E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAktaş: Bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı ipi göğüslüyor---

Aktaş: Bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı ipi göğüslüyor

Aktaş: Bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı ipi göğüslüyor
18 Mayıs 2020 - 11:12 borsagundem.com

GENAR Başkanı İhsan Aktaş: “Bu Pazar seçim olsa Cumhur İttifakı 2 yıl içerisinde oyunu 2 puan arttırarak yüzde 55.2 oy oranı ile ipi göğüslüyor. En beğenilen lider ise en yakın rakibine 4 kat fark atan Cumhurbaşkanı Erdoğan" açıklamasında bulundu.

 "Pazar seçim olsa Türkiye hangi partiye oy verecek" araştırması yapan GENAR'ın başkanı İhsan Aktaş, “Bu Pazar seçim olsa Cumhur İttifakı 2 yıl içerisinde oyunu 2 puan arttırarak yüzde 55.2 oy oranı ile ipi göğüslüyor. En beğenilen lider ise en yakın rakibine 4 kat fark atan Cumhurbaşkanı Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Sabah'tan İsa Tatlıcan'ın haberine göre Aktaş, araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

AK Parti oyunu iki puan artırdı

-Herkesin merak ettiği soru ile başlayalım. AK Parti'nin oy oranında 2018 yılından bu yana düşüş var mı?

Seçimlerden bu yana bu dönemde Cumhur ittifakı en yüksek seviyeye ulaştı. Son genel seçimlerde Cumhur ittifakının oy oranı yüzde 53.7 idi. Bugün yaptığımız araştırmada yüzde 55.2 sonucuna ulaştık. Bu da gösteriyor ki iki yıl içerisinde Cumhur İttifakı oy kaybetmediği gibi, oy oranını da 2 puan arttırmış görünüyor.

'CHP yerel rüzgarı kaybetti'

-2019 yerel seçimlerinde CHP'nin oy oranı neden günümüzde genel seçim kamuoyu araştırmalarına yansımıyor?

CHP'nin Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirleri alması genel siyasete de yansıyacağı bekleniyordu. Ancak seçimlerden hemen sonra yaptığımız araştırmada yereldeki bu sıçramanın genel seçimlere yeteri kadar etki etmeyeceği dikkatimizi çekmişti. Bunun sebebini şöyle açıklayabiliriz. AK Parti yerele yönetimlerde hizmet noktasında önemli aşamalar kaydetmişti. Bunun üzerine koyarak dikkat çekici bir belediyecilik hizmeti ortaya koymak çok zordu. CHP'li İstanbul ve Ankara belediyesi şu ana kadar bu zoru başaramadı. Bir de şunun altını çizmekte fayda var. CHP'nin yereldeki oy oranı her zaman genel seçimlerin üzerindedir.

'Bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı yüzde 55.2'

-Bu Pazar seçim olsa Cumhur ittifakı ipi tek başına göğüsleyebilir diyebilir miyiz?

Seçimleri psikolojisi her dönemde farklı olabiliyor. Ancak bu Pazar günü seçim olsa Cumhur İttifakı'nın oy oranın yüzde 55.2 olduğunu, meclis çoğunluğunu elde edebileceğini ve ilk turda Cumhurbaşkanı seçebileceğini söyleyebiliriz. Diğer partilerden de oy alacağını da düşünerek Cumhurbaşkanı'nın oy oranının biraz daha yüksek olduğunu bekleyebiliriz.

'İmamoğlu'nun siyaset tarzı beğenilmedi'

-2019 seçimlerinin parlayan yıldızı Ekrem İmamoğlu'ydu. Sizce beklenen performansı gösterebildi mi?

