E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman doktorlara şoke eden talimat: Durumu kötü olanları bırakın---

Alman doktorlara şoke eden talimat: Durumu kötü olanları bırakın

Alman doktorlara şoke eden talimat: Durumu kötü olanları bırakın
28 Mart 2020 - 14:24 borsagundem.com

Korona virüsü salgınındaki mücadelesiyle örnek gösterilen ülkelerden Almanya'da doktorlara şoke eden bir talimat gönderildiği ortaya çıktı. Doktorlara, hastaların durumuna göre seçim yapılarak müdahalede bulunması tavsiye edildi.

Dünya korona virüs salgını ile sarsılırken, Almanya'da 7 ayrı doktorlar birliği, ülkedeki yaklaşık 410 bin doktora acil servis ve yoğun bakım ünitelerinin kullanılmasında karar verilecek kriterler için 11 sayfalık bir kılavuz yayınladı.

Toplum vicdanını kanatan kararlara göre, klinik başarı sağlanma ihtimali olmayan hastalara bakılmayacak. Onların yerine, başarı oranı yüksek olanlar acil ya da yoğun bakıma alınacak.

ARTAN VAKALAR NEDENİYLE

25 Mart’ta yayımlanan raporun girişinde, “Kapasite artırımına rağmen, aşırı artan vakalar nedeniyle, yoğun bakım ve acilde nasıl bir karar verileceğine ilişkin yeni durumlar ortaya çıktı” deniliyor.

Tıp Etiği Akademisi ile birlikte alındığı belirtilen kararlarda, “Ölüme doğru gidiş başlamış ve durdurulamıyorsa, hasta tıbbi müdahalelere cevap vermiyorsa, yaşam sadece yoğun bakım ünitesinde sürdürülüyorsa, hasta yoğun bakımı reddediyorsa, bu hastaların yerine klinik olarak başarı sağlanabilecek vakaların tedavisinin yapılmalı” ifadeleri yer aldı.

GÖZDEN ÇIKARIYORLAR

Klinik olarak başarı sağlanamayacak durumlar ise şöyle sıralanıyor:

“Devam eden ağır ve çeşitli bulaşıcı hastalıklar. Buna eşlik eden akut organ yetmezliği. Covid-19'u tetikleyen ya da tedavisini zorlaştıran başkaca hastalıklar veya belirtileri. Çok çeşitli hastalıkların bulunması. Kronik organ yetmezliği, ağır organ hasarları ve diğer verilerin kötü sonuçlar vermesi.”

Alman doktorlara giden bu talimat, ‘bazı hastaların gözden çıkarılabileceğinin’ bir işareti oldu. Tıp Etiği açısından incelendiği belirtilen kararların, toplum vicdanında nasıl yer bulacağı ise henüz bilinmiyor.

Almanya'da salgın nedeniyle 2 şehir karantinaya alındı

Almanya, tarihinin en büyük Acil Yardım Paketi'ni açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah29 Mart 2020 06:55

    Avrupa Birliği ülkeleri arasında en iyi sağlık sistemine sahip olan ülke Almanyadır. Gözümüzde büyüttüğümüz Fransa,İngiltere, italya ve İspanya salgında sınıfta kalmıştır. Asyada sağlık sistemi iyi olan diğer ülkeler güney Kore ve japonyadır.

  • Yorum29 Mart 2020 00:47

    Saglık sisteminin çöküşü dür bu personel yeterliyse ekipman araç gereç yeterliyse böyle bişey yapmazlar zaten bu her ülkenin başına gelebilir bu covid 19 şimdi degilse 200 yıl önce oldugunu düşünün bide neler olurdu şimdi solunum cihazı var da insanlara takıyorlar

  • Sena28 Mart 2020 22:52

    Siz by Jabari.bizim.fokx.tv.ve.halk.tv.verinde.nasil.ha er.yapar.seyredin.tayyip.inanlari.olduruyor.diye.manset.ataflar..bunu Yaparlar..

  • way be28 Mart 2020 19:31

    avrupanın gerçek yüzü.insan hakları /hayvan hakları diyorlardı.geldiğimiz noktaya bakın insanları ölüme terk ediyorlar

  • oğuz28 Mart 2020 22:05

    bizdeki sevdalılarda gitse ne var bu avrupa ülkelerine...

