E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya, perakende gaz fiyatlarını sınırlamayı planlıyor---

Almanya, perakende gaz fiyatlarını sınırlamayı planlıyor

Almanya, perakende gaz fiyatlarını sınırlamayı planlıyor
29 Eylül 2022 - 16:43 borsagundem.com

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz bugün yaptığı açıklamada, perakende gaz fiyatlarına üst sınır getirmeyi planladığını söyledi


Almanya Şansölyesi Olaf Scholz bugün yaptığı açıklamada, Almanya'nın hanehalklarının ve işletmelerin artan enerji maliyetleriyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için 200 milyar EUR'luk daha geniş bir programın parçası olarak perakende gaz fiyatlarına üst sınır getirmeyi planladığını söyledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Uzmanlardan oluşan bir komisyon, Ekim ayı ortasına kadar gaz fiyatı tavanı için bir teklif sunacak.

Scholz gazetecilere verdiği demeçte, “Fiyatlar düşmeli, bu bizim kesin inancımız ve federal hükümet bunu başarmak için her şeyi yapacak” dedi.

Gaz fiyatlarında planlanan üst sınır, perakende elektrik piyasası için benzer bir öneriyi takip ediyor.

Hükümet ayrıca, ülkenin zor durumdaki gaz ithalatçılarını desteklemek için gaz tüketicilerinden sermaye toplamak için tasarlanmış 24,19 EUR/MWh'lik bir gaz vergisi planını da rafa kaldırdı.

Scholz, ülkenin gaz ithalatçılarından üçünün artık doğrudan hükümetin 200 milyar EUR'luk planından destekleneceğini söyledi.

Uniper, Securing Energy for Europe (eski Gazprom Germania) ve VNG şirketleri, Ukrayna'daki savaşın ardından Rusya'dan gelen gaz teslimatlarındaki kesintiler ve Batı'nın Moskova'ya yönelik yaptırımları nedeniyle büyük kayıplara uğradı.

Hükümet Uniper'i kamulaştırmayı planlıyor ve bunu Avrupa için Enerji Güvencesi'nin izleyebileceği raporlarla takip ediyor.

Türkiye'nin ham petrol ve doğalgaz ithalatı azaldı

 

Almanya'da tüketici güveni rekor seviyeye geriledi

 

Almanya'da enflasyon 70 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ29 Eylül 2022 16:58

    Rusya dediğin fiyatı kabul etmez ise ne olacak.sen asıl abd olan köleliklerinizi sınırlayın abd nin gazına gelmeyin yoksa rusya sizden doğalgaz çıkartır.