E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB QE'den 3 ayda çıkmayı planlıyor---

AMB QE'den 3 ayda çıkmayı planlıyor

AMB QE'den 3 ayda çıkmayı planlıyor
30 Ocak 2018 - 09:35 borsagundem.com

Konuyla alakası olan Euro Bölgesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, AMB politika yapıcıları, tahvil alımları programından yaklaşık 3 aylık bir süreçte çıkmayı planlıyor

Konuyla alakası olan Euro Bölgesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Avrupa Merkez Bankası politika yapıcıları, tahvil alımları programını ani bir şekilde sonlandırmaktansa programdan yaklaşık üç aylık bir süreçte çıkmayı planlıyor.

Yönetim Kurulu'nun daha şahin üyeleri bile, Eylül ayında son genişlemenin gerçekleşmesinin ardından tahvil alımlarının kademeli olarak yavaşlatılmasını uygun buluyor.

Haberin ardından, Almanya'da tahvil faizleri, gün içi yüksek seviyelerinden geriledi ve 5 yıllıkların faizi, yeniden yüzde 0'ın altına indi.

Yetkililer, geçtiğimiz yıl tahvil alımlarını uzatma kararı aldıklarında, 2018 yılının sonuna dek tahvil alımlarından kademeli olarak çıkılması yönünde üstü kapalı bir varsayımda bulunmuştu. Şu anki tahvil alım hızının bitmesine 8 ay kala, programı piyasaları sarsmaksızın sonlandırma stratejisine ilişkin fikir birliği giderek sağlamlaşıyor.

Şu anki programa göre, Eylül ayına dek aylık 30 milyar euroluk (37 milyar dolar) tahvil alımı gerçekleştirilecek. AMB Yönetim Kurulu, geçtiğimiz haftaki politika kararının ardından enflasyon görünümünün çok zayıf kalması durumunda programın yeniden genişletilebileceğini yineledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)