E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya’nın güvenli bölge önerisi Türkiye ve ABD’nin desteğini aldı---

Almanya’nın güvenli bölge önerisi Türkiye ve ABD’nin desteğini aldı

Almanya’nın  güvenli bölge önerisi Türkiye ve ABD’nin desteğini aldı
25 Ekim 2019 - 11:50 borsagundem.com

Türkiye ve Almanya'nın savunma bakanları Hulusi Akar ve Annegret Kramp-Karrenbauer bugün Brüksel'deki NATO karargahında bir görüşme gerçekleştirdi.

Reuters ajansı, Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’in Suriye’nin kuzeyinde uluslararası bir güvenli bölge kurulmasına yönelik talebinin bugünkü NATO savunma bakanları toplantısında Türkiye ve ABD’nin desteğini aldığını yazdı.

Ajansa göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de öneriye destek verdi fakat böylesi bir adımın Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması gerekebileceğini ekledi.

Fransız haber ajansı AFP'ye göre Stoltenberg, bu konuda bir karar almadan önce öneriyi daha detaylı bir şekilde incelemek gerekeceğini belirtti.

Güvenli bölgede Türkiye ve Rusya’nın devriyesinin tatmin edici olmadığını belirten Kramp-Karrenbauer, önerdiği güvenli bölge için Rusya ile birlikte hareket etmek gerektiğini söylemişti.

Kramp-Karrenbauer bugün gazetecilere verdiği demeçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in Soçi’de vardığı mutabakatın barış getirmediğini ve uzun vadede siyasi bir çözüm üretmeyeceğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Miroğlu 28 Ekim 2019 17:10

    Güvenli Bölge Türkiyenin kendi iradesi gücü ve kuvveti insanlarin güvenligi icin aldigi bir karar. Kimsenin onayina veya destegine ihtiyaci olmadan gerceklestirdi. Kafirlerin teröre verdigi destegi sahada gördük . Bariz düsmanlar

  • A.Numan KARATAŞ25 Ekim 2019 15:03

    nasıl kabul ediyorsunuz bunlar yine hainlik peşinde gormuyormusunuz