E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAli Koç'tan Galatasaray'a sert sözler!---

Ali Koç'tan Galatasaray'a sert sözler!

Ali Koç'tan Galatasaray'a sert sözler!
13 Mart 2024 - 14:39 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ın iddiaları hakkında, "Rakibimizin başkanından, yöneticilerine sporu düşürdüğü seviye mezbahtan aşağıda. Bizim camiamızı tahrik ederek, milyonları kışkırtarak suç işliyorlar" dedi.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"İddialar, iftiralar yoğun. Uzun zamandır toplantı yapmıyorduk, bunlara yanıt vereceğiz. "Bu toplantının öznesi, rakibimiz olacak çünkü rakibimiz son dönemlerde 'proje, Çanakkale, bölücülük, ananas' gibi deli saçması söylemler içerisinde. Birazcık onlara ve ülkemize onları hatırlatmayı amaçlıyorum.

Rakibimizin başkanından, yöneticilerine sporu düşürdüğü seviye mezbahtan aşağıda. Bizim camiamızı tahrik ederek, milyonları kışkırtarak suç işliyorlar. Buna 'Dur' diyebilen bir TFF yok, başka bir yer de yok.

"Gerçekleri sunacağım"

Galatasaray'ın Türk futbolu için beka sorunu olduğunu anlatacağım! Hayali senaryolarla değil, gerçeklerle sizlere sunacağım. Bu kulübün sadece futbolda değil, kötülük ve riyakarlıkta da Şampiyonlar Ligi'nde olduğunu, kazanmak için her şeyin mübah olduğu anlayışının bu kulüpte kültür haline geldiğini, hadsiz çirkin tavırlarından daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum!

Tenhada ayrı umumi de söylemlerde bulunurlar. Hatta ortalığı karıştırıp bundan nemalanırlar. Arzu ettikleri elde edebilmek için kul hakkı yemekten çekinmezler.

Futbolun marka değeri için mücadele ettiklerini söylerler işler iyi giderken. Sadece kendileri için değil, tüm kulüpler için adalet arayışında olduklarını söylerler. Hatta bunun için her hafta kendi kanallarında program yapacaklardı, bir sürü video yolladık, program yayınlanmadığı için hiçbiri gösterilmedi. Bunu yapamadan kulüp kanalları da kapatıldı.

Bunların bir taktikleri var, insanların üstünde baskı kurabilmek için. 'Fenerbahçe ile ilgili şirketlerde çalışıyor, Koç Grubu'nda çalışıyor.' gibi alakasız konuları gündeme getirdiler. Söz konusu olan durum, kişiyi kamuoyunun önüne atmak. İtibar suikasti.

TFF Başkanının Galatasaray kongre üyesi olması, ailesinin NEF ile gayrimenkul ortaklığını, kendi yönetim kurulunda şu an bir üyesinin Koç Holding'te çalışıyor olmasını görmezden gelecek pişkinliği ve kurnazlığı çekinmeden yapmaya devam ediyorlar.

"Dürüstseniz yabancı hakem talebine destek verin"

Madem TFF Başkanı'ndan memnun değilsiniz, madem hakemlerden şikayetçisiniz o zaman mert ve dürüstseniz bizim gibi yabancı hakem talebine destek verin

Mertseniz, dürüstseniz, kendinize güveniyorsanız, kalan maçlarda yabancı hakemi destekleyin. Bu sizin en büyük samimiyet testiniz. Samimiyseniz desteklersiniz. Ama değilsiniz. Çünkü siz Türk hakemlerine güveniyorsunuz. Riyakar oğlu riyakarsınız.

Yabancı hakem istemezler, Avrupa'da yabancı hakemlerin nasıl maç yönettiğini görüyorlar. Kendilerini, Avrupa'da yere atıyorlar ama onlar 'Kalk' diyor. Tabii istemezler.

"Alın size gerçek koalisyon"

Bunların transfer yapma kültürleri olağanüstü, kimse yanlarına yaklaşamaz. Birçok yerel kulüp de rahatsızdır ama ses çıkaramaz. Çıkarlarına göre transfer haberleri servis etmede, sözleşmelerde yeni jargonlar üretmede, kamuoyunu yanlış bilgilendirmede de Şampiyonlar Ligi'ndeler.

