E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da panik büyüyor yeni kıtlık kapıda ---

Almanya'da panik büyüyor yeni kıtlık kapıda

Almanya'da panik büyüyor yeni kıtlık kapıda
28 Temmuz 2022 - 10:05 borsagundem.com

Rusya'nın doğalgaz akışını kesmesi sonrası Alman basınından yeni uyarılar geldi, Almanya tuvalet kağıdı ve karton gibi temel ihtiyaç maddelerinde kıtlıkla karşı karşıya kalabilir.

Bavyera Kağıt Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Schaller'e göre, gaz kıtlığı nedeniyle düşük kapasitede üretim yapmak zorunda kalırlarsa, faaliyet gösteren kağıt fabrikaları karsız hale gelebilecek.

Schaller, kağıt üretmenin çok fazla su, elektrik ve gaz gerektirdiğini belirterek, teknolojinin denenip test edildiğini ve hızlı bir şekilde değiştirilemediğini de sözlerine ekledi.

"Şirketimdeki birçok çalışan zaten çok endişeli. Onları suçlayamam. Çünkü ancak yüzde 50 veya 60 üretebilirsek operasyon bizim için bir işe yaramaz. Dürüst olmak gerekirse ben de endişeleniyorum"

ÇOK SAYIDA UYARI YAPILDI

AB, son zamanlarda Rusya'dan gelen doğal gaz tedarikinde bir azalma gördü ve bu da olası endüstriyel kapatmalara dair sayısız uyarıya yol açtı.

Kuzey akım 1 boru hattı, Portovaya kompresör istasyonundaki türbinlerle ilgili teknik sorunlar nedeniyle şu anda yüzdfe 20 kapasitede çalışıyor.

Gazprom, Ukrayna üzerinden başka bir transit güzergahını tam kapasite kullanamıyor. Çünkü Rus enerji devine göre, Ukrayna'nın gaz taşıma ağı transit başvurularını reddediyor.(TRT Haber)

Gazprom'dan Kuzey Akım'daki gaz sevkiyatını düşürme kararı

 

Kuzey Akım'dan akışın başlamasıyla Avrupa'da gaz fiyatları düştü

 

Rusya: Kuzey Akım 1'in geleceği yaptırımlara bağlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tip28 Temmuz 2022 18:04

    Bulgarlar geliyor, bir de almanlar gelsin. Onlara herşey nasıl olsa beleş geliyor. Haber adeta milyon alman açlıktan ölmüş gibi. Tutarsız.

  • Son Savaşşi28 Temmuz 2022 11:16

    Onlarda Türkiye turist olarak gelsinler bizim

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ28 Temmuz 2022 12:01

    Daha beter olsunlar.rusya haklı sen adamlar ölsün diye dahi ambargoları yap sana yapılınca zoruna gitsin.bize paramız ile silah vermeyip teröristleri eğiten donatan maddi her türlü yapdımı yapan abd ve ab ülkeleri değil mi.

  • Mucise Reis : )28 Temmuz 2022 10:53

    Acilen taharet musluğu icat etmek lazım :D :Girişimciler aranıyor.... AH SEKA AHHH şuan kağıt hammaddesi üretip eskisi gibi olsaydın, avrupaya dünyanın en ucuz kağıt urunlerini tl üretip, bol bol euro ulkemize sokabilirdin.... kim sattı bu seka yı ? İhracat şampiyonu çıkartırdık.. hadi sattınızda neden yeniden üretmiyor ? kapandı  ? ABD li iş adamı gelse, herşeyi satın alsa sonra kapatsa ülken kapanır kardeşim... satıyorsan ürettireceksin. şeker, şekersiz dünya olabilir mi ? pancar fabrikaları çalışsa dünyaya şeker ihcaç etsen bu gıda krizlerinde iyi olmaz mıdı  ? şekerdne çikolatalar, fındıklı kremalar, hem fındık hem şeker hepsi bizde var... neden olmuyor ? neden markalaşma ile dünya bizden ürünleri almıyor ? incir satıyoruz, incirli farklı ürünler icat etsek, üniversitelerde gurme bolumlerde , dunyanın her notkasınden turk aşçılar Türkiye ye gelse Türk ürünleri ile yabancı damak taına uygun ürünler üretip markalaşıp dunayay ihracat etsek mesela ? varmı bakan 

  • Hehe28 Temmuz 2022 10:52

    Yaanlamalar kosun kosun almanya batiyeahhh

  • Murat28 Temmuz 2022 12:36

    20-25 sene önce Almancı komşun çikolata getirdi diye sevinen mal muhalif, şimdi Avrupa'nın en büyük köprüsünü, barajını, Havalimanını, doğalgaz deposunu beğenmiyor....sen git otobüs ittir...