E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltında küresel endişe---

Altında küresel endişe

Altında küresel endişe
05 Temmuz 2016 - 11:33 borsagundem.com

A1 Capital haftanın ilk işlem gününü analiz masasına yatırdı. İşte o değerlendirme

Haftanın ilk işlem gününde ABD piyasasının bağımsızlık günü nedeni ile tatil olması sakin bir başlangıca sebep oldu. Gelişmekte olan ülke piyasaları ve borsa endeksleri İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının genişlemeci politikalarına devam ederek ek teşvik uygulayacakları ve FED’in önümüzdeki aylarda faiz artırımlarını pas geçeceği beklentilerinden destek bulmaya devam ediyor. Dün gün içerisinde yurtiçinden gelen enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde açıklandı. Haziran ayında yıllık olarak yüzde 7,64 artış gösterdi. Enflasyon beklentisinde ki bu sapmanın en önemli sebebinin gıda fiyatlarındaki artış olmasına dikkat çekmekte fayda var. İngiltere’ den açıklanan PMI verisi ve Euro Bölgesi Sentix yatırımcı güveni beklentilerin altında açıklandı. Bugün ise piyasa gözlerini Avustralya’dan gelen verilerle açtı. Gelen perakende satışlar ve ticaret dengesi verilerinin beklentinin altında kalması Avustralya dolarında bir miktar değer kaybı yaşattı. Merkez Bankası (RBA) ise faiz kararında herhangi bir değişiklik yapmadan 1.75 seviyesinde sabit bıraktı. Çin tarafından açıklanan Caixin hizmet PMI verisi beklentinin üzerinde 52.7 olarak açıklandı. Geçtiğimiz hafta beklentileri karşılayamayarak Çin ekonomisi ile ilgili olumsuz sinyaller verem endeksin bu hafta ki performansı görünümü bir nebze düzeltebilir. Gün içerisinde ise Almanya ve İngiltere hizmet PMI datalarını takip ediyor olacağız. Ayrıca bugün referandumdan sonra 3. Kez konuşacak olan Carney sterlin tarafında hareketliliğe sebep olabilir. Konuşma ile birlikte açıklanacak olan İngiltere Merkez Bankası finansal istikrar raporu da şu kritik süreçte piyasalar için önem arz ediyor. Yurtiçi piyasanın Ramazan Bayramının 1. Günü olması sebebiyle kapalı olduğunu hatırlatalım.

USDTRY

Dün gerçekleşen piyasa tatilleri kurda da işlem hacmini düşürdü. Açıklanan enflasyon rakamlarını sonrasında 2.90 üzerini test eden Dolar-Türk Lirası’ nın bugün yönünü belirleyecek dinamikler Amerika’dan gelecek olan fabrika siparişleri verisi ve FED üyesi Dudley’in konuşması olacak. Ayrıca yarın açıklanacak FOMC tutanakları ve ADP rakamları fiyatlamalar da etkili olacaktır. 2.9080 fiyat seviyesinin üzerinde yukarı yönlü hareketlerinin devam ettirmesi beklenen Usdtry’ de takip edeceğimiz direnç seviyeleri 2.9140 ve 2.9250 olabilir. Yeniden karşılaşacağımız satış hareketlerinin devamında ise 2.9040 ve 2.8990 seviyelerine kadar geri çekilmeler yaşayabiliriz.

EURUSD

Bretix sonrası yaşanan aşağın yönde hareketle aynı zamanda haftanın ilk işlem gününde açıklanan Euro bölgesi sentix tüketici güveninin beklentinin altında kalmasıyla paritede aşağı yönde bir hareketin olduğu ve belli bir band aralığında fiyatlandığını gözlenmekteyiz. Teknik seviyelere baktığımızda 1.1155 seviyesini test eden paritede 1.1121 birinci destek konumunda aşağı yönde hareketlliğin devamında 1.1048 seviyesine kadar gevşeme hareketi görülebilir. Gün içinde Euro bölgesi PMI ları geldikçe azda olsa bir hareketlilik söz konusu olabilir. Yukarı yönde bir hareketliliğin görülmesiyle ve bunda ısrarcı olursa 1.13 seviyelerine kadar bir yükselme yaşanabilir.

ALTIN

Brexit sonrası hızla yükselen altında küresel endişeler yukarı yönlü hareketleri destekliyor. FED’ in faiz artırım ihtimalinin referandum sonrasında azalması altında bu hareketlerin devamlılığını sağlayabilir. Amerika’nın makro ekonomik göstergeler arasında ilk sırayı yer alan Tarım Dışı İstihdam verisi yeniden sert hareketlerle karşı karşıya bırakabilir. 1335 desteğinin üzerindeki fiyatlamalarda ise 1345 ve 1355 fiyatları test edilebilir. Bu seviyenin altında ki satış hareketlerinde ise 1326 ve 1314 destekleri karşımıza çıkıyor.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)