E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Babacan'dan koalisyon açıklaması---

Ali Babacan'dan koalisyon açıklaması

Ali Babacan'dan koalisyon açıklaması
07 Temmuz 2015 - 23:05 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinde samimi bir çaba içinde olacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinde samimi bir çaba içinde olacağını belirterek, "Baktık ki uzlaşma, anlaşma yok, o zaman genel seçimlerin yenileneceği bir döneme gireceğiz. Ama şuna çok dikkat etmek durumundayız, milletçe birlik beraberlik ruhunu sürekli korumak durumundayız" dedi.

İzmir programı kapsamında Kemalpaşa Belediyesince Adnan Menderes Rekreasyon Alanı'nda gazi ve şehit aileleri onuruna düzenlenen iftara katılan Babacan, program öncesi selamladığı ailelerle bir süre sohbet etti.   

Babacan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçen 12 yıllık dönemde büyük mesafe kat ettiğini, adeta başka bir ülke haline geldiğini, bunu büyük istikrarsızlıkların yaşandığı bir coğrafyada başardığını söyledi.

Güneyde Suriye ve Irak, kuzeyde Ukrayna'da çatışmaların olduğunu, batıda ise Yunanistan'ın yüzyılın en önemli ekonomik krizini yaşadığını dile getiren Babacan, bu tablonun tam ortasında yer alan Türkiye'nin demokrasi ve ekonomisiyle ilerleyişini sürdürdüğünü kaydetti.

Genel seçimlerde Türkiye'nin önemli bir sınav verdiğini, halkın hür iradesiyle tercihlerini yaptığını anımsatan Babacan, şöyle konuştu:

"Şimdi bizim yapmamız gereken, halkımızın iradesi neyse bunun gereğini yerine getirmektir. Önümüzdeki haftalar, bir koalisyon arayışının olacağı haftalar olacak. Biz AK Parti olarak, 7 Haziran seçimlerinde en yüksek oyu almış parti olarak samimi bir çaba içinde olacağız. Gönlümüz açık, zihnimiz açık. Türkiye'yi nasıl daha iyi yönetebiliriz, nasıl iktidarsız bırakmayız, bunun mücadelesini vereceğiz. Samimi çaba ortaya koyacağız. Eğer olursa olur, Türkiye için iyi de olur. Ama baktık ki uzlaşma, anlaşma yok, o zaman zaten anayasa hükümleri açık, genel seçimlerin yenileneceği bir döneme gireceğiz. Halkımızın iradesi de açık. Ama şuna çok dikkat etmek durumundayız, milletçe birlik beraberlik ruhunu sürekli korumak durumundayız."

Herkesin siyasi görüşüne saygı duyulması gerektiğini belirten Babacan, "Milli birlik beraberlik duygusunu asla kaybetmemeliyiz. Çevremizde huzurun ve güvenin olduğu ülke neredeyse kalmadı, aman bu huzur, istikrar ortamının kıymetini bilelim" değerlendirmesinde bulundu.

Parti olarak tüm vatandaşları samimiyetle kucaklayan bir çizgi izlemeyi sürdüreceklerini anlatan Babacan, son seçimlerden çıkan sonucun muhasebesinin de yapıldığını, vatandaşın arzu, beklenti, şikayet ve eleştirilerinin çok iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Babacan, "Allahuteala 'Ben doğrunun yardımcısıyım' diyor. Biz onu biliriz, dosdoğru çalıştıktan sonra mutlaka bunun karşılığı olur. Yeter ki biz doğru yoldan ayrılmayalım" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gidin08 Temmuz 2015 23:59

    Ekonomiye zerre kadar katkınız yok bırakın kendi köşesine cekilin emekli bakan maasinizi yiyin

  • tolga08 Temmuz 2015 22:09

    ali babacan ekonomının e sini bilmiyor bakan koltuğundan inmedi bildenberg toplantısına katılmasının bır etkısı varmı acaba hukumetle hep ters düştü ama hep bakan oldu birlmedığımız birşeyler var herhalde.

  • biri var ki 08 Temmuz 2015 16:28

    faiz lobisinin başarılı muhasebecisi

  • ahmet08 Temmuz 2015 14:15

    inşallah yeni hükümettede olursunuz.ülke insanı ekonomi de yaptıklarınızı her zaman takdir edecektir..gönlümüz Abdullah beyin başkanlığında tekrar hükümet olmanız..

  • ALİ DAYI08 Temmuz 2015 13:07

    SANMIYORUM

  • Babacan gerçekleri08 Temmuz 2015 12:06

    Ne ilerleyiş yaa sizin bakanlığınız döneminde Türkiyede zengin daha zengin oldu, ülke kaynakları çarçur edildi, peşkeş çekildi, borçlar tavan yaptı, halk fakirleşti. ve malum çıkar çevreleri hala sizi başarılı diye umut olarak halka gazlama peşinde. Tarih içinde yerinizi aldınız babacan bey,

  • yiğit08 Temmuz 2015 11:41

    Siyaset halk için olmalı halkın refagı huzuru için olmalı rant rüşvet haksız zenginleşme olmamalı Tarım sanayisine teknoloji ,sanayisine sanayileşmeye önem vermeli. gelirinde hakça paylaşılmalı %1 59 unu alırsa diğerleri ne alacak 10000dolar yıllık gelire vatandaş için inanmıyorum asgari emekli olarak

  • SEÇMEN08 Temmuz 2015 10:47

    AKP nin başına yakışacak tek adam....

  • göktuğ08 Temmuz 2015 09:49

    Kar zarar hesabı yapılmadan ve gerekli dersi almadan şirketin yoluna devam edemeyeceğini en iyi bilenlerdensin ,önce bir muhasebe yapın bunu halka deklere edin ondan sonra yolunuza devam edin hiç birşey yokmuş gibi hareket ederseniz bunun hesabı 7 hazirandan daha fazla olur.

  • vatansever08 Temmuz 2015 00:55

    seni seviyruz ali babacan