E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Altın 4 haftanın en düşüğünde---

​Altın 4 haftanın en düşüğünde

​Altın 4 haftanın en düşüğünde
12 Kasım 2013 - 20:07 borsagundem.com

Altın, Fed’in tahvil alımlarını daraltacağı endişesi ile 4 haftanın en düşüğüne geriledi

ABD'de güçlenen ekonominin Fed tarafından uygulanan teşvik önlemlerinin azaltılacağı söylentilerini artırmasıyla beraber 4 haftanın en düşüğüne gerilerken, gümüş de 4 haftanın en düşük seviyesini gördü.
ABD'de işverenler geçtiğimiz ay beklentilerin neredeyse iki katı olan 204,000 kişilik istihdam yarattı. Mart'a kadar tahvil alımlarının azaltılma ihtimalinin gündemde tutulması gerektiğini düşünen, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, bugün gerçekleştirdiği bir konuşmada parasal genişlemenin "her gün daha riskli" hale geldiğini belirtti.

Integrated Brokerage Services LLC şef dealerı Frank McGhee, "Azaltma tekrar en önemli konu oldu. Şu andaki ortamda altının yukarı yönlü hareketini sağlayabilecek bir sebep yok" dedi. 
Aralık vadeli külçe altının onsu, 1,273 dolar ile en aktif kontratlarda 16 Ekim'den bu yana en düşüğü görmesinin ardından, New York Comex piyasasında yerel saat ile 11:32'de yüzde 0.4 gerileyerek 1,275.50 dolar oldu.

Altın vadelilerinin işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 27 altında gerçekleşti.

Altın fiyatları dün itibarıyla bu yıl içerisidne yüzde 24 gerilemiş durumda ve 2000'den bu yana ilk yıllık düşüşe hazırlanıyor. Bazı yatırımcılar ABD hisselerindeki ralli ve düşük enflasyon ile altına olan güvenlerini kaybettiler. 

Altın, Fed teşviklerinin finansal sisteme 2 trilyon dolar akış sağlaması ile, Aralık 2008 - Haziran 2011 arasında yüzde 70 yükseldi. 
Aralık vadeli gümüş kontratları ise New York'ta yüzde 1.7 gerileyerek ons başına 20.92 dolar olurken, gün içerisidne 20.825 dolar ile 15 Ekim'den bu yana en düşüğe dokundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)