E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'dan koronavirüse ekonomik yardım paketi---

Almanya'dan koronavirüse ekonomik yardım paketi

Almanya'dan koronavirüse ekonomik yardım paketi
15 Mart 2020 - 18:30 borsagundem.com

Almanya, koronavirüs salgınının dünya genelinde giderek yayılması üzerine İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük ekonomik yardım paketini yürürlüğe sokma kararı aldı.

Hükümet, koranavirüs salgını yüzünden zor durumda olan şirketlere ‘sınırsız’ kredi yardımı yapacak.

Başbakan Angela Merkel, Alman hükümetlerinin tarihinde eşi benzeri görülmemiş önlemler alınacağını ve bu salgınla mücadelede ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Maliye Bakanı Olaf Scholz, “Devlet destekli kalkınma bankaları, hiçbir üst sınır olmadan kredi verecek, bizim en önemli mesajımız bu olacak.” dedi.

614 milyar dolar kredi garanti edildi

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise devletin ilk adımda 614 milyar dolar değerinde krediyi garanti etmek için para musluğunu açacağını belirterek, “Biz siyasi irade ve para eksikliği yüzünden başarısız olmayacağımıza söz veriyoruz. Bu hiçbir sağlıklı şirketin ve işçinin sorun yaşamayacağı anlamına geliyor.” diyerek, hükümetin kararlığını vurguladı.

Altmaier, Alman hazinesinin uzun soluklu bir mücadele için gerekli kaynağa sahip olduğunu söyledi.

Almanya, 2008 yılındaki küresel mali krizde şirketlerine 500 milyar dolar civarında kredi açmıştı.

Hükümetin açıkladığı son 614 milyar dolarlık kredi paketi, bunun da ötesine geçerek savaş sonrası en büyük yardım planı olarak tarihe geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hayat15 Mart 2020 22:17

    Yarın yemyeşil bir piyasa bekliyorum... Bunun 2 nedeni var: 1.Kovid-19 mücadelesinde ülkemin dünyadaki başarısı 2.Amerika ile Avrupanın büyük yardımlarla piyasaya dev sermaye sürmeleri...

  • Tasgedik16 Mart 2020 04:54

    Yarın yeşili görürsün ancak rüyanda. Iyı uykular

  • Günaydın mutlu 15 Mart 2020 22:11

    SPK patronların yanında her zaman zatenborsa. Bşk malum kişi avantacı

  • Ayşen sak 15 Mart 2020 21:24

    Yarın borsa artı enkaz 3000 puan hisseler kelepir SPK ya yuh soyguncu patronlar

  • kılıç15 Mart 2020 20:54

    ÜLKEMİZDE ŞÜKÜRLER OLSUNKİ ÖNEMLİ SAYILACAK ORANDA HASTALIK YOK AMA YOK BORSAMIZ VURGUNCU PATRONLARIN SOYGUN YAPMASI İLE ÇOK AŞIRI ZARARLARA UGRADIK SPK BU VURGUNCU PATRONLARA KARŞI EYLEME GEÇMESİ LAZIM .

  • Kemal15 Mart 2020 20:14

    Almanya ikinci dünya savaşından sonra en büyük yardim çıkartıyor ise eğer bu demektir ki bu iş çok çok ciddî boyutlara ulaşabilir ve büyük zararlar ortaya çıkabilir şeklinde yorumladım ben. Ekonomiler çok zor bir dönemden geçecek yine galiba. Umarım yöneticiler isyerinin kapanması dolayısıyla işçilere ikramiye gibi bir ödeme tarzı gibi birşey yapsalar iyi olabilir. Ücretsiz izne çıkarılan yada bir süre işe gelmeyin denildiği zaman O insanlar baya zorlanır bu dönemde. Bunları koordine ederek düşünmek lazım bence.

  • Borsacı15 Mart 2020 19:58

    Dax coşacak kim takar virusu seyredin şimdi. Yeterki kesenin ağzı acılsın .

  • Yusuf15 Mart 2020 18:54

    Bizimkilerde vergileri arttırıyor. Turizmde işten çıkartılanlara bir yıl maaşları devlet tarafından ödenmeli. İşsizlik maaşı değil. Bin lirayla ekmek alsan doymazsın

  • Tam komedi15 Mart 2020 18:53

    Yaşanan olayların en önemli faktörü karşılıksız basılan kaydi para iken ortaya çıkıp daha çok para basacağız demek ne büyük hata dır !  Dünya'nın en büyük sorunu GELİR ADALETSİZLİĞİ dir ! Eğer insanlık için bir şeyler yapmak gerekiyorsa önce savaşmayı , silah üretimini durudurun sonra adaletsizliği bitirin  !!!  Fakirlerin , yoksulların bedel ödemesini artık beklemeyin yoksa sizi ne demokrasi korur nede paralı askerleriniz !!!! 

  • Misafir15 Mart 2020 21:28

    Kesinlikle haklısınız 2008 den beri kaç tane parasal genişleme yapıldı dünyada ülkemizde kgf kredileri dağıtıldı sonuç biraz zaman kazanma oldu sadece ve daha büyük bir tıkanıklık ortaya çıktı ama zenginliklerinin biraz azalmasını göze alamadıkları için gelir dağılımınında adaletli olmak yerine aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar