E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltay tankının motoru ve şanzımanında anlaşma sağlandı---

Altay tankının motoru ve şanzımanında anlaşma sağlandı

Altay tankının motoru ve şanzımanında anlaşma sağlandı
09 Mart 2021 - 08:50 borsagundem.com

Savunma sanayi ve savunma teknolojileri üzerine yayınlar yapan Defence News'e konuşan kaynaklar BMC'nin iki Güney Koreli şirket ile Altay tankının motoru için anlaşma sağlandığını belirtti.

Defense News dergisinde yer alan haberde BMC’nin Altay tankının motor ve güç sistemleri için iki Güney Koreli şirket ile anlaşma sağlandığı kaydedildi.

BMC’den ismini açıklamayan üst düzey bir yetkili şirketin Altay tankının motor ve aktarma mekanizması için Doosan ve S&T Dynamics isimli iki farklı şirketle anlaştığını söyledi.

“Büyük bir atılım”

Yetkili, “Bu anlaşmalar şirketlerin ve ülkelerin aralarındaki stratejik yaklaşımın bir sonucudur” dedi. Ankara’da savunma sanayi satın alım sürecinden sorumlu bir diğer yetkili de bu anlaşmayı doğruladı. Yetkili, detaylarını anlatmadığı anlaşmayla ilgili olarak, “Büyük bir atılım” yorumunu yaptı.

Altay tank programı motor, zırh ve şanzıman sistemi dolayısıyla bir süredir ertelenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altay tankını 2019 yılında, Türk ordusunun 2020 yılında kullanacağı malzemeler listesine dahil etmişti. Fakat 2021 yılının yatırım programında Altay tankı gündeme gelmemişti.

İsmini Kurtuluş Savaşı’nda önemli görev alan Fahrettin Altay’dan alan tank için Alman şirketlere gidilmiş fakat Türkiye’ye uygulanan ambargo dolayısıyla bu süreçten sonuç çıkmamıştı.

Altay programıyla ilgili detay veren bazı kaynaklar Güney Koreli şirketlerin tankın bazı parçalarındaki Alman unsurlarını ortadan kaldıracağını söyledi.

BMC yetkilisi, Altay tankının 18 ay içerisinde üretilebileceğini dile getirdi.

Milli tank Altay'da 18 aylık süreç başladı mı?

 

Rus tankları Dağlık Karabağ'da! İlk fotoğraflar

 

İran sınıra tank yığıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat soyutürk09 Mart 2021 15:41

    yandaş ethem sancak alsın diye otokarın elinden aldınız,aradan kaç yıl geçti,bir tank motorunu ürettiremediniz,ülkeyi böyle yandaşlara peşkeş çeke çeke bitirdiniz

  • Necmettin Nuri OSMANAĞAOĞLU 09 Mart 2021 15:13

    Yunanistan savaşa hazırlanıyor, Ege denizinde kara sularını İyon denizindeki gibi 12 mile çıkaracak. Türkiye savaş sebebi sayarım diyecek Yunanistan sayarsan say lan diyecek. Elinizi çabuk tutun lütfen. F 35 leri almadınız. Hava üstünlüğü düşmanda olacak, karada bari bizde olsun.

  • Erol g09 Mart 2021 14:41

    KORELİ MÜHENDİSLER TANK MOTORU ŞANZUMAN ÜRETIYORLAR DA BIZIM MUHENDISLERIMIZ NİYE/NEDEN ÜRETEMESİN ONLARIN ÜRETTIKLERINE GÜVENİLİYOR BİZİM MÜHENDİSLERİMIZİN URETECEKLERİNE NEDEN GÜVENİLMİYOR GÜVENİLMİYOR ? MÜHENDİALERİMİZ YİNE IŞSIZ KALACAKLAR YA DA BAŞKA ÜLKELERE GİDİP ORALARDA IŞ ARAMAK ZORUNDALAR ONLARA BURALARDA IŞ/AŞ VERMİYORLAR

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU09 Mart 2021 12:21

    Yarın bir gün abd g.kore ye baskı yapar ise ne olacak yine elimize verecekler.o yüzden silah sanayi % yüz olmalıdır.

  • ARİF TARİF09 Mart 2021 11:25

    HANİ YERLİ OLACAKTI,BMC YAPACAKTI,SAHTEKARLAR,İHALEYİ SAHTEKARLAR SAHTEKARLARA VERDİ,BU İŞİN HER TARAFINDAN SAHTEKARLIK AKIYOR

  • bıktık09 Mart 2021 11:18

    Haha hah yerli ve milii tankmış her işleri böyle. Liyakat sahibi firmalarımızı ele yandaşa ver oda paraı alsın batırsın git herşeyini dışardan al sonrada yerli milli de. Bu adamlar kavramlarında anlamını bozdu. Herşeyi yozlaştırdıkları gibi bunun da içini boşalttılar. Allahım ne suçumuz varmışki bunları 20 yıldır başımıza musallat ettin

  • HASAN TOSUN09 Mart 2021 10:42

    otokara verilseydi şimdiye kadar sahnedeydi ,ucubeler

  • Seyit09 Mart 2021 10:36

    Tümosan a ne oldu, hani yerli motor ?

  • Vatandaş09 Mart 2021 10:02

    3. köprüyü korelilere yaptırıp 3 katına devlete sattılar alıştık bu tarz haberlere.

  • emekci09 Mart 2021 09:37

    yerli ve milli güney kore:)