E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB'de daha fazla indirim tartışıldı---

AMB'de daha fazla indirim tartışıldı

AMB'de daha fazla indirim tartışıldı
14 Ocak 2016 - 17:06 borsagundem.com

AMB'nin Aralık ayı toplantı tutanaklarına göre, bazı üyeler mevduat faizinde daha sert indirimi ve varlık alım programını artırmayı tartıştı

Avrupa Merkez Bankası'nın 3 Aralık'taki toplantısına ilişkin tutanaklara göre bazı üyeler 20 baz puanlık faiz indirimini tercih ettiğini ifade etti. 

Tutanaklar, bazı üyelerin hiçbir aksiyon almaktan yana olmadığını, birkaçının ise yalnızca mevduat faiz indiriminden yana olduğunu gösterdi. Ancak 10 baz puanlık faiz indirim kararının 'ihtiyaç duyulması halinde daha fazla indirim için açık kapı bırakacağı' belirtildi. 

Yine tutanaklara göre, aylık varlık alım programının artırılması tartışıldı. Konuya ilişkin olarak gelecekte bir değerlendirme yapılabileceğine dair uzlaşı sağlandı. 

Avrupa Merkez Bankası Aralık ayı toplantısında mevduat faizini 10 baz puan düşürerek eksi % 0,30'a indirmiş, parasal genişleme programını ise Mart 2017'ye kadar uzatmıştı. 

Başkan Mario Draghi enflasyonun %2'lik hedefe ulaşması açısından teşvik programının 'yeterli' olacağını belirtmişti.

Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantısı 21 Ocak tarihinde gerçekleşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)