Onlar oyuncuyu ve menajeri ikna ederler, sonra da kulübünü köşeye sıkıştırarak, maddi zarara bile uğratırlar. Oğulcan Çağlayan, Taylan Antalyalı.. Levent Mercan da var ama onu alamadılar. Maçlarından önce söz konusu takımların oyuncularıyla ilgili transfer haberleri çıkartırlar. Ya da oynayacakların takımların oyuncularını transfer etmek için teklif yaparlar. Kayserispor'a Mame Thiam için Pendikspor teklif yaptı. Sivasspor'a Sainz için Eyüpspor teklif yaptı. Bu üç İstanbul kulübünün yakın ilişkileri herkesin malumu. Zaten ikisi, aynı ligde oynadı. UEFA kuralları söz konusu bile olamaz. Alın size gerçek koalisyon.

Basın toplantılarında istenilen soruları sordururlar. İstemedikleri soru geldiğinde, soru soran kişi kurumuna şikayet edilir. Ya da iletişim direktörleri gece yarısı mesaj atar ve tehdit eder. Yakın zamanda iki medya mensubu bunu yaşadı.

Bu sene bize 9 milyon TL ceza kesilmiş. Galatasaray'a 6 milyon TL ceza kesilmiş.

Biz itiraz ediyoruz. Bizim cezamız 8 milyon TL'ye iniyor. Onların 4.5 milyon TL'ye iniyor. İndirimde bile orantısızlık var.

Süper Kupa açıklaması

Federasyon başkanı devlet yetkililerine bizi işaret etmiş. Uğur Dündar'ın açıklamalarının krize sebebiyet verdiğini aktarmışlar. Kendisine sordum, oradakiler bana öyle sordu, ben de 'Evet' dedim diyerek yanıt verdi. Bu konuda bile Galatasaray'ı nasıl sahiplendiği ortada. Basit bir maçın temel gerekliliğini yerine getirmekte bile aciz olanlar Türk futbolunu yönetiyor.

FETÖ'ye kurban verilen tek kulüp Fenerbahçe. Federasyonla tazminat almak için mahkemeliğiz. 3 Temmuz'u kumpas olarak görmeyenlere soruyorum; 17-25 Aralık'ı ve 15 Temmuz hain darbe girişimi ve diğer FETÖ kumpasları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunlardan işine geleni meşru, işine geleni gayrimeşru kabul etmeniz, riyakarlığınızın en büyük kanıtıdır.

Fenerbahçe, bu ülkede FETÖ ile ilgili en son çamur atabileceğiniz kurumların başında gelir. Fenerbahçe'ye bu suçlamayı yapacak son kurum da sizsiniz; Galatasaraylılar...

Dursun Özbek benimle görüşmek istedi. Ancak ardından yapılan açıklamalar sonrası görüşmeyi iptal ettim. 

Aileme dil uzatabilecek kadar küçülecek bir adamın kim olduğunu görün istedim. Zaten laflar, onun lafları değil. Belli bir yerden alışık olduğumuz laflar. Bir yerden güç alıyorlar. Bu insanlar kendi çıkarları için devlet düşmanlığını, vatan hainliğini ve hükümet düşmanlığını korurlar.

Aziz Yıldırım'a yanıt

Aziz Yıldırım'ın herhalde 6 sene sonra aklına geldi birlik ve beraberlik. Keşke 6 senede daha sıkı sarılsaydı kulübüne. Fenerbahçe'nin birlik beraberlik içinde olması lazım, ayrışma yapılmaması lazım, ayrışma kulübe zarar verir, camiaya zarar verir. Bunun zararlarını ileride görürsünüz. Bugün göremezsiniz bir şey ama ileride 5 sene, 10 sene sonra bunları görürsünüz. Ayrışma başladığı zaman birlik beraberlik yok olur. Fenerbahçeli, Fenerbahçeli ile kavga etmeye başlar. Bu çok tehlikeli bir şey, onun için hepimizin birlik beraberliği önemli.

Süper Kupa tarihi

Süper Kupa finalini belirlerken diğer tarihleri göz önünde bulundurmadık. Avrupa'da bu turu geçmemiz ülkemiz adına da çok önemli. Ülke menfaatleri açısından rakibimiz de kabul ederse Süper Kupa finali için yeni bir tarih bulunması çok daha doğru olacaktır."

Galatasaray'dan Ali Koç'a sert yanıt

 

Ali Koç, Süper Kupa finalinin tarihini açıkladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Yılmaz14 Mart 2024 14:29

    Başarısızlığını GS kulübüne çamur atarak kapatmaya çalışan Ali Koç, payları BIST’de işlem gören bir şirketin hisse fiyatını olumsuz etkiyecek şekilde açıklama yaptığından ve GSRAY hisse kodu işe işlem gören hisse bu açıklamalarla -3.14% oranında düşütüğü için hem hisse yatırımcıları, hem kulüp hukukçuları hem de Sermaye Piyasası Kurul’ı Ali Koç için SPK’nun 1, 103, 106 ve 107’nci madde hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmalıdır.

