E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAliyev: Türkiye Ermenistan'la çatışmada taraf değil---

Aliyev: Türkiye Ermenistan'la çatışmada taraf değil

Aliyev: Türkiye Ermenistan'la çatışmada taraf değil
29 Eylül 2020 - 19:13 borsagundem.com

Aliyev, bugün Ermenistan tarafından dile getirilen iddiaların ardından "Türkiye, Ermenistan'la çatışmada taraf değil" diye konuştu

Rus devlet televizyonu Rossiya 1’e konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile çatışmada Ankara’nın Bakü’ye sadece manevi destek verdiğine dikkat çekerek, “Türkiye’nin bölgedeki rolünün istikrar kazandırmaya yönelik olduğu görüşündeyim. Türkiye bizim kardeş ülkemiz, müttefikimiz. Dünya toplumu Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırdığını öğrendiği ilk saatten itibaren, Türkiye Cumhurbaşkanı diğer önde gelen isimler düzeyinde uluslararası hukuku desteklemek adına açıkça Azerbaycan'ı desteklediğini açıkladı" ifadelerini kullandı. 

Aliyev, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki çatışmanın taraflarından biri olmadığının altını çizerek,  “Dayanışma ve destekleri için Türk devletine ve halkına minnettarız. Türkiye bu çatışmaya başka herhangi bir sıfatla katılmıyor. Ve Ermeni tarafının Türkiye'nin çatışmaya taraf olarak katıldığına dair yaydığı tüm söylentiler kışkırtıcı nitelik taşıyor, yani şu anda kabul edilen şekliyle yalan haber. Türkiye'nin çatışmaya dahil olduğuna dair hiçbir kanıt yok ve böyle bir ihtiyaç da yok" dedi. 

Ermenistan'ın iddialarını yalanlayan Aliyev, "Dağlık Karabağ'da hiç Suriyeli savaşçı yok. Dağlık Karabağ'da görev yapan hiç F-16 uçağı yok. Türkiye'nin bölgede dengeleyici bir rolü var" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)