Kent meselelerine duyarlı bir insan olarak benim gözlemim şu. Geriye bıraktığımız bir yıl siyasi polemiklerle geçti. Hizmetler, yatırımlar ve sosyal meseleler gündem olmadı. Ekrem İmamoğlu'nun siyaset ve hizmet anlayışı böyle gidecek gibi görünüyor. İstanbullular da bunun farkında. İstanbullunun gündemi ve beklentisi ile İmamoğlu'nun beklentisi ve gündemi çok farklı.

'Hükümet pandemi sürecinde başarılı'

-Oy oranlarındaki artışta pandemi sürecindeki başarının payı var mı?

Bütün dünyayı temelinden sarsan ve çaresiz bırakan pandemi sürecinin iyi yönetilmesi vatandaş düzeyinde olumlu etki yarattı. Panedemi sürecinin tamamına bakıldığında eş zamanlı olarak çeşitli bakanlıkların almış olduğu önemli tedbirler var. Burada Sağlık Bakanlığında titiz, dikkatli çalışması çok dikkat çekiciydi ve toplumda kısa sürede karşılık buldu. Bunun yanısıra Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın KOBİ'lere yaptığı mali destek, 4 milyon haneye yapılan yapılan doğrudan yardım ile ekonomik ve sosyal açıdan toplumun rahatlatılmasına sebep oldu. Bunun yanısıra başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere her bakanlık bu süreçte iyi sınav verdi. Bunun adı "İyi Yönetim"dir. Pandemi süreci şunu gösterdi; hizmet, yatırım ve kriz yönetiminde AK Parti üstünlüğünü ortaya koyuyor. Buna karşılık siyasi polemik zeminine dönülünce CHP daha etkili oluyor.

'CHP'nin yüzde 63'ü başarılı buluyor'

-Muhalefet partilerine oy veren seçmen Pandemi sürecinde hükümetin performansını nasıl buluyor?

Türkiye kamuoyu hükümeti ve Sağlık Bakanlığını çok başarılı buluyor. Türkiye'nin yüzde 70'i Sağlık Bakanlığı'nın toplum ile paylaştığı verilerin güvenli olduğuna inanıyor. Yüzde 75'e Sağlık Bakanlığı'nı başarılı bulmaktadır. CHP seçmeninin yüzde 63'ü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı başarılı bulmaktadır.

'Erdoğan açık ara en beğenilen lider'

-Peki Türkiye'de en beğenilen siyasetçi kim?

10 siyasi lider arasında en beğenilen lider olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oranı yüzde 36.2. İkinci ismin beğeni oranı ise sadece yüzde 9. Önceden ikinci isimin yüzde 17'lere ulaştığını görüyorduk. Burada ikinci isim arasındaki fark 4 katına kadar çıkmış. Bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu nezdindeki gücünü ve etkisini ortaya koyuyor.

'CHP'de hayal kırıklığı hakim'

-CHP'nin oy oranlarında bir sıçrama gözlemliyor musunuz?

Son genel seçimler oy oranı yüzde 22.6 idi. Bugün ise yaptığımız çalışmada yüzde 23.5 sonucuna ulaştık. Ancak kendi beklentileri oylarının yüzde 30 sınırına dayanmış olduğu yönündeydi. Geriye bıraktığımız 10 yılda CHP'nin sosyolojik bir sıkışmışlığı yaşandığı söyleniyordu. Ancak görünen o ki bu sıkışmışlık henüz aşılabilmiş değil.

'CHP siyasi polemikten artık beslenemiyor'

-CHP'nin son dönemde içinde bulunduğu agresif tutum, darbe imaları, sert siyaset bu sıkışmışlıktan kaynaklanıyor olabilir mi?

Yerel seçimlerden elde ettikleri rüzgarın CHP'yi iktidara taşıyacağı bekleniyordu. Ancak karşı karşıya kalınan küresel meselelerde Hükümetin ortaya koyduğu başarı, Cumhur İttifakı'na olan desteği arttırmıştır. Burada CHP'nin siyaset tarzını da gözden geçirmesi gerekiyor. İyi işler yapıldığında bile siyasi polemik yaparsanız bir kıymeti olmuyor.

