E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor---

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor
09 Temmuz 2021 - 08:47 borsagundem.com

Bu yüzyılın en kötü ikinci haziran ayını geçiren ve geçen hafta 1.752 dolarla iki ayın en düşük seviyesine inen ons altın, Fed’in varlık alımlarını devam ettireceği beklentisiyle 1.800 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor

Altın, delta varyantının yayılması ve güvercin para politikasının devam edeceğine dair beklentilerle art arda üçüncü haftayı da kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Altın, Fed tutanaklarında politika yapıcıların varlık alım programını azaltmak için ekonomik toparlanmaya işaret eden daha somut verilere ihtiyacı olduğunu belirtmesi sonrasında perşembe günü dalgalı bir seyir izledi.

Bazı Fed üyelerinin ekonominin hedeflerden hala oldukça uzak olduğunu vurguladığının belirtildiği tutanaklarda enflasyonist baskılar konusunda çok az endişe duyulduğunun altı çizildi. Fed'in enflasyona yönelik risklerin gerçekleşmesi durumunda harekete geçmeye hazır olması gerektiği belirtildi.

Salı günü hızlı bir yükselişle 1.815 dolara tırmanan ons altın, sonrasında yeniden 1.800 doların altına geri çekilmişti. Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından 1.800 doların üzerinde tutunan ons altın, 1.803 dolar civarında seyrediyor.

Nisan ve Mayıs’ta küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’deki yukarı yönlü hareketi takip ederek istikrarlı bir yükseliş kaydeden gram altın, Haziran başında 527 TL’ye ulaşarak bu yılın zirvesini görmüştü. Sonrasında küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyi takip eden gram altın, Haziran ortasından bu yana dar bir fiyat aralığında seyrediyor.

Gümüş altını desteklemiyor

 

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 09/07/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)