E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya, halka açık 'ısınma alanları' kuracak---

Almanya, halka açık 'ısınma alanları' kuracak

Almanya, halka açık 'ısınma alanları' kuracak
11 Temmuz 2022 - 10:42 borsagundem.com

Almanya'da doğal gaz tedarikinin azaltılması nedeniyle bu kış yaşanması beklenen doğal gaz kıtlığının ardından ısınma maliyetlerini karşılamakta güçlük çekenler için halk açık 'ısınma alanları' oluşturulması planlanıyor.

Almanya, Rusya'dan kıtaya doğal gaz arzının azalamasının ardından, kış mevsimine ilişkin hesaplamalarına şimdiden başladı.

Batı Almanya'da yer alana Ludwigshafen'in belediye başkanı Jutta Steinruck, gazeteye verdiği demeçte, Friedrich-Ebert-Halle arenasını dev bir ısınma salonuna dönüştürmek üzere olduklarını belirtti.

Steinruck, "Şu anda sonbahar ve kış için tüm acil durum senaryolarına hazırlanıyoruz" diyerek, tüm kentlerde benzer uygulamaların benimsenmesi çağrısında bulundu.

Birliğin başkanı Gerd Landsberg, "Gelişmelerin ne kadar dramatik olacağını kimse tam olarak söyleyemez" ifadelerini kullandı. Landsberg, dondurucu soğuklarda insanların kalabileceği 'sıcak odalar' oluşturmayı düşünmek gerektiğini söyledi.

Tesis, eskiden spor etkinlikleri, sergiler ve konserlere ev sahipliği yapan ve Kovid-19 salgını sırasında aşı merkezi olarak hizmet veriyordu.

Almanya, önümüzdeki kış aylarında sadece enerji maliyetlerinde artış yaşamakla kalmayıp Rusya'nın doğalgaz tedarikini tamamen durdurması durumunda da ciddi bir arz sorunuyla karşı karşıya kalabilir.

Ülkenin Neustadt, Frankenthal ve Landau kentlerinin de kış için 'ısınma alanları' fikrine sıcak baktığı kaydedildi. Ülkedeki diğer enerji tasarruf tedbirleri arasında gece saatlerinde kamu binalarındaki dış aydınlatmanın ve trafik ışıklarının kapatılması yer alıyor.

Almanya yarın gazsız kalacak!

 

Almanya'da Türk siyasetçiye çirkin saldırı

 

Ticaret Bakanı Almanya'nın önemli firmalarıyla bir araya geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)