E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Babacan AK Parti'den istifa etti---

Ali Babacan AK Parti'den istifa etti

Ali Babacan AK Parti'den istifa etti
08 Temmuz 2019 - 13:32 borsagundem.com

Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, kurucuları arasında yer aldığı AK Parti'den 18 yıl sonra istifa etti. Babacan, yeni parti hazırlıklarına ilişkin ilk resmi açıklamasını da kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan, AK Parti'den istifa etti.

Babacan, 'Kamuoyunun bilgisine' başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada "Ağustos 2001 tarihinde kurucu üyesi olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 14 yıl MKYK üyeliği yaptım. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 13 yıl Bakanlar Kurulu Üyesi oldum. Bu süre içerisinde ülkemizin elde ettiği büyük başarılara katkı vermekten onur duydum" dedi ve şöyle devam etti: 

"Görevde olduğum dönemlerde partinin kuruluş ilke ve değerlerini hem ülkemizde hem de dünyada inanarak savundum. Türkiye’nin tarihi dönüm noktalarında, doğruları için verilen büyük mücadelelerin bizzat içinde olmak benim için şeref oldu.

Son yıllarda ise pek çok alanda yapılan uygulamalar ile inandığım ilke, değer ve fikirler arasında derin farklılıklar oluştu. Aklen ve kalben bir ayrışma yaşadım. Aynı süreçte Türkiye yeni sınamalarla karşı karşıya kaldı. Dünya hızla değişti. Ülkemizde ise parlak bir gelecek vaat eden, bambaşka beklentileri olan, dinamik, yeni nesillerimiz var artık.

"TÜRKİYE'NİN BUGÜNE VE GELECEĞİ İÇİN YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATMAK KAÇINILMAZ HALE GELDİ"

İçinde bulunduğumuz şartlarda, Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna ihtiyaç vardır. Ülkemiz için her alanda doğru analizler, yeniden düşünülmüş stratejiler, planlar, programlar gerekmektedir. Çok çeşitli kesimlerle yaptığımız istişareler de bunu teyit etmektedir.

Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Ben ve pek çok arkadaşım, böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu süreçte aynı ahlaki ve toplumsal sorumluluğu hisseden çok sayıda insanla tanışmış olmak da bizim için çok sevindirici olmuştur. 

İnanıyorum ki, karşı karşıya olduğumuz sorunların çözümü, ancak, temsil gücü yüksek ve geniş bir kadro çalışmasıyla mümkün olacaktır. Beraberce çalışmak ve ortak aklı hedeflemek zorundayız. Çalışmalarımızın bağımsız ve özgür bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. Her konuda beyaz sayfalarla işe başmak gerekmektedir.

Bu gerçekler dikkate alındığında Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyeliğimin devam etmesi maalesef mümkün görünmemektedir. Bugün itibariyle istifa dilekçemi parti genel merkezine ulaştırdım.

Hepimizin amacı ülkemizin itibarını yükseltmek, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak, Türkiye’yi hak ettiği güzel bir geleceğe ulaştırmaktır. İnsan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü vazgeçilmez ilkelerimizdir. Siyasete ilk girdiğim günden bu yana bunlar için canla başla çalıştım. Allah sağlık ve ömür verdiği sürece bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazdım-yayınlanmadı09 Temmuz 2019 11:25

    , AKP fabrika ayarlarına dönmeye çalışmaya başladı.sıfır parti kurulunca seçilemeyeceğini anlayan bazı vekiller otomatik olarak, yeni kurulan partide siyasi faliyet göstermek için geçiş yapacaktır. o bakımdan en az 40 vekil saf değiştirebilir... Parti kurulması ile, üye olarak bazı vatandaşlar, özgeçmişlerine bu partiyi eklemek isteye bilir... malum diğer parti tabanı yok olmaya başladı. ana+babası x parti oy atarken çocuğu, kendi seçtiği partiye oy atıyor. aileler içinde bile bu çelişkiler çok büyüdü... parti kurmanın tam zamanı.. yaşasın 

  • dikkatli vatandaş09 Temmuz 2019 18:13

    kimisi beklentisini yazar kimisi algısını ... zorlama istersen mösyö. geçen seçimde %52 aldı cumhur ve ak parti kırp kırpa bildiğin kadar en az o da dip % 40 aldı ki bu da mahalli seçim oyu. genel seçimde her zaman üstünü alabilen bir parti ak parti. bir de önümüzdeki yıllar FED faiz indirsin sen o zaman gör asıl zıplamayı. siz IMF li günlere alışık olduğunuzdan patalojik olarak hep olumsuz ve karamsarsınız zaten. eee bir de yılların iktidarsızlık ezikliği sizleri perişan yaptı tabi... ne diyelim arpanız çoğalır umarım...   

