E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman bakandan Ankara ve Atina’ya ortak çağrı---

Alman bakandan Ankara ve Atina’ya ortak çağrı

Alman bakandan Ankara ve Atina’ya ortak çağrı
29 Temmuz 2022 - 14:59 borsagundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye ziyareti öncesinde gittiği Atina’da iki ülke hakkında açıklamalarda bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye ziyareti öncesinde gittiği Atina'da önce Başbakan Kiriakos Miçotakis’le, ardından da Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'la görüştü.

Baerbock, Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde artan gerilime değinerek “NATO ülkeleri aralarındaki sorunları diyalog yoluyla çözmeli” dedi. NATO içindeki çatışmanın Rusya'nın tam olarak istediği şey olduğunu kaydeden Alman bakan, aynı mesajı Türkiye ziyaretinde de tekrarlayacağını dile getirdi.

Sözcü'nün haberine göre Baerbock, ziyaretleri öncesi yaptığı açıklamada, “Türkiye, bizim için vazgeçilmez bir ortaktır ve başka hiçbir ülke ile olmadığı kadar bizimkiyle bağlı olan ülkedir.Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilime değinerek “NATO ülkeleri aralarındaki sorunları diyalog yoluyla çözmeli” dedi.

Milyonlarca insanın kalbi ülkelerimiz için atıyor” demişti. Alman bakan, “Bu yüzden siyasi olarak daha fazla ayrılmamamız benim için önemli. Her yakın ilişkide olduğu gibi, açık açık konuşacağız: Türkiye'nin Karadeniz'de milyonlarca insana umut ışığı olan arabuluculuğunu konuşacağız, NATO'da ortak planlama hakkında konuşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Almanya Dışişleri'nden HDP'ye çağrı

 

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Mesut Özil yorumu

 

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)