E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Türkiye açıklaması---

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Türkiye açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Türkiye açıklaması
07 Aralık 2020 - 20:39 borsagundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile diyaloğu sürdürmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Prensip olarak AB'nin Türkiye ile diyaloğu sürdürmek zorunda olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Almanya olarak Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye arasında uzlaşı aradıklarını ancak bunun başarılamadığını belirten Maas, "Türkiye konusu, AB Liderler Zirvesi'nde ele alınacak. Orada Türkiye'nin davranışlarının nasıl sonuçları olması gerektiği konusu görüşülecek." dedi.

Maas, AB olarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarına nasıl bir tepki verilmesi konusunda oy birliğini sağlamak istediklerini vurguladı.

​​​​​​​Brexit konusunda AB içinde ne pahasına olursa olsun bir anlaşma olmayacağının açık olduğuna işaret eden Maas, ancak kesinlikle bir anlaşmaya varmak istediklerinin altını çizdi.

Maas, AB üyelerinin insan hakları ihlalleri konusunda mal varlıklarının dondurulması ve seyahat yasağı getirilmesi konusunda karar aldığını kaydetti.

AB: Türkiye ile ilişkilere liderler karar verecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz Türk09 Aralık 2020 04:52

    İçimizde ne kadar türk düşmanı, Avrupa hayranı ,kendini zeki sanan tipler var milliyetçi yorumlar olunca dislike atıyorlar .Allah akıl fikir versin tez zamanda sizi Avrupa'ya kavuştursun orada anyayı konyayı görün.

  • ŞARAP BABA08 Aralık 2020 23:47

    Emre08 Aralık 2020 08:34  adlı kişiye cevap yazam dedim sordum kendime cahile cevap gerekmez ..” Bu ülke müslüman bir devlettir.”  Yazmışsın ya cehaletini gider.diye yazıyorum yaşadığın ülkenin anayasasından bir haber yaşıyorsun ya oksijene yazık.yaşadığın ülkenin anayasası madde 2 : MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.”yani anlayacakmısın bilemiyorum ama bu ülke Müslüman bir devlet değildir.sen beğenmiyorsan pek beğendiğin arap çölerine git.  Anlayacak kapasitede olmadığın belli ama okuyarak cehaletini giderama bazı şeyler sürekli kalabilir.Ben Müslüman değilim ve bu ülkenin vatandaşıyım Müslüman olmak zorundada değilim bunu bil.Bu cevaptan sonrada bir kadeh şarap içiyorum.

  • ŞARAP BABA08 Aralık 2020 23:34

    Emre08 Aralık 2020 08:34  adlı kişiye cevap yazam dedim sordum kendime cahile cevap gerekmez ..” Bu ülke müslüman bir devlettir.”  Yazmışsın ya cehaletini gider.diye yazıyorum yaşadığın ülkenin anayasasından bir haber yaşıyorsun ya oksijene yazık.yaşadığın ülkenin anayasası madde 2 :  MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.”yani anlayacakmısın bilemiyorum ama bu ülke Müslüman bir devlet değildir.sen beğenmiyorsan pek beğendiğin arap çölerine git.  Anlayacak kapasitede olmadığın belli ama okuyarak cehaletini giderama bazı şeyler sürekli kalabilir.Ben Müslüman değilim ve bu ülkenin vatandaşıyım Müslüman olmak zorundada değilim bunu bil.Bu cevaptan sonrada bir kadeh şarap içiyorum.

  • Yorum07 Aralık 2020 23:28

    Sen önce türkiyeden kaçan ve türkiyenin bagımsızlığını tehdit eden fetöcüleri iade et ondan sonra geç karşıma konuş

  • ŞARAP BABA07 Aralık 2020 23:11

    Bir ülkeyi hesap bilmeyenler ve şarabı sevmeyenler YÖNETMEMELİ. 

  • Emre08 Aralık 2020 08:34

    Bu ülke müslüman bir devlettir.Ýuru git Fransaya dedelerin orada.

  • Mehmet07 Aralık 2020 22:44

    AB nin en önemli ticari partneri Türkiye dir. Turkiye yle ilgili her hangi bir hareket domino etkisi yapar. Hatta kelebek etkisi dahi yapar. Bu arada göçmenlere avrupa kapılarını acsak mi nedir

  • Uyan07 Aralık 2020 22:37

    Haçlı düşünceleri ve ortadoğuda hakimiyet savaşı hic şüphesiz devam ediyor ....tek care... güçlü türkiye

  • Çakır07 Aralık 2020 21:35

    Kendini akıllı sananlar TRT globalleşen haber yayınları ile daha çooook şey değişecek bu bir başlangıç hedef bilen devletimiz ne yücedir ne merhametlidir rabbimm ayağına taş degirmesin inşallah

  • İzmitli07 Aralık 2020 21:33

    Yunanlılar göçmen botlarını delerek batırırken ,insan hakları ihlali sorunu yok değil mi? Çünkü o botlardakiler müslüman ,onların yaşam hakkı olmayabilir? Kıyıya balina vurduğunda ,hepinizyaşam hakkı savunucuları ;kıyıda göçmen bebeğimizin cansız bedeni olduğunda kulaklarını tıka,görmezden bilmezden gel. Ne Avrupaymış ne medeniyetmiş Siz de biliyorsunuz ne olduğunuzu Sizin de zamanınız doluyor

  • Yorum07 Aralık 2020 21:49

    Aynen katılıyorum ne gazetecilik ama balinaları haber yapıyorlar ama botları şişlenen göçmenleri kıyıya vuran cansız bedenleri haber yapmıyorlar ve ne aktivistler varmış her bir şeye uça uça gidiyorlar kendilerini göstermek için heralde ama ne hikmetse suriyelilere insanlık dramı yaşatan yunanlıları hiç protesto etmiyorlar avrupa demokrasi insan hakları hepsi hikaye işlerine gelmeyen ülkelere karşı oynadıkları tiyatronun ismi demokrasi ve insan hakları

  • Mehmet 07 Aralık 2020 20:59

    Azerbaycan libya ve kıbrısta yapılanları sindiremiyorler yürü reis millet arkanda.

  • Yorum07 Aralık 2020 20:59

    Lafa bak türkiyenin davranışlarının sonuçları olacak demeye getiriyor buradan söylüyorum türkiyenin menfaatlerini kısıtlayan haklarını yok sayan bir anlaşmaya hiç bir Türk vatandaşı evet demez bu doğrultuda hiç bir hükümette böyle bir anlaşmaya olur vermez

  • Asena07 Aralık 2020 20:55

    Allah belanızı versin amin

  • Batak 07 Aralık 2020 20:49

    Istediğin yaptırımı yapabilirsiniz sorun değil yeterki siz mutlu olun :)