'Yeni partiler heyecan oluşturmadı'

-Deva Partisi ve Gelecek Partisi neden bir heyecan oluşturamadı?

Yeni kurulan partilerin bugünkü tabloda henüz bir varlık gösterememiş olduğu anlaşılıyor. Partiler kurulmadan önce belli oranda bir tartışma vardı. Ancak partiler kurulduktan sonra kadrolar ortaya çıkınca Türk siyasetine bir katkısının olmayacağı anlaşıldı. Zaten araştırma sonuçlarına baktığımızda da bugün için kamuyoyunun Deva ve Gelecek Partisi'ni dikkate almadığı anlaşılıyor. Zaten önümüzdeki seçimlerin AK Parti ile CHP arasında geçeceğini düşünürsek, bu partilerden kopmuş üçüncü partilere seçmenin yöneleceğini düşünmüyorum.

'İYİ Parti kalıcı olmak istiyorsa bağımsız olmalı'

-AK Parti ile aynı tabandan oy almaya çalışan küçüklü büyüklü partiler var. Bunların Cumhur ve Millet ittifakı dışında üçüncü bir ittifak kuracağı söyleniyor. Bu ittifaka şans veriyor musunuz?

Tartışılan bu üçüncü ittifak ile ilgili farklı bir kanaatim var. Yeni kurulan partiler ve Saadet Partisi'nden bağımsız olarak İyi Parti'nin kalıcı bir parti olması için başka bir tutuma ihtiyacı var. Milliyetçi gelenekten gelen bir partinin HDP'nin gölgesinde kalması İyi Parti seçmenini yaralamaktadır. İyi Parti'nin bağımsız bir siyasi parti kimliği oluşturabilmesi için ittifaklardan bağımsız bir pozisyon almasının faydalı olacağını düşünüyorum. Meral Akşener Cumhurbaşkanlığına bizzat aday olarak önemli bir adım atmış ve partisi için faydalı olmuştu.

Bazı Avrupa borsalarında açığa satış yasağı sona erdirildi

Nurettin Deniz, Ulaşlar Turizm'de hisse sattı

Banka hisselerinin alıcısı yok

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (85)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hadan19 Mayıs 2020 11:21

    Pkk.trolleri.CHPve IYI PARTI..ne oldu.zorunuzami Gotti.. siz daha millet darbe yemediniz.. ha..ok ortaklinginizada..allah belanizi.vercek.isallah.ektiginizi biceceksiniz..soysuzlar

  • Atma beaa18 Mayıs 2020 22:44

    Bu adamın atışı kimsede yok yahu :))))

  • vatandaş18 Mayıs 2020 20:02

    artık tek çareleri milleti darbecilikle suçlayıp ,her zamanki gibi bir mağduriyet yaratmak ve yalan dolan anketlerle yandaşlara moral pompalayıp ani seçime gitmek ,milletin evine ekmek götürecek takati kalmamış ,nasıl niçin artmış ,sanki bunlar terazi ,millete bak sen millete her gün her şeye zam emekliye gelince gam üstüne gam hele köylüyü hiç sormayın esnaf işci yanıyor be ne 54 24 alsınlarda öpüp başına koysunlar 

  • İxmir18 Mayıs 2020 19:22

    Millet aç , işsiz aktrol seni

  • kodaman18 Mayıs 2020 19:05

    %55 az yazmışsın,şöyle bir baba %75 yazsaydınya.Artık ne yaparsanız yapın evde ekmek yok ekmek aloooo..

  • Hikmet18 Mayıs 2020 18:28

    Bu anket Alp il teşkilatında yapılmış ama onlarda fira vermeye başlamiş

  • Y18 Mayıs 2020 18:14

    BU MILLET, DAHA CUMHUR ITTIFAKINA OY VERIRMI ACABA.

  • İbrahim uçar19 Mayıs 2020 00:13

    Asla vermem

  • fred 18 Mayıs 2020 18:02

    bir raklam dinlediniz sakalından belli görüşün

  • Vatandaş18 Mayıs 2020 17:32

    Adamın tipi tam bir Aktrol.!

  • Erol g.18 Mayıs 2020 17:15

    BANA PARAYLA BİLE MASKE ALMAYI YASAKLAYAN/PARTİSİ BIRDE BENDEN OY VERMEMİ MI BEKLEYECEK ?

  • Devşirme erm18 Mayıs 2020 19:17

    Ağa sen zaten oy vermedin ki. Ben de vermedim. Ama bu milletin işi belli olmaz. Karadeniz, doğu, iç Anadolulu pek , çok müslüman, muhafazakar kardeşlerimiz yüzde 70-80 akp der bak o zaman yüzde 55 le olur.

  • ahmet kaya 18 Mayıs 2020 16:39

    mademki çumhur önde ozaman gelsin secime bakalım

  • Kamil18 Mayıs 2020 16:35

    Millet işsizlikten , açlıktan ne yapacağını şaşırdı, Hala mı prim veriyorsunuz ya

  • GOOD BYE18 Mayıs 2020 15:29

    AKP nin yok oluşunu sen de durduramayacaksın, kaybetmeye mahkumsunuz... sonra oturup hesap kitap işine bakacağız, bakalım nereye nasıl ve ne kadar harcamışsınız...

  • Cem cemal 18 Mayıs 2020 15:11

    Yav he he de geç sandık affetmez kardeşim affetmez dolar 7 tl olmuş tl erimiş. Hazine para yok elin Suriyeli bizden iyi algı vergi yok HAstane bedava ilaç bedava. Fak fuk fonundan her ay maaş bedava.... E türk halkı işsiz sen git kredi çek :%=)😀😀😀 bankalar kredi vermiyor çünkü talep edenlerin %80 ni icralık kırmızı kalem yemiş alanda 3.000 tl anca veriliyor.... Nerde kalmıştık 5 maske beşten buyuktur :=)

  • Ahmet Tapbaş18 Mayıs 2020 15:08

    Herzamanki gibi yandaş manipülatörsünüz, artık kimse bu oyunları yemez, yapılacak ilk seçimde akp kaybedecek siz kaybeceksiniz,islediginiz bu suçların hesabını vereceksiniz.

  • Böyle bir sıfat için18 Mayıs 2020 14:50

    Bu laf salatası normaldir.

  • Aynen18 Mayıs 2020 14:20

    Millet aç kaldıkça, AKP oylarını arttırmaya devam ediyor... güzel yönetim modeli...Çok güzel anket sonuçları.  İstanbul seçimlerinde bile cumhur ittifaki anketlerinizde ipi göğüslüyordu... 2. sçeim tekrarındada ipi göğüzleri fark attı... seçim sonuçlarında ip biryerlere kaçtı gitti... ankete devam edin. ilk seçimden sonra anketör firmanız yapacak anket bulamayacak. : )))  işsiz kalır kapatır gidersiniz...

  • Erol g.18 Mayıs 2020 13:54

    1980 öncesı seçimlerde CHP en yuksek oy oranı ile birinci parti olur ama baraj olmadığindan tek başına iktidar olamazdı Adalet ve kalkinma partisi baraj sistemi sayesinde daha az oylarla tek başına iktidar olmuştur

  • TC VATANDAŞI 🇹🇷18 Mayıs 2020 13:43

    ATAMTÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 🇹🇷

  • ...18 Mayıs 2020 18:34

    araplar yorumu beyenmez... 

  • matçı18 Mayıs 2020 13:30

    yaw hee heee...

  • kadir ekici18 Mayıs 2020 13:24

    seçimleri herzaman ekonomi belirler.bayrağınız,kuranınız sizin olsun.bana aylık bin dolar emekliği aylığı veren devletin  bayrağı-dini gerek.

