E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltın ve gümüş Suriye ile geriledi---

Altın ve gümüş Suriye ile geriledi

Altın ve gümüş Suriye ile geriledi
10 Eylül 2013 - 08:45 borsagundem.com

Suriye ile ilgili politik risk algısının azalması ile altın ve gümüş değer kaybına uğradı

Politik risk algısının yükseldiği dönemlerde değer kazanan altın, politik risk algısının azaldığı dönemlerde ise değer kaybediyor.
Dün bu kapsamda, ABD tarafından Suriye’nin kimyasal silahların kontrolünü uluslararası topluma  devretmesi durumunda operasyonun yapılmayabileceği açıklaması, Rusya’nın ise Suriye’nin kimyasal silahları uluslararası topluma devretmek istemesi durumunda yardıma hazır olduğunu bildirmesi altına satış getirdi. Askeri çatışma riskini nispeten azaltan bu gelişmeler altına satış getirse de önümüzdeki dönemde Suriye ile ilgili gelişmelerin gündemin ilk sıralarında olacağı ve altın işlemcileri tarafından yakından takip edileceğini düşünüyoruz.
Bugün ABD tarafında veri olmamak ile beraber Çin sanayi üretimi, perakende satışlar, yapı harcamaları verileri piyasalar tarafından takip edilecektir.
Teknik açıdan ise dün 1384 USD seviyesini  aşağı yönlü kıran altın, an itibari ile 1373 USD seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Altının 1373 USD desteğini aşağı yönlü kırması durumunda  1355 USD seviyesini, yukarı yönlü hareketlerde ise  1384 USD direncini kırması durumunda  1398 USD seviyesini hedeflemesi beklenebilir.
Direnç: 1384 - 1398 - 1415
Destek: 1373 - 1355 - 1341
GÜMÜŞ (Siyasi Gelişmelerle Geriledi)
23,88 seviyesini bir türlü kıramayan gümüş fiyatları, dün yaşanan olumlu siyasi gelişmeler ile birlikte gevşemiş görünüyor. Dün Rusya’nın Suriye’nin kimyasal silahlarıyla ilgili bir teklif sunması ve bunun olumlu karşılanmasıyla beraber azalan savaş riski gümüş fiyatlarına da aşağı yönlü yansımış durumdadır. Bugün ABD kanadında önemli bir ekonomik veri görünmüyor, siyasi gelişmeler takip edilmeye devam edilecektir.
Gümüş fiyatlarına teknik olarak bakıldığında, fiyatın 23,88 direncini kıramadıktan sonra geri çekilmeye başladığı görülmektedir. 23,17 desteği kırılırsa aşağı hareket hızlanabilir, bu durumda da fiyatın 22,23 seviyesinde desteği bulunmaktadır. Yukarıda ise 23,88 direnci aynı zamanda 4 saatlik grafik üzerinde 50 birimlik hareketli ortalama seviyesidir. O nedenden dolayı burası kırılırsa fiyat yükseliş trendi başlatabilir.
Direnç: 23,88 – 24,58 – 25,25
Destek: 23,17 – 22,23 – 21,38"
(ALB Menkul Değerler)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)