E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da güvenlik zirvesi---

Ankara'da güvenlik zirvesi

Ankara'da güvenlik zirvesi
16 Haziran 2014 - 04:30 borsagundem.com

Trabzon gezisi sırasında Irak'taki Türkmenlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Ankara'ya gelir gelmez güvenlik zirvesi düzenledi

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Trabzon’da Irak’taki gelişmelerle ilgili mesajlar verdi. Erdoğan şunları söyledi: “Artık olay tamamıyla bir Irak olayı haline gelmiştir. Irak’ın genelinde, hemen hemen tüm eyaletlere doğru bu ateş sıçramıştır. IŞİD unsurlarının bir olayı olmaktan öteye geçti. Adeta bir mezhep çatışmasına, belki de bir mezhep savaşına gidecek. Burada iç ve dış tahrikler büyük rol oynuyor.”
 
"KARAR ALACAĞIZ"

Erdoğan, uluslararası boyutta da takip yaptıklarını, ABD’nin?Irak sorumlusu Joe Biden’le iki kez görüştüğünü söyledi. Telafer’de yaşananların hafife alınamayacağını ifade eden Erdoğan, “Türkmen kardeşlerimizin yarıya yakını Sünni’dir. Yarıya yakını da Şia’dır. Orayı da yakın takipte bulunduruyoruz. Ne tür adımlar atacağız, bunların kararını alacağız” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:  “Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Şu anda 100 kadar vatandaşımız, IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kurtarmanın gayreti içerisindeyken, siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz? Lütfen bir şey rica ediyorum, şu süreci tahrik ederek değil, lütfen yazmadan çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler karşı tarafta lehe değil aleyhte gelişmelere neden oluyor.”
 
KRİTİK ZİRVE

Erdoğan, Trabzon’dan döner dönmez Başbakanlık’ta güvenlik zirvesi yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu’nda saat 21.20’de başlayan kritik toplantıya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet  Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı. Zirvede Irak’taki son gelişmelerin ve IŞİD’in elindeki Türklerin durumunun ele alındığı öğrenildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)