E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya tahvil faizi yüzde 0'ın altına indi---

Almanya tahvil faizi yüzde 0'ın altına indi

Almanya tahvil faizi yüzde 0'ın altına indi
02 Ocak 2015 - 23:33 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi'nin açıklamalarının ardından Almanya tahvil faizi ilk kez yüzde 0'ın altına indi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin deflasyon riskini görmezden gelemeyecekleri açıklamasının devlet tahvil alımına yakında başlayacakları şeklinde yorumlanmasının ardından Avrupa tahvillerinde ralli başladı. 5 yıllık Almanya devlet tahvil faizi tarihte ilk kez sıfırın altına inerken, bölgedeki tahvil faizleri de en düşük seviyelere geriledi.

Draghi, Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’a verdiği röportajda merkez bankasının fiyat istikrarı korunma görevini yerine getirememesine yönelik risklerin 6 ay önceye göre yükseldiğini söyledi. Bunun ardından Belçika, Fransa, İrlanda ve Portekiz 10 yıllık tahvil faizleri rekor düşük seviyelere geriledi. Yatırımcıların 10 yıl vadeli Almanya tahvili yerine İspanya tahvilinden sağladığı getiri primi, 2010'dan bu yana en düşük seviyeye düştü.

Frankfurt'ta bulunan Commerzbank sabit gelir stratejisti Christoph Rigger "Piyasanın şu anki tahmini AMB'nin hızlı hareket edeceği yönünde. Eğer bu gerçekleşirse spread oranları daha da daralabilir ve biz de çevre ülkelere ağırlık veren stratejimizi sürdürebiliriz" dedi.

10 yıllık İspanya tahvil faizi 21 baz puan gerileyerek, Londra saati ile 16:43'te yüzde 1.49'a geldi. Faiz daha önce yüzde 1.492'ye gerileyerek, 1993'te veri toplanmaya başlandıktan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Yüzde 2.75'lik Ekim 2024 vadeli tahvilin fiyatı 1.085 euro artışla 1.000 euro başına 111.405'e yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)