E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkar, Suriye'de 76 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı---

Akar, Suriye'de 76 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Akar, Suriye'de 76 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı
03 Şubat 2020 - 19:33 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de 5 asker ve 3 sivilin hayatını kaybettiği saldırıya Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yanıt verildiğini duyurdu. Akar, "76 rejim mensubu asker etkisiz hale getirildi" dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve ilgili kurum temsilcileri Suriye sınırının sıfır noktasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki faaliyetlerinin yönetildiği Harekat Merkezi’nde birlik komutanları ile bir araya geldi.

Akar buradaki kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, Soçi ve Astana’da belirlenen mutabakatlar kapsamında başlatılan sürecin devam ettiğini belirtti. Bu çerçevede bugüne kadar çeşitli ateşkeslerin ilan edildiğini hatırlatan Akar, “Ancak her seferinde rejim tarafından bu ateşkesler bozulmuş, bu ateşkeslerin sürekliliği sağlanamamıştır” diye konuştu.

Mutabakatlara uygun olarak faaliyetlerini yerine getirdiklerini ifade eden Akar, şunları söyledi:

“Bu çerçevede ateşkeslerin sürekliliğini sağlamak, birliklerin güvenliğini sağlamak, diğer taraftan da göçün önlenmesine ve buradaki insanların zor arazi ve iklim şartlarında yaşadıkları insanlık dramına son vermek maksadıyla bu konudaki çalışmalarımızı sürdürmekte ve ilave tedbirler almaktayız. Bu nedenle arazideki unsurlarımıza gerekli desteği sağlamak, takviyeleri yapmak bakımından bazı intikaller planlandı ve icra edildi. Bu intikaller önceden kurulan düzen çerçevesinde muhatabımız olan Ruslarla koordine edildi onlara hem yer hem zaman bakımından gerekli bilgiler verildi.

Son olayda da intikalimiz bir gün öncesinden yani dün saat 16.13 ve teyiden saat 22.27’de buradaki ilgili arkadaşlarımız tarafından Rusya tarafındaki ilgili personele bildirildi. Bu iletişim ve bilgilendirmelere rağmen, tüm bu önlemlere rağmen, rejim tarafından gece saat 01.13’te unsurlarımıza karşı ateş açılmıştır. Talimatlar doğrultusunda ve meşru müdafaa çerçevesinde oradaki unsurlarımız tarafından rejim hedeflerine karşı anında gerekli mukabele misliyle gösterilmiştir. Şu ana kadar 54 rejim hedefi ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre şu ana kadar 76 rejim mensubu, askeri etkisiz hale getirilmiştir. Diğer taraftan da bizim şehit ve yaralılarımız var.”

'Asil milletimiz bundan emin ve rahat olsun'

Şehitlere rahmet yaralılara acil şifalarını ileten Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde bir an önce ateşkesin sürekliliğini, birliklerimizin güvenliğini, göçün önlenmesini ve zor arazi ve mevsim koşullarında büyük bir insanlık dramı yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla gerekli her türlü tedbir alınmıştır, alınmaktadır. TSK, bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğu eksiksiz, aksaksız yerine getirmektedir. Asil milletimiz bundan emin ve rahat olsun.”

Toplantının ardından Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi’nin bölgedeki incelemeleri devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ve04 Şubat 2020 10:15

    Evet. cevap olarak askeri hava üssü yada askeri bir kaç merkezi israil gibi vurmak en güzel cevaptır. esad için can gitmiş askeri vurulmuş umrunda mı? esad için stratejik bir alanı ve mevzuyu yok edersen korkar... yoksa milyonlarca suriyeli oldurdur ve olmesıne gozyumuyor umrunda mı ? ı askerimize kurşun sıkan şerefsiz suriyeli askerler.. suriyeli analarınız, bacılarınız, çocuklarınız, o şerefli askerlerin şefkati ile can güvenliği sağlanıyor. Araplar böyle gelmişde ve geçmişte rusylara abd lilere gavura kuşun sıkmaz osmanlıya sıkar. buda hala ümmetçilere ders olsun. araplardan dost olmaz... bırakın dın ıman kuran ayaklanı. görun gerçekleri... kurşun sıkan suriyelilerin bacılarına ekmek su veren mehmetçiğe kurşun sıkar itler...

  • ee04 Şubat 2020 10:12

    hocam cevap versenıze. 90 bin kişilik ordu yüzlerce uçak emrinizde... vurun şerefsizleri. ne bekliyorsunuz ?  ne molası bu?  2 askeri görevlisi üst rutbelisini indirim roketle. akıllı bombala. yakındaki bazı merkezleri imha edin... abd olsa anasını ağlatırdı esadın sarayına kadar... esadın kopeklerı bıtmez vurmayla. abd israil rusya gibi olacka. tepe kadrodan 3 - 5 kişiyi emri veren kişileri indireceksin. böyle mevzı bolbalamakda nedır?

  • 1004 Şubat 2020 07:33

    KARŞILIK SÜRİYENİN TEK NOKTASINDA OLMAZ CAN ALICI NOKTALARA İSABETLİ ATIŞLAR.ARTI BİR İKİTANE HAVA UNSURUNU ETKİSİZİ HALE GET.