  • İbrahim Açıkgöz14 Mart 2024 09:32

    Bu adam emek hırsızı ne konuşsa boş. En son 5 maçta 10 puan gasbederek aldılar.

  • Açıkça13 Mart 2024 22:16

    Elin arabına yurtta sulh cihanda sulh nutukları atıyorken şimdi ne oldu?  Beyimiz Türk hakemlerini beğenmiyor hakem de yabancı olsun istiyor. 

  • Sedrettin Özdemir 13 Mart 2024 21:50

    Yorum yapanlara bakıyorumda bu ülkenin neden geri kaldığını iyice anlıyorum. Aptalların hepsi Çomarsporu ve Tefeciler karaparacılar Çeteleri haklı görüyorlar. İnadına hakkın hakimyeti için YAŞA FENERBAHÇE Yaşa Ali Koç 💛💙

  • 👌🐱‍🚀🐱‍🚀14 Mart 2024 06:49

    hoooşt :D 

  • Eski 1 Fenerli 13 Mart 2024 21:11

    Çok şükür ki ESKİ bir Fenerliyim. Bu kulüb artık siyaset vesayet ve mahrumiyet girdabına sürüklenen garib bir hal içinde yöneltilmekte , maalesef

  • oktay doğaner13 Mart 2024 20:46

    Galatasaray yöneticisini muhatap alıp konuşurken birden tüm rezil seviyesiz yalan düşüncelerini Galatasaraylılar diye bitiriyor daha önce Fenerlilileri sokağa dökmeyi denedi kimse adam yerine koymadı ama hala bu sefer Galatasarlılar üzerinden bu amacını gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu kişinin amacı, düşünceleri planları kötü iyi niyetli değil bu nedenle dikkat edilmesi gerekiyor.

  • baran13 Mart 2024 20:24

    En çok son dk. penaltıları hangi takımda?  Bütün Avrupa ligleri dahil. Daha geçen Pedikspor maçı ilk yarı 14 dk. uzadı.  ! .yarı devre arası ne yaptılarsa Pendik oyundan düştü. Kısacası sizin her yeriniz şaibe.

  • oktay doğaner13 Mart 2024 20:23

    trabzon maçı geldi paça tutuştu atmadığı yalan iftira, yapmadığı rezillik kalmamış hele trabzon maçı kötü sonuçlansın gerçek yüzü tam ortaya çıkacaktır. Bu sergilediği rezillik normal hali senin gibilerin sonu hiç iyi olmaz ve sende şeyine baka baka gideceksin

  • Dursun Ali Yılmaz13 Mart 2024 20:10

    Ali Koç, FB Başkanlığı süresince %100 başarısız olmuştur. Bu başarısızlığını GS’ye çamur atarak örtmek amacındadır. Ali Koç döneminde; BJK, Başakşehir ve Trabzonspor kulüpleri de şampiyon olmuşlardır. Özellikle GS’ye karşı psikolojik ezikliğini bu tür açıklamalarla örtmeye çalışmaktadır. FB Başkanı GS kulübünün başarısını hazmedecektir. 2-3 saat açıklama yaparken eğer objektif bir yaklaşım içinde olacaksa Kasımpaşa maçının 90+6’ncı dakikasında aldıkları penaltının haksız olduğunu açıklayacaktır. Pemdikspor maçında alınan penaltı ve Pendiksporlu oyuncuya çıkarılan kırmızı kartın da haksız olduğunu şeffaf bir şekilde açıklayacaktır. O zaman GS-Antalyaspor maçındaki gerekçelerini ortaya koyabilecektir. Artık Ali Koç’un FB’de dönemi kapanmıştır. Aın dönemi diye kimse Ali Koç’un takımına şampiyonluğu hediye etmeyecektir. Git Trabzonspor’u yen, gel GS’yi mağlup et, bileğinin hakkıyla şampiyonluğu yakala, herkes seni ve takımını ayakta alkışlasın.

  • Yorum13 Mart 2024 19:35

    Az söylemiş tek tek görüntü görüntü pozisyonları gösterebilirdi

  • Ahmet Mehet13 Mart 2024 18:04

    Bu lig bitmez