  • yo...28 Mart 2020 16:34

    bu mevzu şok mok değil... ambulans 112 bile yaralıları katagorize ederek taşıyor. bu sağlıkda var olan bir durumda.. Bizde, virüs gelmeden, büyük şüphe tanısında olanlara kit yapılmıyor, ama x takımı, y ailesi, z holging yöneticilerine test kiti keyfi yapılıyor... Allah bizleri o duruma düşürmesin. Normalde hastanede yatak almak için özele gidip, para verdiğimizi ve özelde verilen o muayene parası ile yataklı hastaneye geçtiğimizi bilirim. Ki, odada aynı, pansiyon odası. Kuru yatak. Ne alet var, ne edevat. Almanya işini bilir. Kimseyi yüz üstü bırakmaz. Çok disiplinliler. Haber kaynağı belirsiz.

  • Bülent 28 Mart 2020 14:59

    Kokuşmuş Avrupa ülkemizdeki avrupanın savunuculuğunu yapan insanlar görün savunduğunuz Avrupa ne kararlar alıyor kendi çıkarları uğruna kendi insanını ÖLÜME TERKEDİYOR. Suriyeli kardeşlerimize yapılanları görmedinizmi bunların insanlıkla bir ilgisi yok. Nerede kaldı hipokrat yeminleri. Kararı alan hekimler Birliğimiş vahim olanda bu. Bizim ülkemize insanlık dersi veren gavurlar neredesiniz

  • hahaha28 Mart 2020 16:36

    sen kendi hekimine bak, cnnturkıye de malum sakallının programında, virüsü Allah yarattı. Allah nüfüsü dengeliyor dedi. Aç youtubeye izle. koskoca prof mrof doç ünvanları var... Kendi nasa uzay üzzünde sankıde, almanyayı elştiriyor. Bİr kere korono ol, düş bakalım hastaneyede gör... Sonra anlatırsın neler yaşadığını : )) Nasip olursa...

  • Abdulbaki 28 Mart 2020 16:24

    Suriyeli benim kardeşim değil senin olabilir çoğul yazma şayet üzülüyorum yanına al birkaç aileyi

  • mıysız28 Mart 2020 15:33

    bu suriyeli kardeşlerimiz niye  o zaman avrupaya kapağı atmaya çalışıyor

  • Allahın tokadı28 Mart 2020 14:47

    Çok şey yazmak isterim ama bir tek şeyle anlatak istiyorum vahşi kapitalizm öyle vahşileşti ki misal neymar gibi bir çöpe 222 Milyon Euro verirken fakirleri açları afrikayı unuttuk. İnsanlığı unuttuk insanlığı. Bence Allahın sağlam bir tokadı bu virüs.

  • Şafak28 Mart 2020 15:20

    Sen olsan ne yapardın

  • açlık oyunları28 Mart 2020 14:43

    Vahşi kapitalizm yine vahşiliğini gösterdi canları hiçe sayıyorlar resmen açlık oyunlarındaki hayatta kalan savaşı kazanır filmi adeta yaşıyoruz.

  • Can sönmez28 Mart 2020 14:37

    Türkiye sağlık alanında çoğu Avrupa ülkesinin önünde.

  • Serkan28 Mart 2020 16:00

    Şimdilik.. Nüfus artmaya devam ederse hala bizde aynı sıkıntıları yaşıyor olacağız

  • Bebeye bak28 Mart 2020 15:34

    görürsün sen sağlık sistmemiz iyimiş ABD-Almanya-İtalya ve Fransa'nın onda biri kadar vaka yaşanmadı daha geç geldi bize birkaç hafta içinde görürsün hastanelerin ağzına kadar hasta dolu yetişemiyorlar sokaklara taşıyor v.b sen bebesin bebe 😂

  • Ben şok28 Mart 2020 14:34

    Merkel en başından beri doğru söylüyordu planlanan şeyler kulağına çok önceden fısıldanmış vay be ben şok 😯

  • durmak yok devam28 Mart 2020 14:33

    Kalan sağlar bizim diyorlar yeni bir dünya yaratılıyor şu an durmayacaklar belli oldu 😕