  • Yaşamak güzel hem de çoook09 Temmuz 2019 03:43

    Abdüllatif Şener ile başladılar, parti kurdurdular olmadı, şimdi CHP milletvekili... Abdullah Gül ile zirve yaptıklarını sandılar, refikalarını öne saldılar, yok parti kuruyor, büyük umutlarla ve o 367 garabetini yaşattıkları adama ha işte çatı adayımız dediler ama hep bir mızıkçılık hep bir hüsran... Sırada Davutoğlu vardı ve birden işte yeni Bürütüsümüz, sevimli baş öğretmenimiz naraları ile nevzuhur etmek istediler, yine yayan kaldılar... Ve nihayet Babacan.... Kim tanırdı kendisini hem de başarılı bir öğrencilik masalı ile yaldızlı olsa bile. Halbuki bizler benzer diplomalı nice adamlar gördük siyasette, hep bir hüsran hep çıban... Hatırlatmak istedik, “Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı”... Eeee ne de olsa “Ettekrarı vel ahsen velev kane mie ve sittin” yani 180 kere de olsa tekrar en iyisidir. Bunun mucibi, daha başlardayız ve say say bitmez... Bu kadar tadada da elbette diplomalı birinciler yakışır ...

  • Endüstri08 Temmuz 2019 22:42

    İşte Bu Sana Yakışmadı BABACAN. Hani Sizinki Gönül İşiydi Ne olduda çıkar işine döndü.

  • Tecrübe08 Temmuz 2019 22:22

    Hatırlayabildiğim en meşhur sözü şu idi : Siyaset ömür boyu yapılacak bir meslek değildir... Ama gel gör ki siyasetten uzaklaştı, başka tarafları seçti ve fakat mesleğini hiç terk etmedi...

  • cello08 Temmuz 2019 22:20

    600 milyar dolar borç yaptı...  parti kursa iktidara gelse ne yapacak...gökten döviz mi yağdıracak...üretmeden tüketen..gel çavuş  git çavuş ...hedef yok,vizyon yok,...boş işler.

  • Kaçan Grup08 Temmuz 2019 19:22

    devasa bir ordunun adi yalan ve iftiralarına maruz kalacak.

  • Düzeltme08 Temmuz 2019 22:19

    Kaçak grup yanlışın var eski bakan CHP den ayrılmadı AK PARTİ den koptu

  • Ümit Ersoy 08 Temmuz 2019 19:22

    Hayırlı uğurlu olsun

  • Yusuf Yıldız08 Temmuz 2019 18:07

    Akp'nin en değerli ve başarılı bakanıydı..Erdoğanın yanlış yaptığı insanlardan biriydi. Akp ve Erdoğan onu çooook arayacak..

  • Tecrübe 09 Temmuz 2019 03:59

    Ne oldu Yusuf , yusuf . Başkan onu çok arayacak demişsin. Telefonla mı ? Hiç sanmam... Çünkü aranan adam başka bir şey, aranan (kaşınan) olmak bambaşka...

  • ender08 Temmuz 2019 18:00

    Allah yolunu açık etsin.Seviyoruz seni Babacan.

  • Ben08 Temmuz 2019 17:07

    Ne yaparsaniz yapin ekremin baskan olmasini engelleyemessiniz.

  • Yılmaz08 Temmuz 2019 18:54

    Daha çok hayal kurmaya devam et.ekremin göreceği eniyi yer burası.

  • Anadoly08 Temmuz 2019 18:09

    Ruyanda gorursunuz

  • okn08 Temmuz 2019 17:42

    ekrem kim

  • Ben08 Temmuz 2019 17:02

    Halal sana adamsin

  • Ahzen08 Temmuz 2019 16:37

    Ekonomi, başkanlık sistemi nedeniyle krize girdi. Başkan hala faiz sebep diyor. Halbuki ekonomi literatüründe enflasyon sebep, faiz ise sonuçtur. Ali Babacan gençliği, dinamizmi ve geçmişteki başarılı olmuş çalışmaları ve tecrübesiyle Türkiye'yi üst sıralara yükseltmede önde gelen adaylardan biri olacaktır. Tanrı yar ve yardımcın olsun Sn Babacan.

  • Ampül08 Temmuz 2019 22:25

    Size ne öğrettiler ise onu okuyup o kadar anlayıp ancak o kadar çözüm sunarsınız. Ak Parti bu ülkenin ışığı, hiç sönmeyecek. Sevseniz de sevmeseniz de.

  • Çöz08 Temmuz 2019 16:37

    çözülme hızlanacağa benziyor. 17 yıl dile kolay

  • Murat ERDOGAN08 Temmuz 2019 15:30

    Reisin gemisinde kaptan olamadiysan  baska gemide olamassin.

