E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'nın kasası parayla dolup taşıyor---

Almanya'nın kasası parayla dolup taşıyor

Almanya'nın kasası parayla dolup taşıyor
11 Mayıs 2017 - 12:05 borsagundem.com

Almanya vergi rekoru kırmaya devam ediyor. 2016'da devlet kasasına 648 milyar euro verginin aktığı Almanya, 55 milyar euro daha vergi bekliyor

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, vergi zengini. İstikrarlı konjonktür, rekor istihdam ve düşük faizler Almanya'ya yaradı. Bütçeye para yağıyor. Bütçe her yıl fazla veriyor. Geçen yıl yaklaşık 7 milyar euro fazla veren vergi gelirinin, 2020 yılına kadar 55 milyar euroya ulaşacağı hesaplanıyor. 2016 yılında Almanya 648.3 milyar vergiyle rekor kırdı. Almanya vergi fazlasını nasıl harcanacağı sorusunu tartışıyor. Siyasi partiler arasında çok büyük görüş ayrılıkları var. CDU’lu Maliye Bakanı Schaeuble, vergi fazlasını borçların kapatılmasında kullanmak istiyor. Hükümet ortağı Sosyal Demokratlar (SPD), vatandaşların ödediği bu vergileri Maliye Bakanı'nın öyle kendi isteğine göre kullanamayacağını savunuyor.

BORCA MI, OKULLARA MI, VATANDAŞA MI?

SPD bu paralarla yeni yatırımlara gidilmesini, okulların yenilenmesini, köprülerin, yolların onarılmasını, internet ağının genişletilmesini istiyor. Muhalefet partileri Yeşiller ile Sol Parti, vergi fazlasının eğitime, kreşlere harcanmasından yana. CDU’lu Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder, bu paraların bir kısmının vatandaşa geri dönmesini, vergi indirimine gidilmesini, dayanışma vergisinin kademeli olarak kaldırılmasını istiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • almanya11 Mayıs 2017 13:43

    en büyük destekçisi biziz gidip mercedes ww seat skoda bmw vsvs ekonomisine bunları ithal ederek büyük katkı sağlıyoruz maalesef..