  • oktaydoğaner18 Mayıs 2020 18:17

    kadir ekici ayılınca yaz

  • Ali18 Mayıs 2020 13:06

    Bu pazar seçim olsa sokağa çıkma yasağı var vatan partisi birinci olur

  • vatandaş18 Mayıs 2020 13:04

    CHP ve yancı partilerin en az %60 alması lazım. Adamlar bir sürü; temel atmama, milli projelere engele olma,  ayaklanma ve seçim söylemleri yaparak yatırımcıları rahatsız etme, yabancı yatırımcıyı ülkeye gelmeme çağrısı yapma, ülkeyi İMF kredisi almaya zorlamak için manüpüle etme, gibi bir sürü icraat yaptı, bu kadar icraatın karşılığı bul olmamalıydı. Bu millet nankör ne deyim.

  • Mahallenin delisi18 Mayıs 2020 21:38

    Vatandaş eğer senin dediğin derecede etkin olabilse zaten bu seçime sarkmazdı tek başına iktidar olurdu... Bunlar batmak üzere olan bir zihniyetin son çırpınışları.. Bu andan itibaren din, türban, hastane ( ki yatırım maliyetleri gizleniyor neler vadedildi gizleniyor) dıjj güçlerrr hikayeleri başlar çünkü seçim yakın zeminini şimdiden yapmak lazım. Bu ekonomi seçim isteyecektir...

  • Yatırımcı18 Mayıs 2020 13:24

    Bunları yapacak güce sahipse yüzde 60 oy da alırdı. Abd den ve İngiltere den swap kredisi isteyen de yancı dediğin partiler haklısın

  • ersin18 Mayıs 2020 13:04

    Başka bir haber sitesinde CeHaPe anketçisi bile 51 diyor. Cumhur ittifakı 58 alır tahminimce.

  • Mahallenin delisi18 Mayıs 2020 21:42

    Ersin’in “ Ütopyası” raflarda yerini aldı... Bu düşünceyi alana 2 paket makarna hediyemizdir ;))

  • Ahmet Tapbaş18 Mayıs 2020 15:13

    Sen ruyadasin galiba

  • Ayşen hanım 18 Mayıs 2020 13:03

    Yapın 1 ay sonra görün cumhur ittifakını hadi yapın halk aç

  • Vatandaş 18 Mayıs 2020 21:45

    Ayşe Hanım bende size olumsuz puan vermek isterdim ;) ama ne yazık ki dolar - TL mevduatım yok altının yanından geçemiyorum... Yardım ise hak getire... Mecburen bunlar olmadığı için siz haklısınız diyorum...

  • .. 18 Mayıs 2020 15:23

    Bitmedi gitti mağdur edebiyatınız. Eskinin zor günlerini siz hiç yaşamadınız galiba. Şimdi iyi kötü herkes herşeyi alabiliyor. Şükretmeyi öğrenin biraz.

  • Çomar seni18 Mayıs 2020 15:23

    Halk denen gerizek iftarda da aç kalabilir, sahurluk da bulamayabilir

  • Vatandaş18 Mayıs 2020 13:31

    Yorumu beğenmeyenlerin karnı tok, işsiz kalmamışlar

  • HALK18 Mayıs 2020 13:12

    Bayan, halk'ın aç olması gayet normal, Ramazan ayında olduğumuzun farkında değilsin sanırım.

  • gobel6618 Mayıs 2020 12:55

    CHP spor ve yancıları hala CHP sporun seçim kazanacağını sanıyor yaa.. Çok komik insanlarsınız, tamam yüce lideriniz gibi yalanda mahirsiniz lakin buna kendiniz inanmayın.

  • cuk18 Mayıs 2020 12:44

    ihsan aktaş a teşekkür ederiz. bu kadar insanı algı haberi ile buraya topladı. sayesinde herkesin şimdiden Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum

  • Bika18 Mayıs 2020 12:43

    Türkiye yoksullaşıyor.

