E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlmanya özel pasaport vermiş---

Almanya özel pasaport vermiş

Almanya özel pasaport vermiş
13 Mart 2015 - 06:11 borsagundem.com

Ergenekon davasında yakalama kararının kaldırılmasından sonra yurda dönen Bedrettin Dalan, Alman devletinin kendisine özel pasaport verdiğini söyledi

Ergenekon davasındaki tutukluluk kararının kaldırılmasından 6 yıl 4 ay sonra Türkiye’ye dönen Bedrettin Dalan, Alman devletinin kendisine sağladığı ‘özel misafir’ statüsüyle yaşadığı yılları anlattı.

Dalan, TC pasaportunun süresi bitmek üzereyken, Türkiye’de İngilizce ve Almanca’ya çevirttiği hakkındaki Ergenekon iddianamesiyle Alman yargısına başvurdu. İddianame incelendikten sonra Dalan sığınmacı değil, Alman devletinin özel misafiri kabul edildi ve bu statüde bir pasaport verildi. Dalan’ın deyişiyle, “Almanya tarihinde ilk kez bana verilen bu pasaportun dışı Alman, içi Türk’tü.” Pasaport, dilediği ülkeye gidebilme olanağı da sağlıyordu.

KÖYDE YAŞADI

Almanya’nın Belçika ve Fransa sınırına yakın Karlsruhe şehrinin 800 nüfuslu en küçük köyüne yerleşen Dalan, “Ucuz diye köyde kaldım. Çok zengin olsaydım şehirde kalırdım” diyor. Türkiye’den ayrı kaldığı yıllar boyunca gurbetçi Türkler’in büyük ilgi ve desteğini gördü. Hiç yalnız kalmasa da vatan özlemi hiç azalmadı. Türkiye birçok kez Interpol’e başvursa da hakkında yakalama kararı çıkmadı. Almanya yıllarında peşine takipçi de takılmadı, en küçük bir huzursuzluk verici durumla da karşılaşmadı. “Çünkü orası Almanya. Hukuk ve adalet sistemi çok güçlü bir ülke. Eğer hukuk sistemi çökerse, çok değil üç ayda Almanya Türkiye’den fakir hale gelir. Onun için ülkemizin birinci önceliği, ekmekten aştan önce hukuku düzeltmek olmalıdır. Zenginlik arkadan zaten gelir.”

VAKFI DEVLETE BAĞIŞLAMIŞ

Dalan, Ergenekon davasından ve yurtdışına gitmeden önce Yeditepe Üniversitesi’ni, İstek Vakfı’nı sessiz sedasız devlete bağışladı. Dalan, “Herkes beni çok zengin zannediyor. Oturduğum sandalye dâhil her şey devletin. 1985’ten itibaren kurduğum bütün okulları, vakıf binalarını, hastaneleri taşı ve toprağıyla birlikte bağışladım” dedi.     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)