E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Amirallerin Montrö bildirisi' davasında karar belli oldu---

'Amirallerin Montrö bildirisi' davasında karar belli oldu

'Amirallerin Montrö bildirisi' davasında karar belli oldu
20 Aralık 2022 - 13:34 borsagundem.com

Amirallerin Montrö bildirisi olarak bilinen açıklamada imzası yer alan amirallerin yargılandığı davada, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatine karar verildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki, kamuoyunda "amirallerin Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası yer alan 103 emekli amiralin yargılandığı davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Bazı sanık avukatlarının esas hakkında mütalaaya karşı savunmalarını tamamlamasından sonra duruşmaya müzakere arası verildi. Yaklaşık bir saatlik aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Buna göre eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Bülent Bostanoğlu, Eşref Oğuz Yiğit ve Murat Bilgel ile emekli amiraller Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Arif Vehbi Alpman, Ergün Mengi, Işık Biren, İlker Güven, Mustafa Özbey, Namık Kemal Çalışkan, Osman Metin Açımuz, Ramazan Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 103 sanık, "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan beraat etti.

Mahkeme heyeti başkanı, "suçun yasal unsurlarının oluşmadığı" gerekçesiyle bu kararın oy birliğiyle verildiğini açıkladı.

DAVA GEÇMİŞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan 2021'de, bazı emekli amirallerin yayımladığı "Montrö bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık, 6 Aralık 2021'de 103 sanık hakkında "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 3'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlemişti.

İmamoğlu davasında yeni gelişme: Savcılık istinafa gidiyor

 

Demir Yumruk operasyonunda üçüncü dava açıldı

 

Theranos davasında eski başkana hapis cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ21 Aralık 2022 10:33

    Akp=Çamur at izi kalsın. Bu dava açıldığı zaman söyledik davanın siyasi olduğunu. Akp nin insanları mağdur etmesi canımıza tak etti. Yeter zalimlerin zulmünden.

  • Halkın vicdanı not etti21 Aralık 2022 09:58

    Çok geç gelen bir adalet. Saray yönetimi Rusya-Ukranya savaşında elindeki en büyük koz olan Montro anlaşmasını sonuna kadar kullanırken, bunun arkasında konum alırken  bunun önemini ortaya koyan, savunan vatansever askerlerin bu duruma düşürülmesi süründürülmesi tam bir aymazlık adaletsizlik. Adalet herkeze bir gün lazım olacak. Bugün adaletin içini boşaltanlar yarının en büyük mağdurları olacaktır. Tarih tekerrürden ibaretttir. Bu hep böyle olmuştur.

  • Zaman21 Aralık 2022 02:42

    Adalet zamanı gelince herkese lazım olacak.

  • edy20 Aralık 2022 14:52

    bundan 150 yıl önce montrö bildirgesi yoktu, amiraller niye bunu savunmaz da haklarımızı kısıtlayan şimdiki düzeni savunur. ilginç

  • Kemal20 Aralık 2022 20:39

    Neyin kafasını yaşıyosun

  • Pala20 Aralık 2022 14:51

    Demekki koskoca siyasiler, devlet yöneticileri hukuku bilmeden suçlamada bulunmuş. En az üniversite mezunu olması lazım milletvekili, bakan ve cumhurbaskaninin.lise mezunu olunca cehaletten ortalık yıkılır

  • haydar20 Aralık 2022 15:00

    SİZ Mİ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ??????????????????