  • vatandas18 Mayıs 2020 12:42

    bi secime gitsenizde goreyim sizi dumenciler

  • Gene fark yiyeceksin18 Mayıs 2020 15:25

    Dost çomarı İstanbul Ankara sonsuza kadar sürmedi. Türkiye'yi de kaybedeceksin. 20 seçim kazanır, birinde kaybeder defolur gidersin. Seçimde her katekulliyi yaptın gene de İstanbul'da farkı yedin

  • BİR DOST18 Mayıs 2020 13:59

    20 seçim anlamamışsın bir seçim de anlayacak değilsin ya.

  • umut18 Mayıs 2020 13:45

    Yenmiş de yenmiş.Yenmiş de yenmiş.Chp bu vizyonsuz siyasetçiler oldukça daha çok yener.

  • AhmetK18 Mayıs 2020 12:39

    Başlamıs yorumlar yine, secım zamanı gorursunuz. Bu krizi bile ne kadar basarılı yonettıgımızı goremeyecek kadar vicdansızsınız. Basıretsız halk dusmanı chp ve ne oldugu belli olmayan ip e sıgınacak kafar vizyon fukarası tuzu kuru insanlarsınız. Siz boyle mankurt olarak dunyayı anlamadan yasamaya devam edın ama keske bu ülkede olmasanız..

  • Yatırımcıya18 Mayıs 2020 15:28

    Gündemi muhalefet medyalarından takip etmeyi bırakırsan gerçekleri öğrenme şansın olur. Yorumlarının mantıklı hiçbir tarafı yok. Nasıl yatırımcısın ilginç

  • Yatırımcı18 Mayıs 2020 13:30

    Pandemi dışında hangi kriz iyi yönetildi. Abd ye kızıp s-400 aldın açamadın. Rusya ile karşı karşıya geldin abd den swap borcu istedin. Onu da vermediler. Hazine garantili köprüleri de vergilerden ödüyorsunuz.

  • KÜRŞAT18 Mayıs 2020 12:26

    KAÇ PARA ALDIN O SENİN HÜSNÜ KURUNTUN  KAMUOYU OLUŞTURMA  STARETİJİSİ BOŞUNA İN HALKIN ARASINA ANYAYI KONYAYI GÖRÜRSÜN  TELEVİZYONLARDA AHKAM KESMEKLE OLMUYOR

  • Asuman 18 Mayıs 2020 13:08

    Sen imanoğlu olacak hayal ğör

  • cenk18 Mayıs 2020 12:24

    Anlaşılan seçim yakın anketçiler çıktığına göre

  • cemal18 Mayıs 2020 12:15

    bunca millet bu habere gülüyorsa bir yerde yanlış var demek, %35 alsınlar başarı derim 

  • Cemale18 Mayıs 2020 15:35

    Sizin halk ve milletten kastınız burada yorum yazan muhalefet taraftarları olduğunu düşünürsek gülmeniz normal. Ama gerçekler burdan ibaret değil

  • Uyan18 Mayıs 2020 12:07

    Siz ancak okumayan...düşünmeyen..ihaleye fesat karıştıran....baskı altındaki zam yüküne mecbur bıraktığınız....koyun sürüsünün oyunu alırsınız........hdi oradan

  • KADİR18 Mayıs 2020 12:18

    Buradan en azından cin ali 1. bölümü okumuş gözüküyorsun, oy oranlarını sen söyle de millet aydınlansın.

  • A. A.18 Mayıs 2020 12:05

    Chp, ip, hdp hiçbiri umut vermiyor. Terör örgütleri ile beraberler. Aldıkları belediyelerde hizmet yok. Çapsız, vizyonsuz adamlar. O yüzden Cumhur ittifakıyla devam...

