E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAnadarko'ya bir teklif de OXY'den: 38 milyar dolar---

Anadarko'ya bir teklif de OXY'den: 38 milyar dolar

Anadarko'ya bir teklif de OXY'den: 38 milyar dolar
25 Nisan 2019 - 05:45 borsagundem.com

Wall Street'te işlem gören Anadarko Petroleum, 12 Nisan'da Chevron'dan gelen 33 milyar dolarlık teklifin yüzde 20 fazlasını Occidental'den aldı. Anadarko hisseleri yüzde 11.58 değer kazandı. Occidental hisseleri ise yüzde 0.58 düştü

ABD enerji sektöründe rekabet savaşı kızıştı. 12 Nisan'da Chevron'dan nakit artı hisse senedi olarak 33 milyar dolarlık teklif alan Anadarko Petroleum için bir teklif de Occidental Petroleum'dan (OXY) geldi. OXY, Chevron'un teklifinin yüzde 20 üzerine çıkarak Anadarko'ya nakit artı hisse senedi olarak 38 milyar dolar teklif etti.

OXY, her bir Anadarko hissesi için 76 $ ödeyeceğini, 38 $ nakit ve 0.6094 Occidental hisselerinin birleşimiyle, oluşacak fiyat grubunun, Chevron ile bekleyen anlaşmadan yüzde 20 daha fazla olduğunu açıkladı. OXY'den yapılan açıklamada, anlaşmanın maliyet indirgeme ve sinerjiler yoluyla serbest nakit akışını 3,5 milyar dolar artıracağını da ifade etti.

Occidental İcra Kurulu Başkanı Vicki Hollub, "Occidental, değer yaratmak için teknolojik inovasyonu kullanmada liderdir ve Anadarko'nun varlıklarının performansını ve verimliliğini artırmak için uzmanlığımızı yalnızca petrol bölgesi Permiyen’de değil, global olarak da kullanacağız" dedi.

ANADARKO: TEKLİFİ İNCELİYORUZ

Anadarko Petroleum, OXY'den gelen teklifi doğruladı. Anadarko'nun yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Occidental'ın önerisi, şirket hissedarlarının çıkarları dikkate alınarak dikkattlice incelenecektir" denildi. Açıklamada, incelemenin tamamlanmasının ardından Occidental'ın önerisine yanıt verileceği ifade edildi.

CHEVRON'DAN AÇIKLAMA

OXY'nin teklifinin ardından Chevron'dan da konuyla ilgili açıklama geldi.

Anadarko için fiyat arıtırımından bahsedilmeyen açıklamada, "Chevron ve Anadarko tarafından kabul edilen işlemin tamamlanacağına eminiz" ifadesi yer aldı. 

HİSSELERİN DURUMU

Yeni teklifin ardından New York borsasında işlem gören Anadarko hisseleri yüzde 11.58 değer kazandı. OXY hisseleri yüzde 0.58, Chevron hisseleri de yüzde 3 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)