E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnayasa düğümü çözülüyor---

Anayasa düğümü çözülüyor

Anayasa düğümü çözülüyor
27 Ekim 2013 - 10:02 borsagundem.com

AK Parti’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda uzlaşılan “60 maddeyi Meclis’ten geçirelim” teklifine ilişkin yanıtı CHP’nin bu hafta vermesi bekleniyor

Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta Demokratikleşme Paketi’nde yer alan düzenlemelerden Nevşehir Üniversitesi’nin adının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Siirt İli Aydınlar İlçesinin adının “Tillo” olarak değiştirilmesine ilişkin teklif görüşülecek.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Salı günü Meclis çalışmayacak.
Meclis Genel Kurulu’nda Çarşamba ve Perşembe günü Bir Üniversite Adı ile Bir İlçe Adının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek. Demokratikleşme Paketi’nde yer alan teklif, Nevşehir Üniversitesi’nin adının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Siirt İli Aydınlar İlçesinin adının “Tillo” olarak değiştirilmesini öngörüyor.

CHP, “ANAYASA” KARARINI AÇIKLAYACAK

AK Parti’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda uzlaşılan “60 maddeyi Meclis’ten geçirelim” teklifine ilişkin yanıtı CHP’nin bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta vermesi bekleniyor. CHP Grup başkanvekilleri kararlarını AK Parti Grup başkanvekillerine yapacağı iade-i ziyaretle açıklayacak.

CHP SOĞUK BAKMIYOR

Edinilen bilgiye göre CHP, AK Parti’nin teklifine soğuk bakmıyor. Artıları ve eksileri masaya yatıran CHP, kararını bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta bildirecek. CHP’de soru işaret yaratan ise tutuklu milletvekillerine ilişkin bir düzenlemenin 60 madde içinde yer almaması.

GEÇİCİ MADDE FORMÜLÜ

Edinilen bilgiye göre tutuklu milletvekillerinin durumunun geçici madde formülü ile çözülebileceği ifade ediliyor. Buna göre AK Parti ve CHP 60 madde üzerinde anlaşırsa, Yazım Komisyonu’nda 4 partinin anlaşması ile tutuklu milletvekillerine ilişkin bir düzenleme geçmesi halinde pakete geçici madde olarak eklenecek.

AK PARTİ KAMPA GİRİYOR, CHP’DE PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

Siyasette gözler yeni anayasada AK Parti ile CHP’nin ikinci buluşmasına çevrilmişken her iki partide de hafta sonu önemli toplantılar yapacak.
AK Parti 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 1-2-3 Kasım 2013 tarihlerinde, Kızılcahamam Asya Termal Tatil Köyü’nde gerçekleştirecek.
CHP Parti Meclisi ise 3 Kasım Pazar günü toplanacak.

KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu 30 Ekim Çarşamba günü yapacağı toplantıda, Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşecek.
Çarşamba günü toplanacak olan Dışişleri Komisyonu’nun gündeminde de uluslar arası anlaşmalar yer alıyor.
Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu 31 Ekim Perşembe günü yapacağı toplantıda uluslar arası anlaşmaları ele alacak.
31 Ekim tarihinde toplanacak olan Çevre Komisyonu’nun gündeminde,
İçtüzüğün 35'inci maddesi uyarınca Genel Kurul saatlerinde çalışma kararı alınması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İsveç Krallığı Hükümeti Arasında Çevre Teknolojileri Alanında Ticaret, Yatırım ve İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ormancılık ve Su Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, 1996 Tehlikeli ve Zararlı Maddelerin Deniz Yoluyla Taşınmasından Kaynaklanan Zararın Tazmini ve Sorumluluğu Hakkında Uluslararası Sözleşmeye İlişkin 2010 Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı yer alıyor.

BÜTÇE MARATONUNA BİR HAFTA ARA

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2014 Yılı Bütçesinin görüşmelerine bir hafta ara veriliyor. Komisyonda bütçe görüşmelerine 4 Kasım Pazartesi günü tekrar başlanacak. Komisyondaki bütçe maratonu 22 Kasım Cuma günü sona erecek.

YAZIM KOMİSYONU TOPLANIYOR

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan Yazım Komisyonu 30 Ekim Çarşamba günü saat 11:00’da toplanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)