E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAkbank ile Takasbank işbirliği---

Akbank ile Takasbank işbirliği

Akbank ile Takasbank işbirliği
18 Temmuz 2013 - 14:19 borsagundem.com

Akbank’ın yurtdışındaki yerleşik kurumsal müşterileri Takasbank’tan saklama hizmeti alabilecek

Akbank, Takasbank ile bir işbirliği anlaşması imzaladı. Akbank ve Takasbank arasında imzalanan işbirliği anlaşması uyarınca, Akbank’ın yurtdışında yerleşik kurumsal müşterileri Takasbank’tan saklama hizmeti alabilecek.
İmza törenine Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Takasbank Genel Müdürü Murat Ulus’un yanı sıra iki bankanın temsilcileri katıldı.
Türkiye’nin başarılı performansı ile yatırımcılardan artan oranda ilgi gördüğünün altını çizen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Takasbank ile imzaladığımız işbirliği anlaşmasıyla yurtdışında yerleşik kurumsal müşterilerimiz Takasbank’tan saklama hizmeti alabilecek. Bu kapsamda, Takasbank ile yaptığımız işbirliği Türk bankacılık sektöründe bir ilki temsil ediyor. Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında pozitif ayrışmaya devam etmesini, kurumsal yatırımcıların da portföylerinde Türkiye'ye verdikleri ağırlığı artırmalarını bekliyoruz. Bu işbirliği kapsamında Takasbank’ın sunacağı saklama hizmetiyle, yurtdışındaki kurumsal yatırımcılara sağladığımız finansal işlemleri daha da ileriye taşıyoruz." dedi.
İmza töreninde konuşan Takasbank Genel Müdürü Murat Ulus, “Takasbank, sermaye piyasamızın gelişimine katkı sağlayan güvenilir ve etkin işlem sonrası hizmetlerini uluslararası kalite standartlarında sunma ve uluslararası piyasalarda da tercih edilen bir kurum olma vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Piyasadan gelen talepler doğrultusunda global saklama hizmet ağımız kapsanan piyasa ve ürün çeşitliliği açısından sürekli genişletilmektedir. Yerel saklama hizmetimiz çerçevesinde yabancı kuruluşlara,  hesaplarında bulunan menkul kıymetlere ilişkin nakit transferi, hak kullanımı ve raporlama
işlemlerini de kapsayan saklama bankacılığı hizmetleri verilmektedir. Paydaşlarımızın katkısı ve güveniyle yenilikçi işbirliklerinin bir parçası olmaktan memnuniyet duyduğumuzu, bu tip işbirliklerinin
hizmetlerimizi geliştirip, sermaye piyasamızın gelişimini
destekleyeceğini düşündüğümü ifade etmek isterim” dedi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)