E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Ukrayna'ya Leopard 2 ihracına onay---

Almanya'dan Ukrayna'ya Leopard 2 ihracına onay

Almanya'dan Ukrayna'ya Leopard 2 ihracına onay
03 Şubat 2023 - 20:41 borsagundem.com

Almanya, modern Leopard 2 tanklarının Kiev yönetimine gönderilmesine onay vermesinin ardından 20 yıl önce kullanımdan kaldırılan atıl durumdaki Leopard 1 tanklarının da Ukrayna'ya gönderilmesine karar verdi.

Alman hükümeti, üretici envanterinden Leopard 1 ana muharebe tanklarının Ukrayna'ya ihracatını onayladı.

Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, Berlin'de yaptığı açıklamada, ihracat onayını teyit ederek, "Bu aşamada daha fazla bir şey söylemek istemiyorum ancak önümüzdeki günlerde ve haftalarda daha somut hale gelecek." dedi.

Alman basınındaki haberlere göre, Rheinmetall şirketinin elindeki 88 adet atıl durumdaki Leopard 1 tankı tekrar bakımdan geçirerek kullanılır hale getirilecek ve ardından Ukrayna'ya teslim edilecek.

Leopard 1 ana muhabere tankı İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Alman ordusu için üretilen ilk ana muharebe tankı olma özelliği taşıyor.

Alman ordusu Leopard 1 tanklarını 20 yıl önce hizmet dışı bırakmıştı ancak dünyanın farklı kıtalarındaki dokuz ülke bugün hala bu tankı kullanıyor.

1965'ten 1980'lerin ortasına kadar 4 bin 700 adet üretilen tank daha sonra yerini daha modern Leopard 2'lere bırakmıştı.

Almanya, 25 Ocak'ta Ukrayna'ya 14 Leopard tankı sağlayacağını açıklamıştı.

AB'den Rusya'ya 10 milyar euroluk yaptırım

 

Ukrayna Avrupa'dan desteği artırmasını istiyor

 

Ukrayna'ya tank desteği: NATO tanklarını vuran askerlere para ödülü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ05 Şubat 2023 11:32

    Her şeyin bir başlangıcı bir de sonu vardır.eğer rusya hayat öpücüğüne kaldığı anda birer tane nükleer silah sallar bu sefer ne doğu nede batı almanya kalır.tabiki diğer ülkeler de öyle bizde tehlike altındayız.

  • Mucise Reis : )05 Şubat 2023 09:31

    Amaç Rusyarı bunaltıp, içeride çşift başlılık oluşturmak. Putine karşı, farklı bir iç kutup oluşturmak. Tek amaç budur. ABd nin stratejiside savaş uzasın, Rusya hedeflere ulaşırsa Putin büyük destek alır halkından. Ulaşamaz ise eleştiriler ve çift başılıklar ile Rus halkı sorgulamaya başlar. Tek amaç budur. Almanya bu işin şurasında, Çok güçlü, saldırgan ve hedeflerıne istediği sürede ulaşan Rusya, Gelecekte farklı adımlar atarak Avrupa ülkeleri ve Almanlarıda tehdit edebilecek cesarete gelmemesi. bunlar araştırma raporlarında var. Gerisi TC de al eline sopayı haritada anlat :D Biraz yabancı araştırmaları okuyun. Saporlar çokkaliteli, Tv lerimzide birbirini tekrar eden mevzular var, alın bir kaç rapor okuyun farklı düşüncelere açık olun.

  • AHMET ÖZBİLEN04 Şubat 2023 20:27

    Almanya abd nin gazına gelme.abd kaçar gider sen yalnız kalırsın başımzda bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var bizde size asla yardım etmeyiz.bu sefer rusya almanya ikiye bölmek kökten hal eder hepsini işgal eder bizden söylemesi.

  • www04 Şubat 2023 20:10

    Dünya savaşından Almanlar tanklarıyla Rusya'ya girmeye çalışırken Rus tankları Berlin'e girmişti. Amman diyeyim ,savaşı büyütmeyin. Bu defa ayçiçek de alamayız buğday da

  • Xz04 Şubat 2023 11:53

    Bunları barıştırma savaşı bitirme yolunu arayın savaştan kim kazanmış silah tuccarlarindan başka ölen masum insanların ahını aliyorsunuz

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI04 Şubat 2023 20:28

    Sen de amma cahil kalmışssın.AB topluluğu abd nin kölesi  devletlerden oluşmaktadır.abd bu savaşı bitirmek istemiyor ise bunların hiç bir fonksiyonu yoktur.Bizim savaşı bitirmemizi dahi istememektedirler .