E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yeni haftada düşüşte---

Altın yeni haftada düşüşte

Altın yeni haftada düşüşte
10 Nisan 2023 - 11:58 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 1.238 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2.030 lira, Cumhuriyet altını 8.210 liradan satılıyor

Cuma günü altının gram fiyatı, yatay bir seyir izleyerek günü 1.243 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından saat 11.20 itibarıyla yüzde 0,4 azalışla 1.238 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.030 lira, Cumhuriyet altını da 8.210 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, geçen haftayı 2.007 dolardan tamamlamasının ardından yeni haftaya yüzde 0,5 değer kaybıyla 1.997 dolardan başladı.

Analistler, ABD'de para politikalarına ilişkin belirsizliklerin arttığını belirterek, çarşamba günü ülkede açıklanacak enflasyon verilerinin piyasa beklentileri üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin para politikalarına ilişkin soru işaretlerini artırdığını vurgulayan analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" adımlarına devam edebileceği endişesinin altının onsa fiyatını baskıladığını söyledi.

Analistler, para piyasalarında Fed'in gelecek ay yüzde 64 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü belirtti.

Bugün, ABD'de toptan eşya stoklarının takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.990 doların destek, 2.040 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında geri çekilme takip ediliyor. Cuma günü ABD ve Avrupa piyasaları tatil nedeniyle işlem görmezken ABD’de tarım dışı istihdam verisi takip edildi. Buna göre geçen ay 326 bin artış gösteren tarım dışı istihdam bu ay beklentilerin hafif altında 236 bin artış gösterdi. İstihdam piyasasının yavaşlaması resesyon endişelerinin arttığına ve Fed’in sıkı para politikasının arttığına işaret edebilir. 2 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Fed toplantısına ilişkin belirsizlik korunurken yatırımcılar güvenli liman olan ons altına sığınıyor. Bu hafta çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verisi Fed’e dair beklentileri şekillendirebilir. Diğer yandan yarın sabah açıklanacak Çin enflasyon rakamları da ons altının seyri için takip edilecek.'denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Geçtiğimiz haftanın ilk günlerinde hızlı değer kazanan ONS Altın’da hafta ortasından sonra satış baskısı etkili oldu. Yaşanan satışların devamı Cuma günü de görüldü ve %0.78 değer değer kaybı ile 1992.27$ seviyesinden tamamlandı. Kısa ve orta vadeli göstergelerde güç kayıpları görülürken, 2009$ seviyesinin altında gerçekleşen kapanışı negatif yorumluyoruz. Hafta içinde gevşeme eğiliminin devamını beklediğimiz Ons/Altın’da 1959-1949$ bandı kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir. 1949$ desteğinin kırılması geri çekilmeyi kısa vadeli düşüş trendine çevirecektir. Gram Altın’da hafta ortasından sonra güç kaybı belirginleşirken, Cuma günü %0.03 sınırlı değişim ile 1242.58 TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli göstergelerde bozulma belirginleşirken, orta vadeli gösterge olan MACD’in zayıflıyor olması kar satışlarının devam edebileceğini gösteriyor. Bu nedenle ara destek konumunda olan 1234TL’nin kırılması ile geri çekilmenin hızlandığın görebiliriz. 1203 ve 1185 TL seviyeleri olası geri çekilmelerde alt destekler olarak takip edilebilir. '

Emtia piyasasında resesyon endişesi

 

Dolar/TL, 19.28 seviyesinde

 

Kayıtlı işsiz sayısı yüzde 9.8 azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)