E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAntalyaspor: 0 - Fenerbahçe: 1---

Antalyaspor: 0 - Fenerbahçe: 1

Antalyaspor: 0 - Fenerbahçe: 1
26 Kasım 2017 - 19:30 borsagundem.com

Süper Lig 13. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor'u Giuliano'nun golüyle 1-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor'a konuk oldu. Karşılaşmanın 45. dakikasında Janssen'in pasında Giuliano çaprazdan güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. İlk yarı Kanarya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda skoru korumaya çalışan Fenerbahçe, karşılaşmayı 1-0'lık skorla bitirmeyi başardı.

Maçta 67'de oyuna giren Soldado, sakatlanarak 76. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, 3 maç aradan sonra deplasmanda 3 puan sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler, 23 puana yükselerek averaj farkıyla Beşiktaş'ın üstünde 3. sıraya yükseldi. Antalyaspor ise 13 puanla 14. sırada yer buldu.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 13. haftasında Antalyaspor deplasmanında ilk 11'inde değişiklik yapmadı. Teknik direktör Kocaman, geçen hafta Demir Grup Sivasspor'u 4-1 yenen takımını bozmadı.

Sarı-lacivertliler, sahaya Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Josef de Souza, Nabil Dirar, Giuliano Victor de Paulo, Aatıf Chahechouhe ve Vincent Janssen 11'iyle çıktı. Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Mathieu Valbuena ile sarı kart cezaları sona eren Alper Potuk ve Luis Neto, yedekler arasında yer aldı.

ANTALYASPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Antalyaspor Teknik Direktörü Leonardo Araujo ise son oynadıkları Atiker Konyaspor maçına göre ilk 11'inde tek değişikliğe gitti. Fenerbahçe'ye karşı Süper Lig'deki son 3 maçını da kazanan kırmızı-beyazlılarda teknik direktör Leonardo, geçen hafta 1-1 sona eren Atiker Konyaspor müsabakasının ilk 11'inde oynayan Harun Alpsoy'u yedek kulübesinde tuttu. Leonardo, bu futbolcunun yerine orta sahada Charles'e şans verdi.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Antalyaspor-Fenerbahçe maçına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşma öncesinde Antalya Stadı'nda ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren taraftarlar, tribünlerin tamamını doldurdu. Seremoni sırasında stat içinde uçan güvercin, ilgi odağı oldu. Öte yandan Antalyasporlu futbolcular, seremoni öncesi "Öğretmenler gününüz kutlu olsun" yazılı pankartla sahaya çıktı.

FENERBAHÇE SERİ PEŞİNDE

Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Antalyaspor'la karşılaşıyor. Geçen hafta Demir Grup Sivasspor'u 4-1'le geçen sarı-lacivertliler, 3 haftalık beraberlik serisine son vermişti. Fenerbahçe, uzun süredir kazanamadığı Antalya deplasmanında 3 puan alarak galibiyet serisi yakalamak istiyor.

Ligde geride kalan 12 haftalık bölümde 20 puan toplayan ve lider Galatasaray'ın (maç fazlasıyla) 9 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertliler, zirve yarışından uzak kalmamak için Antalya'dan kayıpsız dönmeyi hedefliyor.

Teknik direktör Leonardo Araujo yönetimindeki Antalyaspor ise haftaya 13 puanla 14. sırada girdi. Ligde son iki maçında yenilmeyen Akdeniz temsilcisi, geçen hafta Atiker Konyaspor'la deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Antalyaspor, seyircisi önünde oynadığı son 2 iç saha maçında ise puan kaybı yaşamadı.

ISLA, VAN PERSIE VE FERNANDAO KADRODA YOK

Fenerbahçe'de Antalyaspor maçında 3 eksik bulunuyor. Bu oyuncular sakatlıkları nedeniyle değil hazır olmadıkları için kadroya alınmadılar. Osmanlı maçında sakatlandıktan sonra hafta içinde iyileşerek takımla çalışmalara başlayan Mauricio Isla riske edilmedi ve Antalya mücadelesi için kente getirilmedi. Takımla çalışmalara başlayan Robin van Persie ile Jose Fernandao
da yine tam hazır olmadıkları için kadroda bulunmadı.

3 İSİM KART SINIRINDA

Fenerbahçe'de 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde bu sezon Hasan Ali Kaldırım, Vincent Janssen ve Roman Neustaedter, üçer sarı kart gördü. Bu futbolcular, Antalyaspor maçında forma giyip sarı kart görmeleri durumunda, 14. haftada Ülker Stadı'nda oynanacak Kasımpaşa maçında görev alamayacak.

KABUS GİBİ DEPLASMAN

Antalyaspor, Fenerbahçe ile Süper Lig’de yaptığı son 3 maçı da kazandı. 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında evindeki müsabakada 4-2 galip gelen Kırmızı-Beyazlı ekip, geçen sezon ise Antalya ve İstanbul’da 1-0’lık sonuçlarla 3 puana ulaştı.

Buna karşılık Fenerbahçe, son iki randevuda puansız ayrıldığı Antalya deplasmanında toplamdaki galibiyet sayısında rakibine üstünlük kurdu. Rakibiyle Antalya’da yaptığı 21 maçın 10’unu kazanan Kanarya 6 karşılaşmada berabere kaldı, 5 kez
de sahadan yenik ayrıldı. Antalya’da Fenerbahçe 28, ev sahibi ekip 20 gol attı.

43. RANDEVU

Fenerbahçe ile Antalyaspor, Süper Lig'de 43. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasında geride kalan 42 maçın 28'ini Fenerbahçe, 7'sini Antalyaspor kazandı, 7 karşılaşma da berabere sona erdi. Fenerbahçe'nin 77 golüne, Akdeniz temsilcisi 36 golle karşılık verdi. Antalyaspor, Fenerbahçe ile Süper Lig'de yaptığı son 3 maçı da kazandı. 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında evindeki müsabakada 4-2 galip gelen kırmızı-beyazlı ekip, geçen sezon ise Antalya ve İstanbul'da 1-0'lık sonuçlarla 3 puana ulaştı.

SON 10 MAÇ

2011-2012
Antalyaspor-Fenerbahçe 0 - 0
Fenerbahçe-Antalyaspor 2 - 0
2012-2013
Fenerbahçe-Antalyaspor 1 - 3
Antalyaspor-Fenerbahçe 1 - 2
2013-2014
Antalyaspor-Fenerbahçe 1 - 2
Fenerbahçe-Antalyaspor 4 - 1
2015-2016
Fenerbahçe-Antalyaspor 2 - 1
Antalyaspor-Fenerbahçe 4 - 2
2016-2017
Antalyaspor-Fenerbahçe 1 - 0
Fenerbahçe - Antalyaspor 0 - 1

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)