E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkar'dan ABD heyeti ile görüşme açıklaması---

Akar'dan ABD heyeti ile görüşme açıklaması

Akar'dan ABD heyeti ile görüşme açıklaması
07 Ağustos 2019 - 12:08 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Akar: "(ABD heyeti ile görüşme) Şu anda devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD heyeti ile yapılan görüşmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Akar "Şu anda devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde tamamlanmasını bekliyoruz. Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahade ettik. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti" dedi.

"TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Akar şu mesajları verdi: 

Terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda yapılması gereken ne ise, bu mümkünse ABD ile değilse kendi başımıza yapmaya kararlı olduğumuzu iğfade ettik. Toplantıda güvenlik endişlerimizi dile getirdik. Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahade ettik. Bu toplantıların değerlendirmesini yaptığımızda, oldukça olumlu geçtiğini, yapıcı yaklaşım içinde olunduğunu söylemek yanlış olmayacak.

"ARZUMUZ ABD İLE HAREKET ETMEK"

Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirildiği üzere biz ABD'li müttefiklerimizle beraber davranmayı, çalışmayı arzu ediyoruz. Eğer bu mümkün olmazsa, bu konuda milletimizin ve bölgedeki dost ve kardeş halkın güvenliğini sağlamak için gerekeni yapacağımızı defalarca söyledik. Bu konudaki planlarımız, hazırlıklarımız sahadaki birliklerimizin duruşu hepsi tamamlanmış durumda. Ama bizim arzumuz ABD ile hareket etmek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Azad07 Ağustos 2019 18:08

    Biz de yedik. abd savunma bakanı kendi başınıza hareket edemezsiniz. Benim olurum olmadan gıppırdayamazsınız , diyor. Yine çuval geçirirlerse yıkılırım :( 

  • Ahmet tecer07 Ağustos 2019 15:48

    Yine  amerika oyunlarına geldik süre uzatıyorlar, 5 yıldır halen anlamadınız mı ? 5 yıldır operasyon yapıyoruz diyor hop geliyorlar 6 ay 1 sene uyuyor, hep aynı tiyatro

  • Hasan basri07 Ağustos 2019 15:00

    Abd pkk/ypg silah yığarken nasıl bir anlaşma anlıyamadık

  • bekir ırmak07 Ağustos 2019 14:27

    Türkiye artık bölgesel bir güçtür ve ABD bunu seve seve kabul edecek

  • öneri güleni07 Ağustos 2019 14:21

    tarih yazmamıştır batının Türk e dostane yaklaştığını . Varsa şayet KIYAMET denilen gün , O güne kadar da dostane davranmayacağı tarih in sayfalarında açıktır ve nettir. Aksini düşünmek .....

  • mz07 Ağustos 2019 14:13

    aslında Abd pkk pyd amarıkaya götürse daha iyi eder burada bu kadar masrafta etmez.

  • Diplomasi Teorisi07 Ağustos 2019 14:08

    Bir an önce sahada istediğinden fazlasını al sonra fazlasını iade etmek için müzakere et. Elindeki sıfırın müzakeresi olmaz. Başkasının sizi siz de kendinizi oyalamayı bırakın.

  • gobel6607 Ağustos 2019 13:06

    ABD bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada reisin dediğine gelecek. çok işine gelmiyorsa biraz zaman alır o kadar.

  • türkmen07 Ağustos 2019 17:12

    SARI ÖKÜZ hikayesini bilseydin,Türkiyenin yediği golleri,heba ettiği imkanları görüp,birdaha reis demezdin. one minute tiyatrosunu hala çözemeyenler var.Allah yrdım etisn müslümanlara,milletimize

  • Günü mü kurtarıyorsunuz, geleceği mi?07 Ağustos 2019 12:40

    Oyalayacak yeni teklif mi yaptılar yoksa.. Amerika silah verdiği grupları bölgeden alıp götürecek mi yani? sizin görüşleriniz buydu, bu görüşe mi yaklaştı Amerika? (Çay kahve içerken gülümsediyseniz olumlu tek şey odur heralde)

  • Celal08 Ağustos 2019 12:42

    Olay bob projesinin ilerletmek pkk ypg ye daha cok silah verip tutkiyeye karsi kullanacak

  • Sdk07 Ağustos 2019 12:32

    ABD yine kullandı ve satacak hdpkk yı...