E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAltın fiyatlarında yön neresi---

Altın fiyatlarında yön neresi

Altın fiyatlarında yön neresi
15 Şubat 2016 - 11:06 borsagundem.com

Vakıfbank, piyasa raporunda altın fiyatındaki gelişmeleri değerlendirdi

Ocak ayının ortası itibarıyla yükselişe geçen altın fiyatları geçtiğimiz hafta da küresel piyasalardaki belirsizlik ortamından destek buldu. Çin ekonomisine ve petrol fiyatlarına ilişkin risk algısı, altının değer kazanmaya devam etmesinde yine ana faktör oldu.

Haftanın son işlem gününde petrol fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareketler altında kar realizasyonlarını tetikledi ve altın Cuma gününü hafif kayıpla tamamladı. Ancak Cuma günü gelen satışa rağmen altın haftayı %5.5’lik artışla 1,237 dolar/ons seviyesinden tamamlamayı başardı. Haftayı önemli gördüğümüz 100 haftalık basit hareketli ortalama seviyesi olan 1,200 dolar/ons’un üzerinde kapatan altında yükselişin devamı için yeni gelişmelere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda, bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verisi önemli olacak.
ltının Ocak ayının ortasından bu yana piyasalardaki risk algısından, Fed’in faiz artırım politikasında daha güvercin olacağına yönelik beklentilerinden ve dolar endeksindeki geri çekilmeden aldığı destekle bulunduğu seviyelere geldiğini ve söz konusu gelişmelerin yeterince fiyatlandığını düşünüyoruz. Bununla birlikte diğer önemli güvenli yatırım aracı olarak görülen ABD 10 yıllık tahvillerinden de çıkış yaşandığı ve geçtiğimiz cuma günü küresel hisse senedi piyasalarına yönelik risk iştahının arttığı görülüyor. Altının bu haftaya beklentimiz doğrultusunda satıcılı başladığını görüyoruz. Bu sabah 1,215 dolar/ons civarında aşağı yönlü seyir izlediği görülen altında satış baskısı devam edebileceğinden altının kritik gördüğümüz 1,200 dolar/ons seviyesinin üzerinde tutunması önemli. Bugün ABD’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olması sebebiyle altında da geçtiğimiz haftaya kıyasla kısmen daha sakin bir seyir görülebilir. Ancak geçtiğimiz hafta tatil nedeniyle kapalı olan Çin piyasalarının bu sabah açılması nedeniyle küresel piyasalarda Asya kaynaklı gelişmelerle hareketlilik artabilir. Altına gelen satışın kısa vadeli bir soluklanma olması ve 1,200 dolar/ons’un üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ise, 1,305 dolar/ons hedefine yönelme olabilir.
Vakıfbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)