E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Türkiye'ye çağrı: Biz hazırız---

Almanya'dan Türkiye'ye çağrı: Biz hazırız

Almanya'dan Türkiye'ye çağrı: Biz hazırız
22 Aralık 2017 - 18:45 borsagundem.com

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, Türk hükümetiyle görüşmeleri devam ettirmeye ve ilişkilerdeki gerilimin azaltılmasına hazır olduklarını söyledi

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Maria Adebahr, bugün Berlin’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’de nisan ayında Suriye sınırı yakınlarında gözaltına alınan Alman vatandaşı David Britsch’in dün serbest bırakılmasını değerlendirdi.

Bunun son dönemde Türkiye’de alınan kararlar kapsamında bir başka olumlu sinyal olduğunu ifade eden Adebahr, bu kararların iki ülke arasında adım adım yeniden güveni inşa etme çalışmasına yönelik umut olabileceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel'in son haftalarda başlayan görüşmelerin devam etmesini kararlaştırdıklarını aktaran Adebahr, "Biz, Türk hükümetiyle görüşmeleri devam ettirmeye ve ilişkilerimizdeki gerilimin azaltılmasına doğru gidilmesine hazırız." diye konuştu.

İlişkilerde "olumlu bir gelişme" gördüklerini ifade eden Adebahr, ancak iki ülke arasında zor konuların bulunduğunun da unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Altay23 Aralık 2017 14:59

    Geri adım atmaya başladınız.....siz de türkiyenin gücünü anladınız

  • Emir Gül23 Aralık 2017 00:36

    Bu itiifakı yanlış hesaplarla bozan Akp iktidarıdır. Akp iltidaro Sert karşılık görünce geri adım atıp Almanları serbest bıraktılar. Keşke hiç olmasaydı bu olaylar. Alman turist sayısı son 2 yıl azaldı. Çünkü Alman hükümeti ne derse vatandaşı onu yapıyor.

  • Saygilarimla22 Aralık 2017 21:20

    Bizi ayaklarinda ezdiler simdi toparlayip yan ceplerine koyacaklar tam bizans hareketleri bu lar is yapilar ama asla dost ve muttefik degiller bu bati guvenilmemeli

  • D demirkan 22 Aralık 2017 19:51

    İKİ ÜLKE ARASINDA BAĞLAR DAHA GÜÇLÜ OLMALI. O ÜLKEDE MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZ VAR.TÜRK ALMAN İTİFAKINDAN BİZE ZARAR GELMEZ.