E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmazon'un satış ve kârı arttı, hisseleri değer kaybetti---

Amazon'un satış ve kârı arttı, hisseleri değer kaybetti

Amazon'un satış ve kârı arttı, hisseleri değer kaybetti
01 Şubat 2019 - 07:47 borsagundem.com

Dünyaca ünlü perakende devi Amazon, dördüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Beklentileri aşan satış ve kâr rakamlarına rağmen, Hindistan'daki sıkıntıları yüzünden şirketin hisseleri değer kaybetti

Amazon, 2018 yılının son çeyreğinde beklentilerin üzerinde mali sonuçlar açıkladı, ancak 2019 ilk çeyrek için ortaya konan satıştahminleri analist beklentilerinin gerisinde kaldı.

Dördüncü çeyrekte Aazon'un net karı 3,03 milyar dolar, hisse başına 6,04 dolar olurken, gelirleri yüzde 19,7 artıyla 72,38 milyar dolara ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde net kar 1,86 milyar dolar, hisse başına 3,75 dolar seviyesindeydi.

Analistler 2018 4. çeyrekte Hisse başına 5,68 Dolar kar ve 71,87 milyar dolar gelir tahmin ediyorlardı.

Amazon'un 2019 ilk çeyrek için net satış tahmini ise, 60,77 milyar dolar olan analist beklentilerinin gerisinde 56-60 milyar dolar aralığı olarak ifade edildi.

HİSSELER DÜŞTÜ

Amazon'un beklentileri aşan gelir ve kârına rağmen hisseleri değer kaybetti. Yatırımcılar, başarılı bilanço rakamlarına rağmen Amazon'un yurtdışı faaliyetlerine odaklandı. 

Yurtdışı faaliyet kaybı bir önceki yıla göre 919 milyon dolar olan çeyrekte 642 milyon dolara geriledi. Hindistan'daki yeni düzenlemelerin de Amazon'a zarar verebileceği beklentisi oluştu. Şirketin hisseleri yüzde 5'ten fazla değer kaybetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)