  • vatandas18 Mayıs 2020 12:43

    secimlerde akepe ve  mhp tarihin tozlu sayfalarında goreceksiniz

  • ıtri18 Mayıs 2020 12:04

    80lik arkabahçeli baraşı geçiyorsa, birşey demeye gerek yok

  • Ekir kulu18 Mayıs 2020 12:02

    Adam emir kulu, ne demesini bekliyorsunuz

  • Alpertunga18 Mayıs 2020 12:01

    Gerçekler var efendi.Alıştınız algıyla gerçekleri değiştirmeye.İşkurun önüne git de anket yap bakalım...

  • BİR DOST18 Mayıs 2020 11:59

    Halk ve Foxs tv den başka tv seyretmeyenler kendi algılarına kendileri kanıp, kendilerini milliyetçi, % 3 lük partileri %60 görmeye mahkumdur. 

  • ... 18 Mayıs 2020 15:48

    Yatırımcı 90'lı yılları bir araştır da zam ne demekmiş öğren, belliki yaşın küçük. Yatırım yapmadan biraz ekonomi bilgisi alsan iyi olur

  • yatırımcı18 Mayıs 2020 12:17

    A haber izleyen de ülkede eknomominin uçtuğunu zannediyor. uçan birşey varsa zamlar. arada fark göremiyorum.

  • cuk18 Mayıs 2020 11:55

    pandemide işsiz kalıp hiç geliri olmayanlar ile yine işsiz kalarak ayda 1.000 TL devlet yardımı alıp bunu nerelere harcayacağım diye düşünenlerin oyları ile % 55 in çok üzerinde oy alır diye düşünüyorum.

  • ... 18 Mayıs 2020 15:58

    Keşke gerçekten ihtiyacı olanlar başvursa da rakam 1000 TL değil daha fazla olsa. Malesef bizim ülkemizde hiç çalışmadan aylık almak isteyen milyonlar var.

  • vatandaş18 Mayıs 2020 11:53

    son zamanda örnek gösterilen tek başarı kalemi pandemi süreci. onun da sebebi belli. işi bilen bakan ve koordineli çalışan bir bilim kurulu var. ekonomi, tarım ve dış siyasetten örnek veren yok. vatandaş da hergün gelen vergi ve zamlardan memnunsa sorun yok tabi.

  • ... 18 Mayıs 2020 15:54

    Yapma ya gündeme göre bakanları başarılı buluyorsunuz hadi kabul edin. Daha bikaç ay önce depremde bir bakanımız, harekatlarda başka bir bakanımız için de doğruları kabul edebilmiştiniz. Patates soğan operasyonunda tarım bakanlığı gayet başarılıydı. Ekonomi de tüm iç ve dış saldırılara rağmen gayet iyi durumda. Siz rahat olun bu kadar taraftar olmayın herşey yolunda. Biraz da destek olmayı deneyin

  • Erol g.18 Mayıs 2020 11:50

    PALAVRA PALAVRA PALAVRA Palavra palavra palavra palavra inanmam genara

  • kamil18 Mayıs 2020 11:42

    taraf olduğunuz müddetçe söylemleriniz dikkate alınmaz. objektif olmadığınızı herkes biliyor.

  • Egeli mert 18 Mayıs 2020 11:42

    Tek yorum yapasım geldi çok kısa ve öz :=) nokta.

  • ... 18 Mayıs 2020 16:00

    Muhalefet genel merkezlerinde yapılsaydı ağlayacak mıydın, istediğiniz sonuç anca o şekilde çıkar da

  • AHMET ÖZBİR18 Mayıs 2020 11:41

    CUMHUR İTTİFAKI varken İllet İttifakı'na kanar mıyım, vatanımı ağlatır mıyım? Allah muhafaza buyursun iktidar olsalar devlete dolduracaklar PKK-FETÖ'cüleri BİTİRECEKLER T.C. DEVLETİ'ni. İyi ki varsınız REİS'im, BAHÇELİ'm, AK PARTİ, MHP, ülkem sizinle HEP İLERİYE.

