E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmacımız BİST'i entegre hale getirmek---

Amacımız BİST'i entegre hale getirmek

Amacımız BİST'i entegre hale getirmek
27 Ağustos 2013 - 10:25 borsagundem.com

Borsa İstanbul yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan VOB ile VİOP'un birleşmesini değerlendirdi

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. (VOB) ile Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) alım-satım platformlarının 5 Ağustos 2013 tarihinde başarılı bir şekilde birleşmesinin ardından, geçen hafta VİOP ilk işlem hacmi rekorunu 2 milyar 74 milyon TL ile kırdı.
Açıldığı günden bu yana alım-satım işlemlerinin sorunsuz şekilde sürdüğü VİOP'ta, 22 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşen 2.074.990.445,93 TL'lik işlem hacmiyle ilk rekor da kırılmış oldu. İşlem hacmi rekorunun kırıldığı 22 Ağustos'ta gün içinde 313 bin 850 alım - satım sözleşmesi yapılırken toplam emir sayısı da 74 bin 199 olarak gerçekleşti.
3 Temmuz 2013 tarihinden itibaren borsamız, Takasbank ve üyelerle gerçekleştirilen 4 adet geçiş simülasyon testinin ardından, 5 Ağustos günü 80 binin üzerinde hesap ve ilgili pozisyonları Takasbank tarafından VİOP sistemine aktarımı başarıyla gerçekleştirildi. Bugün itibariyle yaklaşık 70 üyemiz düzenli olarak VİOP sistemine bağlanıp, işlem yapabilmektedir.
VİOP'a geçiş sürecini değerlendiren Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, birleşmeyle sermaye piyasalarındaki yatay entegrasyonun başarıyla gerçekleştiğini söyledi.
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan açıklamasında  "Başarılı bir şekilde sonuçlanan Borsa İstanbul VİOP ile VOB alım-satım platformlarının VİOP çatısı altında birleşmesiyle, Türkiye'deki tüm vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri, Borsa İstanbul VİOP bünyesinde tek bir alım-satım platformunda işlem görmeye başlamıştır. Bu birleşmeyle sermaye piyasalarımızdaki yatay entegrasyonu başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde başta kıymetli madenler ve metaller olmak üzere enerjiye dayalı sözleşmelerin de Borsamız piyasalarında işlem görmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Borsa İstanbul'u, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi çerçevesinde küresel piyasalarda alınıp satılan her türlü varlığın işlem görebildiği entegre bir borsa olarak konumlandırmak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HSN27 Ağustos 2013 14:38

    BAYA Bİ ENTEGRE OLDUK YAKINDA ÖNDEN BAKINCA ARKAMIZDA GÖRÜNECEK. YADA HİSSELERİMİZLE PUL KOLLEKSİYONU YAPACAĞIZ

  • bay doğrucu 27 Ağustos 2013 12:54

    Sayın Turhan yakında yeni bir ada devlet kurulacak samoa adaları civarında adamlar eskiden yamyammış aman atlamayın sakın gidin bir de orayla mutabakat muhtırası imzalayın belki robsinsonun gömülü hazineleri çıkar da biste yatırım için taze sermaye girişi olur

  • hikaye27 Ağustos 2013 12:41

    borsada işi bilen adam kaldığını sanmıyorum bundan 10-15 sene önce törüner artun zamanında taş gibi ekip vardı hala o adamların kurdukları sistemler piyasalar kullanılıyor 8-10 senedir yerinde saydı borsa şimdi de kendileri beceremediler nasdaqa verip onlara teslim edecekler borsayı

  • entegre et kesim tesisi 27 Ağustos 2013 10:43

    başarılarının devamını dileriz ne oldu stratejik ortak Mısırdı değil mi hiç mısırdan stratejik ortak olur mu yaktınız piyasayı siz entegre tesislerinizde et kesimine devam eden kollar gitti geriye bacaklar kaldı