E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'nın sanayi üretimi geriledi---

Almanya'nın sanayi üretimi geriledi

Almanya'nın sanayi üretimi geriledi
09 Ocak 2015 - 09:39 borsagundem.com

Almanya'nın sanayi üretimi, enerji üretimindeki azalma ile Kasım ayında beklenmedik şekilde gerileyerek, son üç ayda ilk defa düşüş yaşadı

Almanya'nın sanayi üretimi, enerji üretimindeki azalma ile Kasım ayında beklenmedik şekilde gerileyerek, son üç ayda ilk defa düşüş yaşadı ve Avrupa'nın en büyük ekonomisinde kırılganlığın sürdüğü sinyalini verdi. 

Mevsimsel etkilerden arındırılmış sanayi üretimi Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 0.1 gerilerken, Ekim ayı rakamları yüzde 0.6 yükselişe revize edildi. Bloomberg anketine katılan 25 ekonomistin tahminlerinin medyanı sanayi üretiminin yüzde 0.3 arttığı yönündeydi. Üretim bir yıl önceye göre ise yüzde 0.5 azaldı. 

Almanya merkez bankası Bundesbank, ülke ekonomisinin 2014 yılı dördüncü çeyreğine sadece "ılımlı" bir başlangıç yaptığını söylerken, ekonomi önceki altı ayda ciddi şekilde duraklamıştı. Anketler ülkede ekonomik güvenin geliştiğini gösterirken, bu görünüm Euro Bölgesi'ndeki yavaş büyüme, Yunanistan'daki politik belirsizlik ve düşen tüketici fiyatlarının gölgesinde kalıyor. 

Enerji üretimi Kasım'da önceki aya göre yüzde 2.4 azalırken, inşaatlar yüzde 0.6 geriledi. İmalat sanayi yüzde 0.3 yükselirken bunda yatırım ve tüketici ürünlerindeki artış etkili oldu.

Almanya Ekonomi Bakanlığı'ndan veriyle birlikte yapılan açıklamada, "Sanayi üretimi zor zamanları geride bıraktı ve yukarı yönlü ılımlı bir harekete başlamalıdır" denildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)