E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkkuyu Nükleer Santrali inşaatı için 'gecikecek' iddiası---

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı için 'gecikecek' iddiası

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı için 'gecikecek' iddiası
05 Ağustos 2022 - 08:55 borsagundem.com

Akkuyu NGS’de proje sahibi Rosatom, inşaatı tamamlamak için 6,1 milyar dolar finansman aradığını duyurdu. Şirket, kredinin bir kısmını Türkiye’de DİBS veya mevduatta tutmayı planlıyor. Santral inşaatında gecikme olabileceğini iddia ediliyor

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı ile ilgili sözleşme feshi ile başlayan tartışmalar son günlerin gündemi. Santral inşaatının proje sahibi Rus Rosatom, Dünya'da Mehmet Kaya imzalı haberde iddialara yanıt verdi. Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanabilmesi için de 6.1 milyar dolarlık finansman aranıyor. Bazı kaynaklar ise santral inşaatının gecikebileceğini öne sürüyor. 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Akkuyu nükleer santral inşaatında neler oluyor?

 

Akkuyu Nükleer'de sözleşme feshi krizi

 

Akkuyu 2023 yılında tamamlanacak

 

Akkuyu'da şirket değişikliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Ağustos 2022 09:11

    Madem Ruslar üretecek, rus muhendisler çalıştıracak, ruslardan satın alıp elektrık hatlara gelecek ... :D Rusyadan direket eletkrık satın alırdık, bu tesis boşa kurulmazdı. :D ne avantaj oldu şimdi ?

  • Recai05 Ağustos 2022 11:09

    Adamlara zorla millilik şartı koyup türk bir şirketi ortak ettiler malı götürüyorlardi.beceremediler, Rusların da kafa atti