  • kılıç04 Şubat 2020 07:32

    REJİM DENEN KAHPE ÇOLUK ÇOCUK KOYMAYIP KATLEDİYOR BU KAHPEYİ TÜM İMKANLARIMIZ KULLANILARAK GEBERTMELİYİZ SABRIMIZ TAŞTI ÜLKESİNDEKİ İNSANLARI TÜRKİYEYE GÖÇE ZORLAMASI ÜLKEMİZİ ZOR DURUMA SOKUYOR SABIR BİTMİŞDİR İŞİNİ BİTİRMEKTEN BAŞKA ÇARE KALMAMIŞDIR.

  • Yorumlar04 Şubat 2020 00:11

    Şerefsiz yorum

  • TroLLer03 Şubat 2020 23:55

    Tek tek saydin mi uzaktan topcu atesi iLemi vurdunuz sahtekarLar.kim inanir buna biLiyormusun at qozLuqu takipta saqi soLu qormeyen takim tutar qibi parti tutan troLLer...

  • ...04 Şubat 2020 08:02

    Dağdaki kardeşlerinden beş bin tanesini cehennemin dibine yolladigimizda da aynısını söylüyordunuz. Keşif ve gözetleme var , istihbarat var, Hangi silahı hangi topu kaç asker kullanabilir analiz var. iha larla tespit var. Bir de senin gibi üniversite okumuş heykelci cahiller var .

  • Itri03 Şubat 2020 22:44

    Münafık iran gibi asparagas haber yapmayın

  • Keklik03 Şubat 2020 23:01

    Şehit sayısı sabah 4 akşam 8 diye açıklanıyor.

  • Kaçan Grup03 Şubat 2020 22:24

    sayıyı uzaktan nasıl tespit ediyorsunuz, bu işin yöntemi nedir? onu da açıklasanız keşke.

  • gerçek.03 Şubat 2020 22:07

    ne olursa olsun vatanına sahip çıkmayan hain oğlu haindir. vatan türkiyedir.

  • canbey03 Şubat 2020 22:04

    amerıkan düşünce kuruluşunun raporlarında  HULUSI AKAR a methıyeler düzüyorlardı 

  • canbey03 Şubat 2020 22:02

    surıyeye düşmanlık AMERIKANIN  İSRAILIN  işine yarar olan  askerımıze olur

  • AHMET ÖZBİR03 Şubat 2020 21:45

    SN. HULUSİ PAŞAM Allah sizi korusun, kanı bozukların tümünü yok edin, TÜRK'ÜN KİM OLDUĞUNU ALÇAKLARA GÖSTERİN! Nice binlerce LEŞ'lerin sayısını sizden bekliyeceğiz. Herşey Vatan İçin. YURTTA BARIŞ İÇİN SINIR ÖTESİNE KARIŞIN ASLANLAR!..

  • muahah03 Şubat 2020 22:18

     ümmetçici..iran tokatı çaktı ahmete... sonra suudlar çaktı. a rdından katar çaktı... mısır çaktııı esad çaktı... Türküm demeye başladı... : ) seçimlerden sonrada NE MUTLU TÜRKÜM

  • gaz03 Şubat 2020 21:02

    buna gaz alma operasyonu deniyor olmasa da oldu gibi

  • Salla gitsin03 Şubat 2020 20:37

    Yorumlara bakılırsa bu habere inanan pek yok. CB bile inanmamış, zira 30-35 diye açıklamada bulundu.

  • Yamtar03 Şubat 2020 20:25

    Fitne yeryüzünden silininceye kadar Türk'e rahat yok.

  • Ozan03 Şubat 2020 19:58

    İranlılar gibi sallıyoruz bol keseden :) onlarda 80 Amerikalı öldürüp 200 askeride yaralamıştı ama gerçekte ahmaklar kendi sivil bir uçağı düşürüp yüzlerce kişinin canına ve binlerce kişinin yani ailelerinin acı çekmesine ve milyonlarca insanın tepkisini çekmişlerdi!bu olup bitenlerden akp sorumludur çünkü kafayı sünnicilikle bozmuşlar!!sizden önce devlettik şimdi ise mahalle serserisi gibi ona buna sataşıp duruyoruz!akp başkanı ilk seçimlerde dindardı!sonraki seçimlerde hem dindar hem milliyetçi oldu! Hem laik hem müslüman olunmaz diye gürlüyordu bir dönem işte o zaman dindar kesimi etkiliyordu!şu sıralar ise millilik ve yerlilik üzerine siyasetine devam ediyor!2023 bu ülke için bir milad olacaktır.

  • Hulusi03 Şubat 2020 19:53

    Paşam 8 sehidimize karşılık 8 rus gevur askeri öldürün daha etkili olur

  • bol kase 03 Şubat 2020 19:51

    76 öldürmüşseniz savaş çıkar yazık ölen 8 askere

  • arsiz03 Şubat 2020 19:48

    Canlarımıza allah rahmet eylesin ,ailesine allah sabır versin...Halep camisinde namaz kılacak siyasetciler allaha sizi bildiğiniz gibi yapsin....utanmaz arsizlar.

  • Itri03 Şubat 2020 19:42

    Sabah 4 şehit diye yalan haber yapıldı, şimdi çaktırmadan 5 diyorlar

  • Itri03 Şubat 2020 23:00

    Akşam oldu şehit 8 diyorlar şimdi de