  • tam komedi08 Temmuz 2019 15:16

    2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan favorim Babacan idi , Konya mitinginde Erdoğanın sesi kısıldığı için katılamamıştı , Konya mitinğinde konuşmayı kim yaparasa başbakan o olur diye tahmin etmiştim ve haklı çıktım. Babacan aklı selim birisi fakat ülkenin gidişatını düzeltmek değil bir kişi , değil bir parti , değil meclis topyekün seferberlik ile mümkün  bunuda zengiler ve akp'liler kabul etmez !!!

  • M.Ünsal Şahin08 Temmuz 2019 15:09

    Ali Babacan'a başarılar diliyorum sakin ağırbaşlı geçmisi temiz dış dünyada tanınan bir siyasetci yolu açık olsun

  • Ali08 Temmuz 2019 14:45

    Liderlik vasfı yok,

  • akıl08 Temmuz 2019 19:04

    liderlik bilgi ve birikimle olur ses tonunu yükseltip hergün konuşmakla olmaz...

  • iso08 Temmuz 2019 14:45

    Ülkeyi nasıl yönetir bilmiyoruz ama şunu iyi biliyoruz ki ekonomiyi iyi yönetir!

  • spesifik08 Temmuz 2019 14:34

    Merkez Bankasının başına getirilirse hiç şaşırmam.........

  • xx08 Temmuz 2019 15:24

    adam parti kuracak. sen neden bahsediyorsun...

  • Kılavuzu karga olanın 08 Temmuz 2019 14:30

    Abdullah Gül satranç tahtasısında Ali Babacan'ı öne sürdü sonu nasıl olacak bakalım... Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin çatı adayı olmak için can atıyordu... Olmayınca Saadet partililerle dolaşıyor şu ara... Ali Babacan parti kursa oy vermem. Kıkavuzu sıkıntılı. Bir bakmışsın Kemal Dervişin İsmail Cem'e yaptığı gibi dım dızlak ortada kalmış

  • Tam isabet08 Temmuz 2019 22:27

    Süper özet...Ağzınıza sağlık...

  • Vatandaş08 Temmuz 2019 14:28

    AKP deki kafası çalışan iyi eğitimli vizyoner yegane adamlardan biriydi. Yeni partisi ülke için hayırlı olsun

  • Yusuf karabulut 08 Temmuz 2019 14:28

    Bazıları ak parti parayı betona gömdü diyor. Betondan kasıt nedir bir açıklar mısınız. Yol köprü okul hastane cami stat konferans salonu baraj tank silah iha siha yapmak mı parayı betona gömmek?

  • iskender08 Temmuz 2019 14:25

    ...Son yıllarda ise pek çok alanda yapılan uygulamalar ile inandığım ilke, değer ve fikirler arasında derin farklılıklar oluştu. Aklen ve kalben bir ayrışma yaşadım..! 15 temmuz 2016 yılında Recep Tayyip Erdoğana ve halkın seçmiş olduğu iradesine darbe yapıldı, demek oluyor ki darbe başarılı olmayınca sendeki düşünce ve fikirler değişmiş, oysa biz seni seviyorduk, sen bunu bizden aldın..

  • Seyfettin08 Temmuz 2019 13:58

    İyi adam,oy alır

  • aydın08 Temmuz 2019 13:56

    Babacan'dan lider olmaz.Bilderberg'in sürekli katılımcısı olan Babacan siyasette başarılı olamayacaktır.Amacıda iktidar olmak değil Ak Parti'nin bir miktar oyunu alıp tek başına iktidar olmasını engellemektir.

  • Bika08 Temmuz 2019 13:56

    Beton ekonomisine karşı olduğundan parti yönetiminden uzaklaştırılmıştı, ekonomi ayrıldıktan sonra betona tosladı. İnşaat şirketlerinin batıklarını vergilerle  kim ödeyecek !

  • ahmet 08 Temmuz 2019 13:54

    sayın Babacan yolunuz açık olsun. 1994 den beri destek verdiğim AK partinin bu hale gelmesine gerçekten partim ve ülkem adına çok üzülüyorum.

  • AhmetK08 Temmuz 2019 15:02

    Ak partili olmayınca, boyle sallamalar olabiliyor. Dededen berı deseydın, daha fazla etkılerdın insanları belki;)) aa bak yuzyıldır oy verenler bile vermıuprmus, biz de vermeyelım derdık;)

  • emre2308 Temmuz 2019 14:06

    akparti 2001 de kuruldu. Desteği nereye verdiğini bilmiyorsun

  • Oflu08 Temmuz 2019 13:50

    Etsin sabadaydı zaten

  • veri08 Temmuz 2019 17:21

    çamur at izi kalsın...

  • ali babacan08 Temmuz 2019 13:41

    geç ve güç oluş.

  • Sdk08 Temmuz 2019 13:41

    Başarılı adam bakalım ne yol çizecek.... Kimlerle yol alacak

  • Çöküş Başladı08 Temmuz 2019 13:37

    Hobaaa sular ısınıyor