.MARİFET PAZARLAMAK.İZMİRDEKİ BMC TÜRK MARKASI OLDU ARTIK.ASKERİYENİN POLİSİN BÜTÜN ZIHLI ARAÇLARINI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ ASELSAN DÜNYA DEVİ OLMA YOLUNDA.BE KARDEŞİM TÜRKİYE 1960 DAN BERİ TERÖRLE HIRSIZLARLA MÜCADE EDİYOR TÜRKİYENİN KALKIMASINI İSTİYENMİ VAR.FETO BİLE MİLYAR DOLARLAR KAÇIRMIŞ.BAŞKA ÜLKE OLSAYDI ÇOKTAN BATARDI.AMA ALMANYA BULLARI YAŞAMADI .TERÖRE MİLYAR DOLARLAR HARCADIK.BU PARALAR YATIRIMA GİTSEYDİ ŞİMDİ ALMAYA GİBİ İKİMİSLİ OLURDUK.SAYGILAR.

  • rasim06 Temmuz 2017 17:50

    Kendileri bilir.

  • Sakin 06 Temmuz 2017 15:33

    Sakin kafa lazım bana. Herkes bir şey atıp tutuyor. Bir yol haritası bir plan.

  • D.demirkan 06 Temmuz 2017 15:30

    ALMANYADA DÖRT SENE ÇALIŞTIM.HERŞEYİ GÖRDÜYÜM YAŞADIĞIM İÇİN YAZIYORUM.BU GÜZEL TÜKİYEME ON ALMANYAYA DEYİŞMEM.DÜNYANIN NAZAR BONCUĞU.DEDE YADİGARI. GURBETTEKİLER DAHA İYİ ANLAR VATANIN KIYMETİNİ.

  • Aa06 Temmuz 2017 15:27

    Sn. D.Demirkan O bira icen almanın arabasına biniyor tüm üst düzey yöneticilerimiz. İnsanlar evlerine o bira icen almanın buzdolabını, çamaşır makinesini bulaşık makinesini alıyor sağlam ve güvenilir diye fabrikaların çoğu o bira icen almanın yazılımıyla çalışıyor. Bunlarada bir çare bulursanız çok çok seviniriz

  • D.DEMİRKAN 06 Temmuz 2017 15:11

    SAYIN REALİST.TÜRKİYENİN NEREDEN GELDİYİNİ SEN ANLAYAMAMIŞSIN.OKADAR HIZLI DEŞİM OLDUKİ.SEN BİLE FARK EDEMEMİŞSİN.MİLLİ GELİR ARTTI.KÖYLER DE ŞEHİRLERDE ARABALARDAN GEÇİLMİYOR.KÖYLERDE İNSANLAR TRAKTÖRLERİ EŞEK YERİNE BİNİYOR.KÖY YAŞANTISI ŞERİLERİ GEÇTİ.ESKİDEN Bİ ALMACI GELİRDİ HERKES ETRAFINDA TOPLANIRDI ŞİMDİ YÜZÜNE BİLE BAKANYOK.TÜRKİYE ÇAĞ ATLADI SENİN HABERİN YOK.AVRUPA BİRLİĞİNİN BAŞININI ÇEKEN ALMAN VARYA ÖKÜZ GİBİ BİRA İÇMEKTEN BAŞKA BİRŞEY ANLAMAZ.DUAET AVRUPA BİRLİYİNİ GİRMEYELİM.

  • D.demirkan 06 Temmuz 2017 14:56

    İÇERİDEKİ VE DIŞARIDAKİ HAİNLERE GÜZEL BİR MANZEME.TÜRKİYESİZ DÜNYA DÜZENİ OLAMAZ.DÜNYANIN DENGESİ TÜRKİYEDİR.TÜRKİYESİZ BİR AVRUPA OLAMAZ .BİR ASYADA OLAMAZ.RUS.VE ÇİN BİRLEŞMESİNDEN.AMERİKA.VE.AVRUPA KURKU İÇİNDELER.AMA TÜRKİYE HERKESE EŞİT MESAFEDE.KAPTANNIMIZ TEÇRÜBELİ HİÇ MERAK ETMEYİN.ZAMAN GELECEK KENDİLERİ YALVARACAK.

  • realist06 Temmuz 2017 14:32

    Türkiye'de olup bitenleri Avrupalılar bizden daha iyi görüyor.Çünkü malesef biz bakar görmez duruma düştük.

  • :)06 Temmuz 2017 14:28

    sabotajjjjjjjjjj...kabotajjjjjjj,...santajjjjjjj... yazda yazzz.... ambalajjjjj.... kabataşşşşşşş.... yazda yaz :))

  • :)06 Temmuz 2017 14:08

    Suriyelilerei aldık ülkemize. Araplarla kardeş olduk. Osmanlıyı kuruyoruz. Avrupa bizi kıskanıyorrrrr... :)

  • D.demirkan 06 Temmuz 2017 14:08

    AVRUPA TEPENE ÇAL .ŞİMDİYE KADAR TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİNDE Mİ İDİ?. YUNALI DİMİTRİ 600 MİLYAR EVRO BORÇ BATAYINDA.ONLARIN TAFRASI İMEFEDEN BORÇ ALIP FAİZ ÖDEMİYORUZ YA ONUN İÇİN.TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEYİL BUNU HÂLÂ ANLAYAMADILAR.TÜRKİYE ÜNİTER BİR DEVLETTİR.DÜYADAKİ BÜTÜN DEVLETLERLE TİCARET YAPMAKTADIR.DÜNYA AVRUPA BİRLİĞİNDEN İBARET DİYİLDİR.KENDİMİZE GÜVENELİM VATANIMIZA SAHİP ÇIKALIM GERİSİ TEFARUATTIR.

  • Kerim06 Temmuz 2017 14:04

    Kıskanç Avrupa.

  • ahmet engin06 Temmuz 2017 14:01

    ooo Avrupalı dostlar hemen kalemlerini konuşturmuşlar...

  • Hayri06 Temmuz 2017 13:51

    Arap ligine gireriz biz de. Onlari da amerka and koruyor silah satiyor

  • Keklik06 Temmuz 2017 13:49

    Maalesef dogru karar

  • Vatandaş06 Temmuz 2017 13:45

    ülke 1 ay rahat olsa ithal edecek problem aranıyor almanya nasıl konuşma yasaklarsın bir bak memlekette alman arabası kamyonu otobüsü satış rekorları kırıyor koy ambargonu

  • misafir06 Temmuz 2017 13:34

    bu çok iyi bir haber

  • YAZIK06 Temmuz 2017 13:33

    ve son, AKP hiçbir zaman AB üyeliğini istemiyordu zaten... şimdi AP ye atıp tutacaklar, aynada kendilerine bakmadan.... sorun AB değil elbette ancak sorun ülkemizin demokrasiden giderek uzaklaşmasıdır...