E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP Macar vekilin dokunulmazlığını kaldırdı---

AP Macar vekilin dokunulmazlığını kaldırdı

AP Macar vekilin dokunulmazlığını kaldırdı
15 Ekim 2015 - 00:47 borsagundem.com

Macaristan Başsavcılığının talebini değerlendiren AP, Rus casusu olduğu iddia edilen Bela Kovacs'ın dokunulmazlığını kaldırdı

Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya adına casusluk yaptığı iddia edilen Macar milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırdı. 

AP, Macaristan Başsavcılığının talebi üzerine, Rusya adına casusluk yaptığı iddia edilen Jobbik Partisi'nin Avrupa Parlamentosu Milletvekili Bela Kovacs'ın dokunulmazlığını kaldırdı. 

Macaristan hükümet koalisyonu Fidesz-KDNP adına oylama sonrası açıklama yapan Jozsef Szajer, ''Bu kararın alınabilmesi için bir buçuk yıl beklenmesi gerekti. Çünkü Bela Kovacs değişik sebepler göstererek olayı hep erteletmek istedi. Bu ciddi olayın mahkemede görülecek olması çok önemli'' ifadesini kullandı.

Bela Kovacs'ın partisi Jobbik tarafından yapılan açıklamada ise partinin genel olarak dokunulmazlık kurumuna karşı olduğunu ve milletvekilleri Bela Kovacs'ın da daha önce birçok defa olayın açıklığa kavuşturulması için dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini bildirdi.

Macaristan başsavcılığı, 2014 Mayıs'ta, Avrupa Parlamentosu'ndan Jobbik partisi Macar üyesi Bela Kovacs'ın dokunulmazlığının, Rusya için casusluk yaptığı iddialarının araştırılabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti.

Kovacs'ın Rus diplomatlarla sık sık temas kurduğu ve her ay bir kez Moskova'yı ziyaret ettiği iddia edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)