E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın geriliyor---

Altın geriliyor

Altın geriliyor
27 Ocak 2014 - 19:35 borsagundem.com

​Altın, Fed'in bu hafta gerçekleştireceği Ocak ayı toplantısında parasal genişlemeyi azaltacağı söylentileriyle geriledi

Altın, Fed'in bu hafta gerçekleştireceği Ocak ayı toplantısında parasal genişlemeyi azaltmaya devam edeceği söylentileriyle değerli metallere olan talebin azalması sonrasında, 10 haftanın zirvesinden geriledi. 

Fed, ekonominin gelişme göstermesiyle, Aralık ayı toplantısında aylık tahvil alımlarını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürmüştü. Bu ay gerçekleştirilen Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre, Fed bu yıl her toplantısında alımları 10 milyar dolar azaltacak. İki gün sürecek olan Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Ocak ayı toplantısı yarın başlıyor. 

New York'ta bulunan Newedge Group brokerlarından Tommy Capablo, "Piyasa Fed'in önümüzdeki birkaç ayda teşvikleri azaltma hızını koruyup korumayacağını öğrenmek adına olduka hevesli" ifadelerini kullandı. 

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex'te yüzde 0.2 düşerek yerel saat ile 10:23'te ons başına 1,262.10 dolar oldu. Fiyatlar erken saatlerde 1,280.10 dolar ile en aktif kontratlar arasında 18 Kasım'dan bu yana en yükseği gördü. İşlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 53 üzerinde seyretti. 

Mart vadeli gümüş kontratları ise yüzde 0.4 yükseldi ve Comex'te ons başına 19.835 dolardan işlem gördü. 

Nymex borsasında, Nisan vadeli platin kontratları yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,420.20 dolar oldu. 

Mart vadeli paladyum kontratları ise yüzde 1 değer kaybederek Nymex'te ons başına 727.40 dolar olurken, düşüşün üçüncü gününe girerek 19 Aralık'tan bu yana en uzun kayıp sürecini gerçekleştiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)