E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı---

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
18 Ekim 2022 - 11:35 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 990 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.630 lira, Cumhuriyet altını 6.630 liradan satılıyor.


Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 986 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 990 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.630 lira, Cumhuriyet altını da 6.630 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,4 artışla 1.656 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dün İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt'ın vergi indirimlerinden geri adım atıldığını duyurması ve ABD'de şirket finansal sonuçlarına ilişkin iyimserlikle risk iştahının yükseldiğini belirterek, bu paralelde dolar endeksinde yaşanan düşüşün altın fiyatlarını desteklediğini söyledi.

Enflasyon ve resesyon endişelerine ilişkin risklerin gündemdeki yerini korumasıyla varlık fiyatlarındaki dalgalanmaların sürebileceğine işaret eden analistler, bugün veri gündeminde yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de sanayi üretimi ve Almanya'da Zew endekslerinin öne çıktığını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.640 ve 1.620 doların destek, 1.680 ve 1.700 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Küresel bazda Merkez Bankalarının faiz artışlarına devam etmesi ve devam edebileceklerinin beklentileri, İngiltere kanadında son zamanlarda yaşanan gelişmeler makro anlamda altın üzerinde baskıların oluşmasına neden olmuş ve altında aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmıştı. Fakat bu gelişmeler ile birlikte artan faiz ortamı küresel büyümeyi de bir yandan tehdit ediyor. Bu sebeple resesyon ihtimalleri de zaman zaman gün yüzüne çıkıyor ve bu durum altını destekliyor. Haftaya 1643 seviyelerinde başlangıç yapan altın bu destek ile birlikte bir miktar toparlanma hareketleri sergiledi ve haftaya başlangıç seviyesinin üzerinde fiyatlamalar yaşıyor. Yeni günde 16:15’te ABD kanadından gelecek olan Sanayi Üretimi verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1685 – 1705 - 1730 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1642 – 1615 - 1595 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons Altında 1640$ seviyesinin üzerinde tutunma çabası sürerken dün %0.41 oranında sınırlı yükseliş ile 1650$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. 1640$ seviyesinin gün içi hareketlerde destek olarak çalıştığını görüyoruz. Kısa ve orta vadeli göstergelerde ise zayıf görünüm sürüyor. Teknik göstergelerin şimdilik tepki hareketini onaylamamasına rağmen bu desteğinin üzerinde gün içi tepki alımları görebiliriz. 1680$ seviyesi yaşanabilecek tepki hareketlerinde ilk direnç noktası olarak takip edilebilir.
Gram/Altın dünü %0.45 oranında değer kazanımı ile 986.20TL seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Kısa vadeli teknik göstergelerde hafif toparlanma görülürken, 980TL seviyesi gün içi hareketlerde ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğinin üzerinde tutunma çabası ile birlikte tepki hareketlerini görebiliriz. Ara direnç olarak gördüğümüz 994$ seviyesinin aşılması tepki yükselişine ivme kazandıracaktır.' denildi.

Dolar/TL'de sınırlı hareket

 

Altın, zayıf dolardan destek buldu

 

Altın için doğru zaman geldi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DIMBIL18 Ekim 2022 17:38

    Altının gr TL mart ayında 5000 TL olacak kimse altınını satmasın.

  • hakukutikukukli18 Ekim 2022 22:45

    süperisn beya.. o kadar fonların biz toplayak ucmasın gitmeisn biz topaldıktan sonra gitisin uğraşına erken thaminle ters köşe edip tahmin bilgisi aktardığın için.  1100 bi geçse geri gelebilir diye düşünyorum amma geçirtmedikelri için heves yok yatırımcıda. makas aralığının altında altını ancak tahminimc eişi bilen bistteki gibi cpek uzmanlar tutabilir gibi stabil hallerde sanki...bilgi için  .inş  azıda çıksa fena sayılmaz bu şartlarda...tşk.