  • AHMET ÖZBİR18 Mayıs 2020 14:29

    "kemal" mal mal yorum yaptığının farkında mısın? Senin gn.bşk.nın seçimlerde ne diyordu; "SANDIĞA TIPIŞ TIPIŞ GİDECEKSİN, OYUNU BİZE ATACAKSIN" Daha önce de ne demişlerdi, "HER EVDEN BİR OY PKK'NIN PARTİSİNE!" Siz ne yaptınız, TAPTINIZ!

  • özözözöz18 Mayıs 2020 14:05

    çok rezil bir adamsın.. seni gidi

  • kemal18 Mayıs 2020 12:46

    bu sag  cenap hep boyledir  padisahım cok yasa bunlar sorgulama nedir bilmez tam koyunlardır

  • cuk18 Mayıs 2020 12:20

    gözü yaşlı tek başına !!!!!

  • EFEEEEEEEEE18 Mayıs 2020 11:36

    YALANIN BATSIN SEN MİLLETİN İCİNDE BİR GEZ DE SOR CÖK MU İYI Kİ DURUM MİLLETİN AMADI AĞLAMIŞ SEN YALAKA SONUCLARLA DEVAM ET HAYALLERİN BIRGÜN SENİ GUNAHKAR YAPACAKTIR

  • Anket sonucu 18 Mayıs 2020 11:34

    Millet memsunsa sorun yok. Ancak bu anketler hiç inandırıcı gelmiyor.

  • kemal18 Mayıs 2020 11:32

    kafayı algı ile bozmuşsunuz ... algı ile olgu birbirine girmiş haberiniz yok :))

  • Pontuslu Çepni18 Mayıs 2020 11:32

    Evet yavrum hatta yüzde 98 le kazanır. Allah bu millete akıl fikir verir inşallah da 20 senede yapamadığı neyi yapacak diye sorar ? Uçak göklere, araba yollara çıkar yakında. Petrol de buluruz.

  • Vb18 Mayıs 2020 11:31

    Eee yani, vatandaş İstanbul Şehir Hastanesine mi oy versin , yoksa fuardan bozma Adana Kapalı Hayvan Pazarına mı ? ( İnsana göre değil ama Kurbana 2 ay var, bence yine de işe yarar, satış ve kesim )

  • Bırak bu ayakları18 Mayıs 2020 11:30

    He sakallı yandaş, belediyelerde de öyle dedin kaybettin. Eğer kazanacak olsalar muhaliflerin seçime girmesini engellemeye çalışmaz, kendine güvenir erkenden gereksiz seçime girmezler. Kazandık kazandık bu kovid sonrası başarı hikayesiyle kazandık yoksa sonra hayatta kazanamayız kafası var sizde. Yabancı borsada satıyor, ekonomiye güvense satar mı hiç ? Belli ki döviz sonra yine yükselecek

  • Sdk18 Mayıs 2020 11:29

    İmamoğlu fos çıktı... Az iş çok laf resmen adam... Birde millet can derdindeyken adam eğlencede... Millet görüyor muhalefet gram yol alamamış....

  • Hırsızlık fonu18 Mayıs 2020 12:20

    Sdk senin yandaş yorumları biliyoruz. İmamoğlunu destekledik fos çıktı algını yemezler

  • TESELLİ18 Mayıs 2020 11:29

    anketi AKP seçmeniyle yaparsan sonuçta bu olur, en beğenilen lider de manidar...  bir soru: madem  erdoğan en sevilen liderdir ve madem açık ara öndeler erdoğan ın bu agresifliği ve her konuşmasında muhalefete yüklemnesinin sebebi  nedir?    yoksa bu yapay anketler ısmarlama veya terapi amacıyla mı yapılıyor?