E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTheranos davasında eski başkana hapis cezası---

Theranos davasında eski başkana hapis cezası

Theranos davasında eski başkana hapis cezası
08 Aralık 2022 - 06:19 borsagundem.com

Ülke tarihinin en büyük dolandırıcılık davalarından biri olan Theranos davasında şirketin başkanlık görevini yürüten Ramesh Balwani'nin yatırımcıları ve hastaları dolandırmaktan 12 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.


ABD savcılığı sözcüsü, Çarşamba günü bir ABD yargıcının eski Theranos şirketi Başkanı Ramesh "Sunny" Balwani'yi Elizabeth Holmes liderliğindeki sağlık testi startup'ıyla ilgili yatırımcılarını ve hastalarını dolandırmaktan 12 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdığını doğruladı.

Kaliforniya, San Jose'deki ABD Bölge Yargıcı Edward Davila, Temmuz ayında bir jüri tarafından iki komplo ve 10 dolandırıcılık suçundan mahkum edilen Balwani'ye ceza verdi.

Savcılar, 57 yaşındaki Balwani'nin, Silikon Vadisi yatırımcılarını şirketin az miktarda kandan çok çeşitli tıbbi teşhis testlerini doğru bir şekilde yürütebilen minyatür makineler ürettiğine inandırmak için 38 yaşındaki Holmes ile komplo kurduğunu iddia etmişti.

Öte yandan savcılar, şirketin test yapmak için gizlice geleneksel yöntemlere güvendiğini ve hastalara yanlış sonuçlar verdiğini söyledi.

Şirketi bir üniversite öğrencisi olarak kuran ve kurumsal yüzü haline gelen Elizabeth Holmes, 2018'de eski romantik partneri Balwani ile birlikte yargılanmaya başlamıştı. Holmes 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Holmes aile ilişkileri sayesinde medya devi Rupert Murdoch, Walmart'ın sahibi Walton ailesi ve inşaat devi Bechtel Group Yönetim Kurulu Başkanı Riley Bechtel gibi isimlerden yaklaşık 700 milyon dolar toplamıştı.

Theranos'un kurucusu Holmes'a 11 yıl hapis cezası şoku

 

Muğla'da tefecilik operasyonu: 3 kişi gözaltında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)